Senaste inläggen

Av elaina - 6 oktober 2013 10:21

Vakna med ett ryck kl.09.36
sprang-opp-med-panikkänslan-man-kan-få-när-man-håller-på-å-missar-ett-tåg-eller-så!! Å eftersom min hjärna numera är så funtad att när jag blir stressad så kan jag inte tänka riktigt klart, men tack-å-lov utföra rationella rutinmässiga saker som jag har i ryggmärgen: så jag klädde i rasande fart på mig paltorna från igår som låg invid sängen, värmde gårdagens bryggkaffe i micron, greppa en banan å började sen leta bilnyckeln alltmedan jag frenetiskt försökte komma på vad jag höllt på att komma försent till???

I hjärna vare vakuum, i FamiljeKalendern stod ingenting, MEN på hallbyrån låg lokaltidningen låg uppslagen å "VikingaLunken" inringad! JUST DET! Nog så viktigt, fast jag hadd tänkt gå den historiskt klädd å det va bara att inse att jag knappt sku ha hunnit till starten ens med en halväten banan i näven.

Så istället för att rusa ut i bilen eller hysteriskt byta om till vikingastassen bestämde jag mig på stående fot att lägga ner HetsStressen!!! För jag SKA inte stressa!! Varken min kropp eller själ mår bra utav det!

Å nu, efter nybryggt kaffe, äggmacka å skink-tiggande-Katt bredvid mig på kökssoffan, så grämer jag mig över att jag försov mig, för jag tror det hadd vare 3vligt att gå med FriluftstsFrämjandet/ HembygdsFöreningen, fast är nöjd med att jag inte sprang iväg ut i bilen å körde iväg: det hade kunna gått bort i tok! 


Bättre ta en påtår å tänka: det går fler VikingaLunkar! Å Gunnes står kvar även nästa helg, då vi har hantverksträff där igen.  Önskar nu alla EN SKÖN SÖNDAG ! ! ! För det tänker vi ha...


  

ANNONS
Av elaina - 3 april 2013 14:30

Såna här MakeOverJippon känner jag mig så kluven inför;
är ju totalt ointresserad av mode å vet väl egentligen inte vad som räknas som snyggt: jag har kläder som jag trivs i, som oftast införskaffas på SecondHandButiker å jag kan ändock känna mig riktigt fin emellanåt.

VAD är det som säger att det Trinny & Susannah valt ut är så himla snyggt?
Dom gånger jag sett deras program har väl en hel del vare helt OK/ lite slätstruket: annat vampigt vulgärt så man undrar va dom har f...ör kvinnosyn egentligen? Visst, dom snackar om GirlPower, va-stolt-över-dig-själv å lyfter fram vissa väl valda delar (tuttar å höfter)

Fast om jag stoppades på byn av T&S, så sku jag nog känna mig lite förnärmad;
-Nähä å i vems mall passar inte jag in? Uppenbarligen duger jag inte som jag är? Frågan är om jag överhuvudtaget sku delta i transformeringen? Vore det att underkänna sig själv? Å spä på alla stackars jag-svaga människors osäkerhet: inte värt att ha en egen stil, det bästa är nog om alla ser ut på ett speciellt sätt som nån överhet bestämt! för jag kan nog inte göra bra val själv?

MEN samtidigt vore det intressant att se vad Damerna sku slå ned på, vad dom sku spöka ut mig i? OCH hur det sku få mig att må? Måhända bleve det nå alldeles fantastiskt bra resultat så att alla sku falla i trans å jag själv i dans? Eller så sku det kännas nå alldeles gräsligt obekvämt å pinsamt så jag inte sku klara av att gå ut på catwalken alternativt trilla av den?

Är jag nöjd som jag är? Njaee, borde gå ner i vikt, för hälsans skull, men min klädstil tycker jag om!
Kanske är jag bara feg? Å inte vågar se med kritiska ögon vilka osmickrande kläder jag tar på mig?
Vems skull klär vi oss för egentligen?
Är det huvudsaken man inte går naken/ fryser/ svettas? eller att det är FigurSmickrande å NyansMatchat?

Vad tycker Du ? ? ?

  

ANNONS
Av elaina - 22 december 2012 09:43

Önskar alla Vänner jag känner, och även dom jag ännu inte lärt känna; 

 

en riktigt Fröjdefull Yule & ett Inspirerande Gott nytt år!

