Alla inlägg under april 2009

Av elaina - 19 april 2009 15:38

Häromsistens när jag rensa i garderoben spara jag undan lite godbitar som jag nu faktiskt kommit mig för att lägga ut på Tradera!

Det är ett mycket bra sätt att dryga ut hushållskassan och bidra till allmänna återvinningen samtidigt som man gör någon en tjänst:


-Har Du nåt önskeobjekt Du gärna sku vilja finna?

Nåt som inte finns i hitta i några butiker numera?

Kanske ligger det å väntar på Dig i min "skattkammare...

=o)

ps: hojta gärna till!

Av elaina - 18 april 2009 17:36


-Natten mot onsdagen brann grophuset på VikingaGården i Byn upp!

Så läste Maken högt för mig ur ByBladet i morse straxt efter frukosten. Tur att det inte va medans vi höll på att käka för då hade jag väl satt i vrångstrupen alldeles!

 -Va!?!

Jag kunde knappt tro mina öron utan formligen slet tidningen ur nävan på Honom å ögnade igenom den lilla notisen. Jo, då Grophuset is-no-more! Å det som va tämligen nygjort, åtminstone torv-/gräs-taket. (Det som Fåren va upp å käka på under premiär helgen)


Det antas att branden va anlagd å det är tyvärr det troligaste: en fuktig grop självantänder ju inte direkt så ofta! F-N vad är det för j-#£a sätt att bryta sig in i låsta hus å sen tutta på? Må Odens Onda Öga träffa dom som gjort detta!P4180027x.jpg (37243 bytes)

(bilden lånad av VänFöreningsKamrat)

Åkte upp på Gården för att höra om man kunde va behjälplig med något. (vad är lite feber när det har brunnit i knutarna?) Några hade redan kommit å några dök upp efter ett tag. Själva ruinerna fick vi inte röra, det blir väl till veckan som försäkringsnissar ska dit å kika å först därefter som nå´t får åtgärdas.


Men GårdsKarlen som jobba i helgen va glad för att vi dök upp för det va fullt upp med besökande, många ditlockade för att beskåda förödelsen. Så vi hjälpte till med båd det ena å det andra; visa hur man baka bröd, karda å spann ull på vikingatiden etc.


Känns gott att va till nån nytta när nå´t sånt här händer å till på köpet får vara i friska luften å få färg på kinderna. Sen om det är "sol-rosor" eller "feber-rosor" det gör det samma, bara man mår bra...

;o)

Av elaina - 16 april 2009 19:13

 "Febran" på besök igen...              #ó{

Av elaina - 15 april 2009 22:21

Hitta till en tarotsida när jag va in till Trollpackan å hälsa på.

I min närmaste omgivning så finns det en rar person som bl.a förlitar sig på tarotkort. Idag har det gungat lite i en del av min värld. Så jag tänkte jag sku fråga korten om hur detta är, kan lösas och kommer att bli;

Ditt utgångsläge: Månen (18)

Detta kort står för intuition, drömmar, känslor, bli guidad av drömmarna och här har du kontakt med din mediala förmåga, osynliga, känsla och aningar. Får du upp detta kortet kan du använda dig av meditation och inre vägledning. Kortet kan också visa att man riskerar att styras av sina känslor för mycket.


Möjligheter och risker: Måttligheten (14)

Det här kortet visar behovet av tålamod, något måste övervägas innan man kan ta ett beslut. Det kan också betyda en strävan efter harmoni i känlsor. Detta kort handlar om att balansera, väga för och emot, och invänta rätt tid. Här måste något som är bra för både dig och andra utvecklas. Detta kort visar på kunskap, ro och stillhet, inre frid. Kortet kan också visa ett kreativt skapande och att du får vägledning från den andliga världen.


Det som kommer: Tornet (16)

Detta kort handlar om förändringar som kommer utifrån. Drar du detta kort kan du inte längre hålla kvar det gamla, det kan vara yttre förändringar men också värderingar och föreställningar om en situation. Nu kastar universum ut dig från det torn du byggt, för att du ska göra en förändring. Det kan handla om att gå ur ett arbete, relation osv. Kortet visar något som tar plötsligt slut. Något händer äntligen om man tycker att man har stagnation i livet.

Tjaa, inte vet jag om jag blev nå´mycket klokare? Men kanske måste man läsa det flera gånger å låta det sjunka in lite. Prova Du oxå å låt mig gärna veta hur Du tyckte det va...

