Alla inlägg under april 2009

Av elaina - 7 april 2009 15:26

På en tisdag sitter det väl fint med lite "sluring" t middag...

?

=o)

Av elaina - 7 april 2009 10:02

(OBS! lånad bild)  

Nej, jag har inte börjat röka! Sku aldrig falla mig in.

JO, när jag blir gammal å hamnar på hemmet så ska jag ha en gungstol å sitta i den å röka pipa med Greve Hamilton elller Borkum Riff. (det är piptobakssorter, inte tvenne Herrar! ) Om det finns då vill säga.

 Eller snarare om jag har råd med det då...

;o)

(ps: det är mina arbetskamrater som är ute å röker

så då passa jag på att ta en paus oxå)

Av elaina - 6 april 2009 16:13

 väggmålning av HansYngve...

Är så glad över att det funkar att MMSblogga igen så jag slänger in en till bild utav bara farten!  Tog den idag, av en speciell anledning, när jag stod å vänta på min tur å Apoteket i Byn: det är nämligen Makens ArbetsKamrat som målat den en gång i tiden, rent av när han va praktikant eller så. (?)


(ps! Gitte: eftersom Maken är målare så undgår inte nå´t hans blick,

Han har ett, för män, ovanligt gott sinne för detaljer )


En annan tanke som slog mig när jag stod å vänta: hur länge får Apoteket vara kvar i sin ursprungliga form? I dessa tidevarv när allt ska privatiseras så är ju ingenting "heligt" längre. Det är väl bara en tidsfråga innan även det ska konkurrensutsättas å läggas ut på anbud? (eller är det redan gjort?)

 Drugstore


Då blir det väl som typ "Drugstores" i USA eller "Farmacia" i andra länder med lite blandat sortiment så att vem-som-helst-hur-som-helst kan gå in å fråga efter:

-För hundra kronor blandade småpiller, tack..


Vad tycker vi om det ?

:oI

Av elaina - 5 april 2009 20:44

Hur många gånger det misslyckats? Spelar ingen roll: det funka ju NU!


Bilden föreställer VikingaGårdens nya Gumse "Kättil" som för att imponera på omgivningen leker HerreManPåTäppan, fast på GropHuset!


HusMor bad mig ta ett bildbevis på att det är BaggFan som härjat på taket så att inte traktens barn/ ungdomar blir misstänkliggjorda för GräsTaksSabotage.


Dom lite äldre barn som var där idag hjälpte tvärtom till att ställa saker å ting till rätta efter vintern. Oerhört hjälpsamma, så till den milda grad att HusMor hade svårt att hitta på uppgifter till dom.

Ungar mår bra av att få känna sig behövda!


Å apropå ungar så kan jag slutligen meddela att "Liv" (eller vare Tova?) redan igår nedkom med tvillingar. Snacka om PremiärLejonLamm!

Hade tänkt ta en näpen bild av dom i kätten, men min mobilkamera tyckte där va för mörkt. Kanske "Gunhild" lånar ut en bild vid tillfälle?


Känner nu att jag är en sanitär doft-olägenhet: bör skyndsamt blötläggas för att bli kvitt röklukten (å då menar jag inte tobaksrök!)

Kan ju bara gissa hur det luktade när det begav sig på VikingaTiden när folk inte badade särskilt ofta utan på sin höjd vaskade av sig "nån-gång-ibland-mer-sällan-än-ofta" ÜRK!

Nä, nu ska här badas!

Blubb-blubb...

,=o)


Av elaina - 4 april 2009 17:17

Huvvaligen va vi sov skamligt länge i dag!

Än mer grämer man sig när man kliver upp å solen formligen vräker ur sig solsken. Sonen hade givit sig ut å cykla med en Kamrat kunde jag läsa på en lapp Han lämnat på köksbordet. Där blev det sen ägg&gröt-frukost som jag fortfarande hålls mätt på!


(tavlan här nedan har Sonja Duus målat)

 13 - Gotlands-får, 80x60


Åkte upp på vikingagården en sväng å redan på håll hörde jag släggans slag uppifrån smedjan. När jag fick syn på fåren tog mitt hjärta ett glädjeskutt faktiskt! Tackorna kretsade runt omkring en nykomlig för i år: Baggen Kättil! (eller heter det Gumse? Är det manliga Gutefår som kallas så? Tror att Kättil är utav rasen Gotlandsfår)


Imorrn ska vi dit med VänFöreningen å därefter berättar jag mer vad som fanns att finna i kätten å stian...