Året som kommer ska jag hantverka som aldrig förr, MEN även bli bättre på att ta pauser å vila!
Denna bild får symbolisera bägge dom föresatserna:
  
StyrkeKRAM till Alla som behöver det!

"elaina"

Av elaina - 13 november 2012 17:40

På VikingaFöreningens HantverksTräff i söndags svarade jag glatt JomänVisst! på frågan vilka som ville bli med på Aifur! På hemvägen gnagde det lite i mig att jag nog svarat lite för ivrigt/ hastigt. Pengarna ska ju räcka till så väldans mycket så här löningarna före jul!  Inser nu, efter att ha tittat på deras meny att vi helt definitivt inte har råd! Men det vore ju onekligen trevligt å jag söker i huvudet efter möjligheter att få in extrapengar.


HEUREKA! Jag kan ju sälja nåt! Endera nåt som vi inte behöver här hemma eller nåt av mitt hantverk!
Så: VAD kan vi avvara? Får ta å gå igenom skrubben OCH vinden för att se över vad där finns att sälja. Bland mitt hantverk kanske jag har några bilder att fresta med?     

Språngad mössa med nålbunden bård?  
"Påtade" vantar  eller RamVävda sjalar:      

Sjalarna brukar jag ta 400-450:- för beroende på garn, vantarna kan jag låta gå för 200:-. Men frågan är vad jag ska ta betalt för den språngade mössan: den va inte helt lätt att göra å mig veterligen är det inte många som kan språnga? Har jättesvårt för att sätta priser, vad tycker ni?

Vad Sku Du va beredd att ge för en mössa i mjukt lovikkagarn
tillverkad i en metod som fanns redan på forntiden men
numera inte är särskilt vanligt förekommande?
=o)

Av elaina - 21 september 2012 09:28

På frågan om rubriken på detta inlägg börjar med en felaktig "sär skrivning" svarar jag både JA och NEJ:
JA eftersom inflammationen faktiskt sitter i grovtarmen men NEJ för att jag tycker att den är grov i bemärkelsen stor&stark eftersom den inte verkar ge med sig! Men vad har det å kattmat med Polisen att göra?


JO, så här vare:


Blir i morse väckt av att katterna är halvt hysteriska; Sigge står å trampar mig på bröstkorgen (därav trycket på magen å bidragande orsak till magknip) Gottfrid stångar mig i ansiktet som för att säga: VAKNA MATTE! Stiger upp å går ut i köket med min lilla FanClubb kring fötterna för att ge dom mat, för det är hungerjamningar jag hör. Till allas vår samtligas förtvivlan så finns det inte ens en smula "knaper" kvar! MEN Maken/Husse har lämnat en sedel å en lapp på bordet : KÖP KATTKNAPER! 


Så sagt å gjort, med ett alltmer tilltagande magvärk bestämmer jag mig ändå för att ta bilen till Hemköp som just öppnat. Linkar in där, hämtar en påse kattknaper å sveper i förbifarten med mig en drickyoughurt med nyttiga baskelusker. Åker hemåt å vanan trogen så tar jag av mig bältet när jag svänger in vid garagen.
På vändplan står en PolisBuss noterar jag medans jag svänger in till min parkeringsplats för att så fort som möjligt komma opp å in för att ge katterna mat å mig själv föreskriven medicin.


När jag stiger ur bilen står en Polis där:

-Åker Du alltid utan bälte?
-Nä, verkligen inte! Men jag brukar lossa på det när jag kommer in här vid garagelängorna . . .


Sen följer en kort ordväxling, jag lyckas hålla god ton fast jag har ont å känner mig irriterad:
har dom inget bättre för sig än stoppa folk vid parkeringsplatser???


-Har du fått böter tidigare för att du inte använt bältet?
-Nej aldrig, eftersom jag alltid har bältet på mig när jag kör i trafiken! 


Så får jag visa körkortet, blåsa alkotest, bilen blir kollad så den är besiktad, skattad,försäkrad men inte stulen.


-Fortsättningsvis bör du ha det på dig tills du stannar bilen, det kan även hända en olycka här inne på området.
-Den risken har jag inte tänkt på, men eftersom du påtalar den nu så ska jag naturligtvis göra så,
tack för omtanken... 