=o)

Av elaina - 14 april 2009 22:54

I kvällst kom jag av någon outgrundlig anledning på att jag sku "googla" på våran Morfars namn och hans yrkestitel "bagare"

Bl.a fann jag lite läsvärt som jag citerat här nedan (resten kan Du läsa här ) Det hela utspelade sig i lilla Näsviken under senare hälften av 50talet. (mormor&Morfars hus m bageri längst t vänster i bild)

Arne dåvarande springschas på "Kôppera" berättar; 

>>Tisdag morgon inte vilken tisdag morgon som helst utan fettisdagsmorgon, detta innebär att massor av semlor ska hämtas hos Bagare Åslund. Jag ”springsjasen”, med ”sjascykeln” som har pakethållare både bak och fram, grön, med Näsvikens Handelsförening skrivet på den breda ramen, trampar jag i väg för att hämta de tjugo lådorna med semlor.


Hos bagare Erik Åslund får vi det obligatoriska winerbrödet specialgjort till oss med extra mycket sylt och florsocker, alltid lika uppskattat av oss ”springsjasar”.


Jag lastar semlelådorna på cykelns frampakethållare och åker i väg, man får titta ”runt” lådorna för att se åt vilket håll man kör, med vana och bra balanssinne går färden från bagare Åslund till Handelsföreningen bra, ställer upp cykeln och går in för att få hjälp att bära in lådorna, Kulo, Malmen, och Tage brukar hjälpa till, fem lådor var är lagom att bära av denna ömtåliga delikatess.


-Rationalisering, ryter Affärsföreståndare Westling, fyra man att bära några lådor med semlor när det räcker med två man, en bär bak och en fram, tycker Westling.  Jag och Affärsföreståndare Westling går ut till Handelsföreningens cykel för att rationalisera. Westling tar tag i den nittonde lådan uppifrån jag den tjugonde lådan.


-Nu lyfter vi lådorna, skriker Westling, att lyfta tjugo lådor när en håller i den nittonde kan bara sluta på ett sätt.


Krasch, katastrof!


Semlorna i en enda röra på backen Westling hållande den nittonde lådan i handen väsande:  -Arne, åk tillbaka till bagare Åslund, ta med fem liter grädde så han får göra ”nya” semlor!


 När jag och semlorna kommer tillbaka till bagaren borstar Åslund av semlorna så gott det går från sand o grus, vispar grädden och gör semlorna så fina som det nu går med tjugo tippade lådor semlor.


Åter till Handelsföreningen, på bron står Kulo, Malmen och Tage de tar fem lådor semlor var och bär in till bröddisken. Westling hörs ute på kontoret någonstans irriterat morra:  -Rationalisering, rationalisering, det måste rationaliseras!


SENSMORAL:

Av detta kan man lära, att det inte går att bära,

tjugo lådor semlor, utan att rationalisering lära! <<


SLUT CITAT!


Blev så himla glad att läsa om Morfar våran å lite stolt över att Han trots allt löste "semmelkrisen": att sno ihop hundratals med purfärska semlor låter sig icke göras i en handvändning! 


Sen vad Hälsovårdsnämnden sku ha ansett om saken kan vi bara gissa ;) Men mig veterligen har ingen ännu klagat? Ska höra efter med Mammsen å Morbror om någon inkommit med klagomål de senaste 50åren...

;o)



Av elaina - 13 april 2009 22:29

Det va ju ett tag sen "Ett Herrans Liv" gick på TV.

Nu ikväll leta jag rätt på detta klipp för det får mig alltid att må så bra: det är ju dråpligt roligt men oxå otroligt romantiskt. Att den dessutom är textad på spanska gör ju inte saken sämre...

;o)


Av elaina - 8 april 2009 13:41

Nu har dom slängt ut mig från jobbet, jag va väl för spralligt "resfeberrastlös"!

Har precis hämtat Dotra från Upptåget å Hon håller på att packa om sin väska nu. Sonen sitter startklar, jag kom i sista stund på att ladda mitt kontantkort å passar på att skriva dessa rader i grevens minut (vet med mig att jag har en förklaring på det uttrycket nånstans i bakhuvet: ber att få återkomma med den)

 Å DÄR va min tid ute!

Vi bloggs...

=o)


Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards