Alla inlägg under april 2007

Av elaina - 13 april 2007 20:14

Frun ligger på alla fyra i rabatten när maken går förbi och utbrister:

- Men herre jösses , nu får du väl ändå ta och börja motionera,
din bakdel ser ju ut som en hel skördetröska!

Senare på kvällen när makarna går till sängs och mannen är lite kelsugen,
märker han att frugan är lite sur, så han säger:
- Men vad är det med dig nu då?
Hon svarar med eftertryck:
- Du tror väl inte jag tänker starta hela maskineriet bara för det där lilla halmstrået?

=0)

Av elaina - 13 april 2007 13:00

Fredagen den 13, är enligt många en otursdag. Har inte märkt av nåt sånt på f.m iaf: FredagsFikan avnjöts i solen på Konditoriets uteservering vid ByTorget, väldans lugnt å fint, satte inte ens kaffet i vrångstrupen.


Denna passande historia fick jag just av en arb.kamrat/mail;

"En karl var ute och provkörde sin nya sportiga Audi. Han fällde ned taket och tryckte på gasen. När han körde över 160 såg han blåljus bakom sig. Han tänkte att polisen kan aldrig köra ikapp. Tryckte gasen i botten, men när det närmade sig 200 började han att tänka, "Vad i helvete håller jag på med?" och så stannade han vid vägrenen. Polisen kom fram till bilen med böteslappen i handen: -Det har varit en låååång dag, mitt pass är snart slut och det är dessutom fredag den trettonde. Jag har ingen lust att börja trassla med papper. Jag släpper dig om du kan lämna en förklaring för fortkörningen, som jag inte har hört tidigare. Mannen tänkte 2 sekunder och svarade:

-Min fru lämnade mig förra veckan, hon stack iväg med en polis och jag blev rädd att det var han som ville lämna tillbaka henne!!

Polisen önskade mannen trevlig helg och rev böteslappen..." ******************************************

I övrigt finns detta att lära om otursdagen;

"Rädslan för talet 13 går tillbaka till tiden före kristendomen, antika trolldomsböcker visar att talet användes i förbindelse med formler och förbannelser som riktade sig mot underjordiska makter.

Men talet 13 betraktas också som ett magiskt tal inom folktro och magi.

Fredagen 13e betraktades i det gamla bondesamhället som ett slags helg- och vilodag, en dag som var olämplig att börja med ett arbete på och det man gjorde fick inte vara bullersamt.

Däremot ansågs det vara en bra dag för hår- och nagelklippning. (!)

Och i den nordiska mytologin där berättas hur svekets och ondskans gud Loke kom som den 13:e gästen till ett gästabud i Valhall - och sedan dödade Balder."


Själv har jag nu slut på min lunchrast å skall återgå i arbete, om jag törs. För säkerhets skull ska jag gå till en "KlokGumma" senare i e.m Va rädda om er därute . . .

:0I

Av elaina - 12 april 2007 16:16

...både blommor och blad.På en svart telefontråd sitta svalor på rad.Det kvittrar och glittrar om våren...."Det är 36 år sedan jag gjorde denna lilla pappersbonad!Tanken svindlar å jag är ju, för tillfället, yr i största allmänhet sånu måst jag nog stilla mig för att inte snurra till det alldeles.Det är visserligen underbart med våren på alla sätt å vis:sol å värme, spirande grönska å sommaren att se fram emot.Samtidigt så kan våren vara stressande:så mycket som ska göras å förberedas å hinnas med!Hösten den lunkar på i sakta mak, naturen ställer om sig inför vintervilan.(Likaså slår jag av lite på takten, ruvar mest under filten å läser mycket). Vintern går liksom oxå i lite lugnare tempo om man intetilllåter julhetsen att ta tag i sig, det gäller att ha en plan. (Själv sku jag gärna göra som björnarna å gå i ide då.)Men våren däremot den rusar fram som en furie å ruskar liv i livsandarna sådom blir alldeles kollriga! Den tar ingen hänsyn till att människanäven behöver lugn och ro. Nejdå: TjolaHopp-tjolaHej!Så känns det iallafall för mig.Fast egentligen så vet jag ju att det är upp till mig, själva Mamman att dra i handbromsen. Ingen tvingar mig till nånting egentligen. Det är jag som måste prioritera så jag inte dras med i vårkarusellen;fixa här&där, åka hit å dit och ställa upp på ditten å datten.Tacka nej, avböja eller i dom flesta fall bara vara tyst. Det är mitt motto på dom flesta föräldramöten å träffar så här på vårkanten.Jag har fullt sjå att bara vara Mamma just nu.(och ibland emellanåt elaina)Det enda jag hoppas kunna upprätthålla är bloggandet,för det tycker jag är så givande. (tack för alla rara kommentarer)Det, skapa å umgås med familjen plus de få Vänner som finns till hands räcker bra OCH länge...=0)

