Direktlänk till inlägg 6 februari 2010
Bonus undra om jag kunde baka nåt till hennes kalas idag å det va ju klart jag kunde! Vad sku jag då hitta på? Valet föll på Mockarutor, Kokosdito, Snoddas, Kärleksmums, Kramforskaka. Vad ni än vill kalla det för så är det ett säkert kort å dom blev mycket riktigt uppskattade!
Detta är mitt hemliga recept, som jag använde när jag jobba på Hudiks anrika Cafe´Hälsingestugan i slutet på 80talet:
Smeten:
3dl mjölk
2msk kakao
1 tsk kanel (det är det som är det "hemliga")
6 dl socker
4 tsk vaniljsocker
9 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
Glasyren;
50 g margarin
5 msk kallt kaffe
2 msk siktad kakao
2 tsk vaniljsocker
7 dl florsocker
Garnering:
Gör så här:
Smält matfettet först av allt, för det måste svalna av.
Likaså mjölken som Du sen häller över kakaon+kanelen. (gör liksom en sån där smet man bruka göra när man va liten å det inte fanns O´boy.)
I en 1½liters måttkanna häller Du sen ner mjöl, bakpulver
å vaniljsocker å blanda det väl.
Vispa ägg och socker poröst (lite längre än Du brukar skulle jag tro)
Tillsätt de torra ingredienserna omväxlande med kakaomjölken och matfettet.
Bred ut smeten i långpannan jämt, ända ut i hörnen.
Grädda i 175 gr ca 20 min, tills den släppt i kanterna.
(har även prövat med hackad hasselnötter+mandel, å en gång strössel till barnas kalas när jag va osäker om en av smågästerna va allergisk mot kokos.)
MMMMmmm, inte undra på att det finns så många benämningar på denna kaka: kärt barn har många namn...
=0)
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 |
5 | 6 | 7 |
|||
8 | 9 | 10 |
11 |
12 |
13 |
14 | |||
15 |
16 | 17 | 18 |
19 |
20 |
21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 | 26 | 27 | 28 |
|||
|