Fortfarande irriterad men lättad över att jag inte fick böter går jag upp till mina hungriga vargar som formligen sliter mig i stycken...nääää nu överdrev jag, men dom håller nästan på att krypa in i kattfoderpåsen när jag öppnar den! 


Medans katterna slukar mest allt vad där är så reflekterar jag över det som hänt;
endera kan jag fortsätta va irriterad på detta å skriva ett indignerat blogginlägg om det

OCH säkerligen få ännu mer ont i magen
                                                  ELLER


så kan jag faktiskt välja att se det från den positiva sidan å glädja mig åt att jag inte fick några böter!

Han, Polisen, bara gjorde sitt jobb: ser dom nån utan bälte så begår dom väl tjänstefel om dom inte tar upp det med vederbörande? Dessutom va han ju faktiskt va omtänksam att jag inte sku råka i olycka å sa t.o.m krya på dig.


Nu sitter jag här, medicinen börjar verka, magvärken avtar å i skrivande stund så känner jag tacksamhet över att det fortfarande faktiskt finns vettigt folk som trots allt utbildar sig till t.ex poliser å andra tunga jobb: dom som tar hand om våra barn å gamla inom skola å äldrevården icke att förglömma.


För att inte tala om dom som tar hand om en å annan medelålders tvåbarnsmor med tarmficksinflammationer!


                                   ALLA är dom GULD värda!  Vad är Du tacksam för idag?
                                                  


                                                    

                                                                           
                                            =o)


Av elaina - 15 juni 2012 21:52

Hade en riktigt givande dag på Birka igår;
från det vi kom ut med morronbåten kastades vi in i hetluften i köket på Restaurangen "Särimner" där det va fullt ös med flera sittningar matgäster. jag höll mest ställningarna i disken! (tokig som jag är kan ja tycka ett det är mentalt avslappnande att röjja disk å sträva mot ordning ur kaos!)


På e.m vare dax att ordna inför Sveakampen för 60 personer från en hyfsat känt hotellkedja. Min station, som jag döpte till "KorsSäckarna" bestod i att hålla en tung sandpåse  i vardera hand rätt ut i luften: en del va otroligt starka å höll ut flera minuter! Ändock mutades jag friskt med alltifrån fin choklad, smickervisor å hotellövernattningar!


Kvällen avslutades på "Särimner" där spelmän underhöll å vi minglade runt bland gästerna å va allmänt vikingavackra å synnerligen trevliga tills båten avgick starkt försenad åter till nutiden.Gissa om jag hade möra fötter idag?
Ska appselut köpa hålfotsinlägg t vikingapjucken...
=o)

Av elaina - 20 maj 2012 21:05

Idag gjorde jag denna maträtt, med lite modifikation, som söndagsmiddag;

Kycklingfiléer                     4 styck ---> delas i bitar, saltas/peppras, å stekes i smör i gryta

Rabarber                        ca 4 st. 

Röd paprika                         1 st.        rabarber å parikan delas i småbitar å                                                                

Strösocker                      0,5 dl         alltsammans KOKAS IHOP I KASTRULL
Vatten                             2,0 msk      tillsammans med vattnet å  pepparn                                               

Rosépeppar (hel)              1,0 tsk 

                                                          SLÅ RABARBERLAGEN ÖVER KYCKLINGEN                     

Dragon(torkad går bra)   2,0 msk---> smulas över alltihopa å får puttra på i grytan
                                                     
      medans riset kokar klart!  MUMS!

tipsa mig om Din godaste söndagsmiddag . . . 
=oP

Av elaina - 20 maj 2012 21:05

Idag gjorde jag denna maträtt, med lite modifikation, som söndagsmiddag;

Kycklingfiléer                     4 styck ---> delas i bitar, saltas/peppras, å stekes i smör i gryta

Rabarber                        ca 4 st. 

Röd paprika                         1 st.        rabarber å parikan delas i småbitar å                                                                

Strösocker                      0,5 dl         alltsammans KOKAS IHOP I KASTRULL
Vatten                             2,0 msk      tillsammans med vattnet å  pepparn                                               

Rosépeppar (hel)              1,0 tsk 

                                                          SLÅ RABARBERLAGEN ÖVER KYCKLINGEN                     

Dragon(torkad går bra)   2,0 msk---> smulas över alltihopa å får puttra på i grytan
                                                     
      medans riset kokar klart!  MUMS!

tipsa mig om Din godaste söndagsmiddag . . . 
=oP

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017
>>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se