Av elaina - 11 april 2007 18:03

Har tydligen fått en "biljett" till ett s.k "LänkTåg", utav rara maria.
Känner mig mycket hedrad, men jag måste nog hoppa av innan jag ens klivit på:

Jag förstår på ett ungefär grundide´n men det kraschar på
att jag inte kan ta in följande i mitt huvud just nu;

"Ta listan under &# 9829;Mina 3 tillägg &# 9829; från bloggen som lade till dig och lägg till dem under rubriken &# 9829; Originallistan&# 9829;. Känn dig fri att ändra länktexten till din egen blogg för att få varierade nyckelord i dina kommande inlänkar.3 Lägg själv till max 3 st bloggar under &# 9829; Mina 3 tillägg&# 9829;"
SLUT CITAT

Detta kunde lika gärna stått skrivet med hebreiska bokstäver blandat med sanskrit.
Det blir kortslutning i min hjärna med så där mycket nuffror å anvisningar hit å dit.
Klarar iaf inte av det nu för tillfället, kanske inte ens på lördag, efter 2glasen vin.

Lessen, men så äre...

:´0/

PS: det har uppstått små hjärtan på min redigeringssida invid orden med dom myckna sifferkombinationerna: är siffrorna nå´n form av "hjärt-kod"?
(nu blev dom tecknen å siffrorna små hjärtan här
inne på "skriv inlägg/redigerings-sidan"!)


fattar precis nada!?!


eller har jag syn-hallucinationer? håller jag på å blir tokut?

Visst äre nån som sjunger
"They´re going to take You away, HahaHihiHoho, to theFunnyFarm..."
här i bakgrunden, eller?
????????

Av elaina - 10 april 2007 23:09

Här kommer HARry & HARriets bröllopsfoto!Det blev lite suddigt p.g.a brådska:Helt plötsligt, utan förvarning sku Kärbon gå å lägga sig!Han begrep sig väl inte direkt på att där just varit en vigselpå den blomsterprydda ängen som "våran" säng tjänstgjort som.Utan han lyfte helt sonika bort det Lyckliga Paret å därmed va bröllopet över!Dessutom e jag lite trött i ögat nu så jag orkar inte ta en ny bild i afton.Ber att få återkomma med bilder från deras bröllopsresa istället...=0)

Av elaina - 10 april 2007 21:10

Så va hon äntligen redo att se dagens ljus!
Nåja, åtminstone kvällens lampor.
(Jag kan meddela att HARry är stormförtjust)

Mår så bra när jag får vara kreativ!
Även när jag, som nu för tillfället, mår lite sådär
å det känns som uppgifterna överhopar mig,
så kan jag skjuta alla måsten åt sidan å bara skapa,
som denna lilla varelse t.ex
(tack å lov för den förmågan!)

Men sen imorron eller så, kommer verkligheten förmodligen
att hinna ikapp mig å det dåliga samvetet slå mig i ryggen så jag tappar andan.

