Alla inlägg under augusti 2007

Av elaina - 27 augusti 2007 06:55

Har ju antagit en utmaning från Alma, som går ut på att man ska lista inte mindre än åtta fakta/vanor om sig själv.


OK, då kör vi;

1) Yngst av fyra systrar, varav jag endast bott kontinuerligt tillsammans med en. Dom andra två är min styvfars sen tidigare äktenskap, brukar skämtsamt säga:

-Vi har inte samma Mor men olika Far. (Den äldsta dog sorgligt nog för snart 4år sedan)


2) Kommer ofta på mig själv med att sortera saker i affärer, ställa tillrätta i hyllor etc.Brukar få kommentarer, i synnerhet från Dotra, typ: Jobbar Du här?

(kanske va jag butiksbiträde i ett tidigare liv?)


3) Skriver sällan köpelista (gör jag det glömmer jag den oftast) Gör matsedel efter vad jag får tag i till extra pris. Använder inte ofta recept heller, improviserar å gör "Här är Ditt kylskåp" med gott resultat för det mesta.


4) Ser extremt bra på långt håll: kan läsa vad det står på vägskyltar långt innan Kärbon ens fått syn på dom. (därmed inte sagt att jag är nå´n hejjare på vägvisning)


5) Hör däremot sämre: får ibland fråga flera gånger vad folk säger, ibland blir det nästan pinsamt. Men hellre det än att jag gissar/missförstår så det "går bort i tok"


6) Är ordningsam utav mig, kan dock stå ut med att det är ostädat: bara disken är undan och toan är ren å fräsch. Men blir nervös utav om det är för rörigt hemma, borta hos andra däremot kan jag tycka att det är hemtrevligt (är där för pedantiskt törs man ju nästan inte sätta sig)


7) Vill gärna umgås med Vännerna Kamraterna. Men kommer mig sällan för att bjuda hem dom, beror nog på att jag jobbar på träfflokal: gör inget annat än träffar folk hela dagarna. Åsså det faktum att dom flesta VK bor lite väl långt bort.

(Kom å hälsa på!)


8) Kan lite om väldigt många saker, "fuskar" med det mesta; har sjungit alt-stämma i kyrkokör i många år, men aldrig lärt mig noter, stickar å virkar utan att riktigt förstå mig på beskrivningarna, lagar som tidigare nämnts oftast mat utan recept, även festmåltider å tårtor etc.


8½) har svårt för att utmana folk, så jag gör här en allmän utmaning å ber er som vill anta denna gör det för det är ganska kul/insiktsgivande...


:0)

PS:mår bättre idag, intresseklubben antecknar?

Av elaina - 26 augusti 2007 20:24

Barna är hemkomna, för egen maskin, nåja;

 buss från pappan, tåg ner till Byn å buss igen hit hem.

Det hanns knappt innanför dörrn förräns det

 ställdes till med liten scen å påföljande kramkalas.

suck å pust

Känslo-berg-å-dal-bana:

gott att ha dom hemma, men tungt när det blir tjafs på en gång,

fast jobbigast har nog barna:

tufft att ställa om sig mellan skilda världar...


:0}


PS: Tack B. för att Du ringde å muntra upp Mossi


Av elaina - 26 augusti 2007 15:05

Känns som om jag går i en glasbubbla: jag ser Kärbon, men hör liksom inte vad Han säger, får fråga flera gånger å blir ledsen för ingenting.


Men en orsak har jag å det grämer mig: Kom inte iväg på loppisen denna söndag heller. Fast jag mår inte 100 å hade nog inte fixat att stå å köpslå med hundratals människor. Nog för att det sku behövats för att dra in lite kontanter, skolstart i morron å det brukar alltid föra med sig extra kostnader,suck.


Nä, ska äta lite nu för att få lite energi i kroppen OCH för att orka  höra mig för hur jag ska få hem barna på för sätt idag...


:0/

Av elaina - 25 augusti 2007 20:51

Vi tog nog ut oss alldeles med badrumsröjet:

Somna när jag sku ligga å läsa en god bok, sov flera timmar, å sen kände jag mig alldeles "dåsk".


När jag kom ut i vardagsrummet så hitta jag Kärbon, oxå sovandes, på soffan.

Han va förkyld redan ifredags å genom-dålig när Han vakna upp.


Så våran lördagkväll va så där lagom Okul...

:0]

Av elaina - 25 augusti 2007 09:49

Vakna redan ½9 å Kärbon va inte hemma!

Han tog sig inte hitut i natt: driftsstörningar på hela norrgående pendeltågsnätet. Han dök istället upp här vid 9-tiden, lagom till frukost.


Vid frukostbordet yppade jag min innersta oro:

Hur äckligt kan det inte vara under ett badkar efter ett drygt kvartal?

(vi har alltså inte städat under vårat sen i påskas typ, urk!)


