Senaste inläggen

Av elaina - 27 mars 2010 20:49

Undra vilken reaktion det sku bli om postkod 893 30 droges å genererade den högsta vinsten nånsin i PostkodMiljonären...

  

ANNONS
Av elaina - 25 mars 2010 18:45

Fy F-n för att vara ung i Dagens Samhälle!

Kolla in Uppdrag Granskning: "Andra Våldtäkten"...

:ó{

ANNONS
Av elaina - 22 mars 2010 19:04

I fredags va jag å DenMycketGodaKamraten PM å storhandla redan kl.9.00 på morronen! Det är mycket ovanligt för mig som annars gärna tar rejäl sovmorron på mina lediga dagar!


Fördelen med att komma iväg så pass tidigt är att man slipper "helgmats-handlar-hysterin" som oftast uppkommer på torsdag e.m-kväll samt fredag e.m.: sååå tröttsamt att kryssa runt med överfull vagn bland stressade utarbetade människor.


Det Konsum vi föredrar å handla på, för att dom genomgående har ett ekologiskt tänk, ligger en bit bort från bägges våra hembyar, så att kunna samåka är både praktiskt å miljövänligt OCH framförallt trevligt!


Denna morron visade det sig även mycket ekonomiskt fördelaktigt att vara där så tidigt på morronen, i köttkylarna fanns; köttfärs för 25:-/kg, 2kg´s tråg med karrékotletter för 50 spänn å  lövbiff med 70% rabatt!!!


Allt p.g.a tack vare "kort datum"! 

 

När börjades det med datummärkningen i Sverige egentligen? Har ingen aning om det fanns när jag flytta hemifrån nångång på det Glada 80talet? Kan inte påminna mig att "min" mataffär som jag handla i som Stackars-Fattig-Student körde med rödlappar av den anledningen?

 

Däremot vet jag med bestämdhet att det inte fanns när jag va barn: då fick man titta-lukta-smaka sig fram om mat å dryck va ät-/ drick-bart! Å tänk det gick bra det mä! Inte vet då jag om att vi blev magsjuka/ matförgiftade pga utgånget datum, däremot utav härsken frityrolja på en restaurang en gång innan jag börja skolan: tyckte "påmmfritzen" smaka konstigt, fast sa inget till dom vuxna.

 

På vägen hem kräktes jag sen i en papperskorg till Mammas stora förtvivlan: Varför hade jag inte sagt nåt? Svara att jag tyckte det va så "stort" att äta på restaurang å inte ville klaga utan åt duktigt upp allt på tallriken som jag va lärd att göra. Farsan som betalat kalaset va väl duktigt arg å gick tillbax å skällde ut kökspersonalen gissar jag.

 

Nuförtiden förlitar jag mig helt på syn-,lukt-å smak-sinnena. Datummärkningen  bryr jag mig inte så mycket om, det som är bra med det är väl att det kan leda till att varan sätts ner till halvapriset. Så mycket helt OK mat som bara slängs i butikerna! Å hur mycket överbliven mat som slängs från skolor, sjukhus o.dyl törs jag inte tänka på!  Vansinnigt slöseri både vad gäller pengar å mat!


Själv har jag blivit något utav en expert på att ta till vara minsta lilla matrest å komponera nya maträtter a´la´"Här-är-Ditt-kylskåp". När barna va små å ekonomin skral, pg.a "omständligheter", så va jag ju tvungen att trolla med knäna för att få mat på bordet till dom små liven.


Ändå måst jag säga att jag va bortskämd utav Farsan som försåg oss med "förr-om-års"älgkött å kom med fisk, båd röding å öring, i tid å otid. (När mamma ansåg att frysen va för full hemma-där-i-dom eller ärligt talat va urless på ädelfisk å tyckte att vi hellre behövde tillskott i matkassen)

 

Jag kan bli förundrad när jag hör att folk i min omgivning slänger frukt å grönsaker för att dom börjat sloka lite: så länge det inte möglat eller börjat ruttna så går det ju oftast att använda i nån maträtt.


När bekanta berättar att dom häller ut mjölk å fil i toan bara för att datumet passerats blir jag bestört ledsen harm NÄ jag hittar inte ordet som beskriver vad jag känner över sånt beteende.


Är det okunskap eller bacillskräck?

 

>>Lite skit rensar magen<< är ett gammalt hederligt ordspråk å så länge som man håller noggrann handhygien å är medveten om riskerna med mygel å mögel så tror jag att vi överlever det mesta.

 

Vad tror/ tycker Du?

 

  

Av elaina - 21 mars 2010 19:00

ÄNTELIGEN, efter att ha varit i sju finaler, fick BAJEN BandyGULD!!!

Å denna bragd utfördes i vinterns värsta snöoväder! På ett sätt hade det varit vansinnigt KUL att vara på plats, fast med tanke på vädret va det gott att sitta hemma framför TVn å jag kan garantera att vi va minst lika glada för segern som dom stackare som yra runt på plan i snömodden efter avblåset...

;o)

Av elaina - 21 mars 2010 16:53

Råka halka in på en skojjig sida med massa roliga funktioner, "Svenska namn":

Det gick åxå å söka på efternamn, vårat ligger sorgligt långt ner på "vanlighetslistan".            Finns Ditt namn med?

Av elaina - 18 mars 2010 20:52

En mycket God GammalKamrat å HästVän skickade för en tid sen detta fantastiska klipp till mig:

Visst är det otroligt vilket samspel Hästen har med killen!  Å bäst av allt så roligt dom ser ut att ha det, i synnerhet Hästen...

  

Av elaina - 15 mars 2010 19:52

Plötsligt slog sticklusten till, straxt efter nyår! Gu´så roligt det va att sticka båd vantar, tossar å allt möjligt. Bl.a åstakom jag inte mindre än tre mössor/ luvor;

Gjorde ju en "RialaMössa" i födelsedagspresent åt Bonus:

  


Maken tyckte så mycket om hennes mössa så raskt stickades en "Hammarby-inspirerad"  luva åt Honom:


När "FröGärd" fick syn på den skänkte hon mig, utan baktankar, lökskalsfärgat garn vilket jag sedan förde samman med garn som jag själv lökskalfärgat när jag va sjuk å hade fruktansvärt långtråkigt:

  

(Joodå, den blekfeta tanten är Jag, sa ju att jag va sjuk!)


Å hepp-hepp så bidde det en "synonym.se" href="http://www.synonymer.se/?query=pirka" target="_blank">pirka" till:

Denna förärade jag ingen mindre än "FröGärd" som så frikostigt delat med sig utav sitt garnförråd. Å tänk jag tror rent av hon blidde lite glad...

;o)

Av elaina - 12 mars 2010 17:36

Gottfrids favoritställe...

=o)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se