Fast tills dess så ska jag bara låta mig fascineras av
vad jag faktiskt kan åstadkomma OCH dessutom helt ärligt känna mig nöjd med utan att vara så j#¤*a självkritisk som jag tidigare bruka vara!

Under tiden ska jag låta tygskänken stå på glänt så jag kan kika in å se om det inte är nå´n annan figur som vill komma ut därifrån...

=0)

Av elaina - 10 april 2007 15:46

Jahaja,så fick även vi i StorStockholms området känna på störningar på internet.Sen om det berodde på blåsvädret eller väderspänningar i ledningarna vette gröne? Helahalva da´n igår gick det inte att komma ut på nätet iaf. Å jag som tänkt lägga ut en bild på när och vad Paloma å jag höll på å söma igår.Men då gör jag det nu istället: (titta nu lydigt på bilden nedan)Vi hade det så skojigt så, fast det tog längre tid än jag trodde att färdigställa skapelsen. Började planera å klippa ut tyg redan i torsd. e.m Hann sy bara lite på fredan, innan det va dax att åka till Svärföräldrarna.(där det f.ö va jätte3vligt, å god mat, som alltid.)Va som vanligt tidsoptimist å trodde att jag sku hinna klart tills på påskafton å sen insåg jag att det inte sku gå.(Det blev inget bröllop på lördag, på lördag...) Hoppades sen åtminstone på avslut å påskdagen. Men icke! Det som tar längsta tiden är själva "lull-lullet" runtomkring s.a.s å det ska jag färdigställa i kväll. Så nå´ngång om aftonen kan vi se framemot det färdiga resultatet. Om inte internet tänker börja krångla igen, vill säga...=0)

Av elaina - 9 april 2007 10:07

...det är bra för endorfinerna!Apropå mitt morron inlägg ang. skrattets läkande betydelse så tänkte jag att även själva Mamman måst ju få lite smilbandsgympa.Gick in på www.sr.se och leta lite i "LyssnaIgen-arkivet".Hitta då ett favoritprogram från anno dazumal som jag inte lyssnat på på mycket lääänge: På Minuten! ( TUT! upprepning...) Behövs det nå´n närmare presentation? På (TUT, upprepning igen!) den tiden det begav sig, när jag fortf. bodde kvar i bardomshemmet, så va Stig Järrel, Fru Krook å nå´ra till med i den upplagan. Å stundom va dom så infernaliskt geniala i sina improvisationer, vi skratta så vi låg raklånga över varandra Modern å jag. ( Systrarna hade flyttat hemmifrån, men kom väl hem å la sig i prydliga små högar dom oxå med jämna mellanrum ) OCH ett gott skratt förlänger ju som bekant både livet och käften! Så emellanåt, tror det va på lörd.em.?, så gick vi omkring saligt småflinande som bredkäftade grodor, Modern å jag, samt de systrar som ev. va hemmomvid. Fadern är dessvärre totalt humorbefriad så han skaka bara på huvudet åt oss "FlamsMajjor". Å nu när jag är drygt dubbelt så gammal som då, så hade jag icke desto mindre roligt när jag nyssens lyssnade på programmet i 2007års version. Inte en enda av dom gamla trotjänarna va med, är dom döa allehopa? Kanske dom skratta ihjäl sig? (URS, vilket dåligt skämt.)Men Pia Johansson, David Batra, Kajsa Hermansson(Ingermarsson?) å Hans Rosenkvist-gren-berg(?) axlade den fallna manteln med den äran. Detta skola hädanefter bliva min melodi! Att lyssna på "På Minuten" när svårmodet trycker på, eller när jag behöver garva i största allmänhet. Om inte just då det sänds "lajv" så via web-radion: denna mycket praktiska och intressanta uppfinning...=0)PS.Hoppas länken funkar så jag får bjuda er på en skrattkaramell att suga på så här på Påskens sista skälvande dag. OBS! bilden på HumorKonstärinnan är tagen av Janerik Henriksson.

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27
28
29
30
<<< April 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards