Direktlänk till inlägg 9 februari 2010

P-M´s DragonFisk...

Av elaina - 9 februari 2010 19:09

Receptet till den här fiskgratängen fick jag av en ArbetsKamrat som i sin tur fått den av en gammal Góvänn. (som vanligt inga mått: ta på "en höft")

 

  • vit fisk, typ; Alaska Pollock, torsk, seij etc
  • "KrämFräsch"/ matlagn. youghurt/ grädde
  • Citron; både saften & skalrasp
  • Dragon + salt&peppar

Förkoka fisken, rör ihop "gåjjset", lägg oppanpå fisken.

Gratinera i ugnen ca "en kvart20dár" under tiden kokas pären, pärer, päler = POTATIS, servera det + isbergssallad till.


OBS!

Barna tyckte det va så SuuuperGott att dom t.o.m tog omtag!

Inte så vanligt förekommande när det serveras fisk. Visst äter dom båd lax å strömming, EN portion, men omtag det sker annars bara när det är FavvoMat.


Fiskbullar blåvägrar dom äta, å det som jag va alldeles tokig i som barn!

Hmm, det va länge sen jag hade nån undersökning,

lägger upp en nu-genast för att undersöka Fiskbullsintresset!

RÖSTA!


Kom gärna med fler fiskrecept...

=o)


 
 
Ingen bild

EevaA

10 februari 2010 08:16

Hej! Låter jätteenkelt så t.o.m jag ska klara av det! Men visst ska fisken även saltas först?
/E.A

 
Ingen bild

elaina

15 februari 2010 22:23

Jomenvisst bör fisken saltas innan den förkokas!
Blir lätt så att jag utelämnar självklara saker...
=oP

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
<<< Februari 2010 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards