Senaste inläggen

Av elaina - 3 juni 2010 09:26

Ja må ja leva, ja må ja leva, ja nu har jag levat uti 46år !

Å ja blir nog kanske dubbelt så gammal: halva livet kvar m.a.o

=o)

ANNONS
ANNONS
Av elaina - 27 maj 2010 09:26

Igår morse när vi kom på Jobbet så stod där ett bukett tulpaner på bordet ute i trägårn! Glatt överraskade konstaterade vi att dom va något slokande. Men efter lite nya snittytor å i sällskap med några SyrénSköterskor så piggna dom på sig å utgjorde ett vackert blickfång hela dagen.


Under dagens lopp undrade Deltagarna Vem vi fått blommorna av å vi svarade sanningsenligt: -Vi har ingen aning!?!  Inte förrän alldeles straxt innan stängningsdax gav Givaren sig tillkänna: en tyst å försynt Man som naturligtvis fick sig kaffet serverat i solens sken!


Delad glädje är dubbel glädje heter det ju å det stämde verkligen i detta fallet: Mannen blev så glad när han hörde att många funderat Vem som varit så snäll å kommit med blommorna OCH  att vi glatt oss hela dan å inte heller kunnat klura ut Vem Givaren va.


Å slutligen när påtåren va urdrucken hade vi konstaterat att:


>>Livet är inte ofta en dans på rosor utan snarare  en foxtrot på tulpaner<<


      

 
Av elaina - 29 april 2010 22:46

Vill Du att era urvuxna fotbollsdojjor ska komma till verklig nytta?

Fortsätt läsa detta inlägg samt kolla igenom det som skrivs via länkarna åxå!

Länge har jag haft en stor pappakasse med urvuxna fotbollsskor i förrådet.  Den har stått där i väntan på att skorna sku kunna komma till nytta istället för att bara slängas på soptippen. För nåt år sen anordna ett av fotbollslagen här i Byn en samling, vad jag skrev om det då kan Du läsa  här.


I mitten på mars tror jag det va, stod det om en insamling i STADIUMs tidning som jag tyckte lät som vettig.  Först idag, passande nog på "Pay-it-Forward-Day",  kom jag mig för att ta mig ner till Centrum för att lämna in den där kassen. Inte mindre än 5par fullt användbara fotbollsskor samt några benskydd o å extra skoremmar som tacksamt mottogs av en rar STADIUMkille.


Stiftelsen "Star-for-Life" kommer att, i SydAfrika, se till att fotbollsspelande ungdomar som inte har råd med utrustning får det genom sina lagledare. Så det är en både en miljövänlig OCH behjärtansvärd insamling!


Sulorna som Synes på bilden ovan läggs in i de skor som man skänkt, på dom kunde man skriva in sin mailadress så att mottagarna av skorna kan skriva några rader om sitt fotbollsspelande, om dom vill. Så det ska bli spännande å se om det blir nån respons från fotbollsspelaren som just "våra" skor skänkts till.


Just denna insamlingen håller på hela maj månad ut OCH bland alla givare kommer det att lottas ut 5 resor till SydAfrika fick jag reda på efter jag lämna in våra dojjor! Tänk va häftigt det vore att åka dit å se på fotbollsVM lajv!!!


Å härmed uppmanar/ utmanar jag alla mina "tju30" bloggläsare att gå igenom sina garderober å förråd å sen skänka urvuxna fotbollsskor till Stadium: Vi skänkte 5 par, hur många många lyckas ni få ihop?


Ser fram emot att höra om ni antar utmaningen...

=o)

Av elaina - 15 april 2010 23:45

Den här sidan har en skojjig funktion...

  

Av elaina - 15 april 2010 18:32

DAGENS I-lands PROBLEM:

Jag tycker det är så fruktansvärt tröttsamt

 när disktrasan,

utan minsta förklaring eller förvarning,

blir sur...


  


Av elaina - 13 april 2010 20:06

När barnen va små, å barnafadern förlupit hemmet, så va ju min lilla ekonomi tämligen ansträngd. Men OBS! detta skrives ej iförd offerkofta, jag konstaterar bara krasst att: (innan jag insåg att det va lugnast att att få underhållet genom Försäkringskassan) det va jäkligt knapert ett bra tag.


Nåt annat som är knaprigt är stekt bacon!

Å finstrimlad vitkål å... 

nej, jag har inte tappat tråden,

jag ska straxt knyta ihop säcken: 


Tack vare "Tjocka Släkten"(Farsan kom ofta till våran undsättning med "jånst-års" älgkött å ädelfisk) å Vännerna Kamraterna så gick det på nåt mirakulöst vis runt varje månad. Gudarna vet hur hårt jag "vevade"! Å faktum är att barna aldrig behövde gå å lägga sig hungriga.

  

Men hur va det nu med

"VikingBiffen"?

Jo, det va ju dit jag sku komma:

  

För att det få det anings roligare vid matbordet så bruka jag skoja till det lite bl.a genom att döpa om maträtter. Så hemma hos oss har man faktiskt kunnat äta "Blommig Falukorv", snorgrön pasta med korvfingrar OCH "VikingBiff"!


Liksom alla med taskig ansträngd ekonomi så har ju blodpudding varit en räddningsplanka, fast inte alla gånger ett säkert kort, sku det visa sig. MEN för att barna överhuvudtaget sku våga äta det så undvek jag ordet blod- å kalla det först för bara pudding, sen blev det av nån outgrundlig anlednig "VikingBiff"!!!

Å barna å jag mumsa på å åt VikingBiff mest varje vecka tillsammans med vitkålslingon eller porkkana karpaloita åsså apelsinjuice (VardagsLYX!) istället för vatten som måltidsdryck. 


Tills en dag då jag möttes i dörren på dagis förskolan av en bekymrad "Fröken" som ångerköpt började be om ursäkt för att hon saboterat för mig.

?

Vid lunch hade det serverats blodpudding som presenterats som just blod-pudding å mina barn hade spärrat upp ögona å protesterat -Nääää!!!  för i deras värld hette det ju inte så. 

  

"Fröken" å "HusMor" hade tolkat det som att dom sku vägra äta å fortsatt prata på om hur gott blodpudding är å hur nyttigt blodpudding är bla. bla. å lyssnade inte mellan raderna s.a.s


När dom blev varse varför barna unisont protestsjungit, så hade dom direkt anammat "VikingBiff" som ett skojjigt namn på en god å nyttig maträtt.

Men skadan va redan skedd: mina barn har sedan den dagen blåvägrat äta VikingBiff f´låt blodpudding. Som tur är har dom fortsatt lita på mig...

    Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se