;o)

Av elaina - 3 april 2009 19:55

Ja, ja, jag vet att klockan är sex för länge sen, jag erkänner:

Glömde bort tiden, kanske börjar jag bli lite dement?

 Håll tillgodo:


Tre gamla damer satt på en bänk utanför sitt äldreboende, då en gammal man kom gåendes förbi. Den ena gamla damen ropade:
-Vi slår vad om en tusenlapp att vi kan gissa din aktningsvärda ålder!

Den gamle mannen sa:
-Det finns inte en chans att ni kan gissa min ålder, era gamla fjollor.


En annan av de äldre damerna sa:
-Självklart kan vi det! Bara dra ner byxorna och kalsongerna så ska vi tala om hur gammal du är.


Mannen blev lite generad, men ivrig att motbevisa damerna drog han ner byxorna. Damerna bad honom först gå ett par varv och sedan hoppa upp och ner ett antal gånger. Efter en stund ropade dom i kör:
-Du är exakt 87 år gammal!


Stående med byxorna nere vid anklarna slog mannen konfunderad ut med händerna och undrade:
-Men hur kunde ni gissa det ??


Damerna slog sig på knäna och tjöt av skratt samtidigt som dom unisont ropade:
-Vi var ju på ditt födelsedagskalas igår...!!

;o)

Av elaina - 3 april 2009 09:44

NEJ: jag är inte gravid! (bara lite småfet)

Som uppmärksamma läsare kanske märkt så har bloggeriet varit halvlamt denna uke. Men det beror på att det varit något vareviga kväll;


MÅNDAG: hann hem å laga mat, sen ner på styrelsemöte med Vikingagårdens Föreståndare ang. årets kommande arrangemang: bl.a JUBILEUM!

(kom inte hem förrns efter tio)


TISDAG: for i princip direkt från jobbet in till stan å medverka i en marknads-undersökning om hur vi 40+Qwinns helst vill att en tidskrift/ bok ska vara utformad för att locka till läsning. (hade tur å fick skjuts hem av Maken straxt före 8)


ONSDAG: Först traditionsenlig PåskLunch för Deltagarna på jobbet: vi personal serverar å eftersom det va ca 40 gäster så blev det en hel del spring.

(mina fötter kändes som 3nr. större än vanligt)


Efter jobbet åkte jag till obligatoriska OnsdagsKlubben i Åberga! Scrapbooking på tapeten även denna gång. Men dom flest pärlade och själv ägnade jag mig åt ett litet broderi som jag gett mig den på ska vara klart till påsk! (hemma ca ½11)


TORSDAG: VikingaKamrat undra om jag sku bli med på textilutställning, men jag banga ur. Ordnade istället en egen textilinstallation bestående av trenne kuddar å färgmatchande yllefilt i soffan. För att göra det mer "dimensionellt" lade jag mig själv där under: "Kan konstfack så kan jag! " kalla jag installationen och den varade i ca halvannan timme.

[ 25.000:- va det värt! nån som budar mer? ;) ]


Väcktes utav Maken i telefon: -Nu åker vi å STORhandlar! Så halvsovande vacklade jag ut till Honom i bilen å for på Stormarknan. Inte särskilt lyckat att handla yrvaken å på tom mage kan jag tillägga. (vet inte när vi kom hem, men maten stod inte på bordet förrns nio! Fast barna knorra inte nämnvärt utan åt med god aptit å behövde inte gå å lägga sig hungriga!)


FRADEG: (f´låt FREDAG ska det visst vara) Hade tänkt sätta en DEG, men har inte hunnit gjort nån surdeg. Städa sku vi ha gjort igår men då fanns det ingen tid över. Och idag har jag ännu inte tillräckligt med ORK så det får vara så länge.


Den lilla ork  jag har ska jag lägga på altanen som vi kallar våran loftgångsbalkong. Den är lika lång som lägenheten är bred, så när orken tar slut får jag väl lägga mig ner å samla ihop lite till energi...

;o)

Av elaina - 2 april 2009 15:34

Tänk det är redan APRIL...

=o)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13 14 15 16
17
18 19
20 21
22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< April 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards