Direktlänk till inlägg 10 juni 2007
Blev bjuden på Grekisk Gourmet Pytt i Panna hos Sys i vårast;
Marinad till köttet :
3-4 pressade vitlöksklyftor
1-1 1/2 dl olivolja
1-1 1/2 tsk sambal olek
2 msk soya
*Strimla 2 st fläskfiléer (ca 1 kg kött) och lägg i marinaden över natten.
Smörj en långpanna och lägg i:
ca 1,8 kg potatis i klyftor, avlånga tärningar (ska täcka botten) - salta över
Ställ in potatisen i ugnen, 220 grader i 10-15 minuter.
Ta sen ur pannan och strö över köttet och 1 röd+ gul paprika+1 gul lök i strimlor.
Överst lägger du skivade tomater och en burk fetaost i små kuber.
In i ugnen igen i ca 35-40 minuter till. Serveras med en vanlig sallad å en
Kall sås:
4 dl turkisk yoghurt
4 msk majonäs
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk italiensk salladskrydda
lite pressad lime
Mmmmmmmmmmmmm......
Nå´n gång i denna dag ska denna favoriträtt tillagas i det elainska palatset,
så fort alla tomma badkrukor hemkommit!
Håller som bäst på å gör förberedelser ala Kajsa Varg:
tar å tärnar liten bit försakad falukorv å slantar nå´ra stackars varmkorvar, som vanligt lyckas jag ju inte följa ett recept till punkt å pricka.
Men det blir säkert jättegott ändå...
=0)
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 |
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | ||||
|