Efter sista pastrami-mackan tog Han resolut tag i Operation Badrumsstädning:

ALLT lyftes ut! Och skurades enligt konstens alla regler!

Varför är det så att när karlar ska göra nå´t så blir det som ett projekt?

MEN, jag klagar inte, Gu´nej, huvudsaken är ju att det blev städat,

å det blev det med minituöst...

=0)

PS: TACK Älski!





Av elaina - 24 augusti 2007 23:36

Ibland kan liknelser vara oslagbara:


En 80-årig man är på sin årliga läkarkontroll och läkaren undrar hur han mår.

Mannen säger glädjestrålande att han aldrig mått bättre och berättar med ohöljd stolthet att hans 28-åriga fru är gravid.
Läkaren tvekar en stund och säger sen:
-Låt mig berätta en historia;

Jag känner en kille som är hängiven jägare. Han missar aldrig en jakt, men en dag råkade han ta med sig ett paraply istället för geväret. Så står han där i skogen och mot honom kommer en jättelik björn. Han höjer paraplyet mot björnen, kramar handtaget och vet du vad som händer?
-Nej, svarar mannen fundersamt. 
Läkaren säger: Björnen föll ner och dog.
Den gamle utbrister: Men det är ju omöjligt! Någon annan måste ha skjutit björnen.  
-Det va ungefär dit jag vill komma, svarar läkaren...


;0)


Av elaina - 24 augusti 2007 19:24

Vilken bra dag det blev!

SOLigt väder, trevligt sällskap, mycket att se på OCH dessutom god mat: vad mer kan man begära? (Förutom Fred på jorden å mer makt/pengar åt Folket?)


När vi kom fram till Trosa parkerade vi invid hamnen å satte oss å fika medhavd matsäck meddetsamma, på därför avsett bänkbord. Därefter strosade vi till en början runt lite planlöst å gjorde nå´ra fynd längs vägen.

 (svarta shorts 29.50,  HÖST hårfärg för 49:- för min del )


Sen gick nå´ra in på Turistbyrån å fann en liten vandringskarta som vi sedan följde; besåg Rådhuset med sin spira, Gamla skolhuset å dess avträden, synd att GarvaregårdensMuseum va stängt, men Trosa stads fina kyrka va öppen (där har jag å Kärbon varit på Hans ½Systers bröllop å på deras barns dop).


Allt eftersom vandringen å tiden gick så började vi studera matsedlar å priser.

På ÖstraLånggatan fastna jag för  "Tre Små Rum" Dit bara måste ni gå! (Jag ska ta med Kärbon å hans ½Syss å fika nå´n gång!) 

Men det blev "4 Små Rätter" istället för lämplig penning, ett stenkast därifrån. Nätta små servitriser i kinesiska serveringsjackor passade upp på oss å kom med iskallt vatten: himmelskt gott i värmen.


Så mätta å belåtna som man bara kan bli av chinamat satt vi sen på uteserveringen å skämta å småprata i solskenet. Sen reste vi oss mödosamt å promenerade resten av KulturStråket ned mot hamnen å suckarnas bro, där vi passade på att sucka duktigt djupt. Regnet lät vänta på sig ända till Världens ände å då va det ändå dax att åka hem.


Dessvärre hamnade vi på hemvägen nästan i en olycka mellan personbil å cementbil. Den senare stod långt ut på täkten, personbilen kvaddad i diket: USCH! Måtte ingen blivit allvarligt skadad (eller Gud förbjude död)


Istället för att stå kvar i den långa kön besluta vi oss för att vända om. Ety en av Kamraterna hade GPS i sin mobil så vi fann med hans ledning så behändigt en väg runt Trosa, via Vagnhärad, ut på E4an igen. (TACK för det "Töve" !)


Är oxå tacksam att våran dag avlöpte utan mankemang å är glad att vi fick en så trevlig avslutning på ESLkursen OCH att dom vill fortsätta med att ha en Sundare Mat-kurs härihöst! Bara vi får tillgång till ett tränings-kök ska vi dra igång å göra stor-kok å dela på kostnaderna å portionerna. Perfekt då de flesta lever själva å inte kommer sig för att ställa sig å göra långkok: bra både för ekonomin och hälsan!


Nu ska jag ta mig en Ramlösa Stilla Hallon, inte helt lätt att få tag på, glo på Masdjävlar (mycket lättare att få tag i) å moffa i mig en hel skål popcorn själv. Det gäller att passa på:  Kärbon är på Gröna Lund å ser på Hammerfall. Jag är gräsänka, stackers mej...

? ;0)

PS: kassler-recept, utan ananas, efterlyses.

Av elaina - 24 augusti 2007 13:59

Denna Lilla Kamrat satt å vänta så fint, hoppas att dess ägare återfinner den innan regnet som hänger i luften kommer ned...

=0)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21
22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Augusti 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Skapa flashcards