Direktlänk till inlägg 8 juni 2007

Vilken pärs...

Av elaina - 8 juni 2007 09:46

Själva Blodomloppet som avlöpte i lagom takt, trevligt sällskap

 å underbart väder va (blod-)plätt-lätt att klara av.


MEN det va resan in till stan å ut på Djurgårn va den sanna prövningen;

Efter ett inställt/försenat tåg så blev det SMICKfullt på pendeltåget, som dessutom va av den gamla sorten i total avsaknad av luft tillflöde, trots att alla fönster som gick å dra ner va neddragna. Svetten rann längs ryggen som om jag redan sprungit ett maraton lopp i Sahara! Trångt så inihellele med en massa irriterade människor, surrandes som ilskna bin i en tryckkokare!


Lite drygt halvägs in till stan kom där en ny röst i högtaleriet: -Det kommer ett nytt tåg straxt bakom, som har airkondition! Folket vällde ur tåget å ut på perrongen för att straxt äntra det nya tåget som visserligen va utrustat  med AC men blev lika överfullt som det förra: phu!


Vilka kroppsodörer folk har, ändå är jag härdad under många år gnm mitt arbete med människor, fast då behöver jag inte ha nåns armhåla i näs-höjd i en kvart20da´r! Ska väl inte påstå att jag behövde kräkas för det vore en överdrift, men lite lätt illamående va jag när vi nådde Centralen.


Vid busshållplatsen å Klarabergsgatan rådde total anarki: folk trängde sig in i bussarna genom alla dörrar innan passagerarna knappt hunnit stiga av!

(två bussar avgick utan att jag  kom med.) Förutom alla Blodomloppare så va det överförfriskade studenter som utstötte gutturala läten å försökte lifta med bilar längs gatan: -Åka ba´! (detta förhatliga utryck "ba´", URS!)


När jag väl  lyckades ta mig ombord på en buss, visade det sig vara fel, så jag höll på att hamna på Skansen! Bytte å åkte tillbaka till Djurgårdsbron, där jag å förti stycken till fick vänta en god stund (å vid detta laget hade jag blivit kissnödig, suck)


Busschauffören som rattade denna buss kom tydligen ursprungligen från Bangladesh/Indien å va hur cool som helst: hörde att han berättade för nån om att i hans födelsestad så va det alltid så här mycket folk på bussarna, så han va van. Blev så fascinerad av hans fortsatta berättelse så jag glömde bort att jag va kissnödig. Utan minsta irritation å med säker hand körde han oss dit vi skulle å vid Djurgårdsbrunn drogs jag med strömmen ut ur bussen.


Efter välbehövligt bajamaja-besök, strålade jag samman med dom övriga tjejjerna som satt i godan ro på filtar i solskenet. Småprata å bekanta oss, roligt att träffa alla lajv s.a.s (bara min 3männing å en tjej till som jag kände igen sen förut)

Ett-tu-tre vare dags för uppvärmning med Friskis&Svettis HAHAHA! som om det sku behövas NEDkylning hade varit mer uppskattat för min del.


Så small startskottet av 1a gruppen, Löpare, jisses va dom kuta!

(tror den som vann hann tillbax innan vi ens startat.) Därefter vare joggarnas tur, sist vi promenadlimpor. I lagom samtalsvänlig gångtakt genomförde vi loppet på bara lite drygt en timme. (mer info finner Du här)


Sen bjöds det på picnic å det smaka bra i de goda sällskapet. De som satt runtomkring oss va oxå glada å uppsluppna: en riktig folkfest!

Vi tackade G3 för att hon samordnat det här så bra. Å det är mycket möjligt att det blir nästa år igen. Tjejmilen däremot som nå´ra av dom snacka om står jag över, det är för snart inpå å löpning är ju som sagt inte min grej.


Summa-summarum en 3vlig kväll å en upplevelse rikare...

=0)

 
 
Ingen bild

Syster Yster-Dyster

8 juni 2007 11:13

Tack och lov att man bor i Norrland och inte behöver trängas på pendeltåg och bussar! Men trots allt verkar du ha haft en bra em/kväll. Roligt att du genomförde det hela, tycker jag.

 
Ingen bild

Harpan

8 juni 2007 13:54

Ja va oxå me´ för första gången. Svettigt men roligt. Gu´ va me´ folk! Tog du milen eller fega du med 5:an?

 
Ingen bild

elaina

8 juni 2007 15:30

Sys.Y-D: Nog kan det va praktiskt med SLtrafiken oxå att man kan ta sig i princip överallt,även om man inte har tillgång till bil. Men det har sina nackdelar som sagt, både sommar OCH vinter...

Harpan: Jag tillhör de Fegas Skara så vi gick 5km å är nöjd att jag överhuvudtaget gjort nå´t dylikt! Vem vet vad jag hittar på härnäst? Kul vare, det håller jag med om.
TACK för att Du kommenterade...

=0)

 
Ingen bild

Mimmi

8 juni 2007 17:26

Jag tillhör oxå "promenadlimporna". :0D Bättre att ta det lugnt. Då kan man ju tom vara social och prata med folk, i motsats till dom som flåsande springer som dom hade eld i baken. Nej, framför oss sociala "promenadlimpor", huvudsaken är att man rör på sig!

 
Ingen bild

elaina

8 juni 2007 18:09

mimmi: så sant som det är sagt...
=0)
PS:å i brist på limpa äter man brö´,
just nu fullkorn, bra för magen!

 
Lisbeth

Lisbeth

9 juni 2007 10:09

Ni är BEUNDRANSVÄRDA!
En gång i tiden gjorde jag sånt, dvs sprang/joggade/gick regelbundet 4-6 kilometer/dag. OCH hade djungelmönstrade springbrallor offentligen! Man såg ut som Fantomen och kände sig som Fred Astaire.

Men det man kunnat kan man göra igen. Det behövs bara The Good Example.
Tack för det! Djungelbrallorna finns kvar!

http://www.geocities.com/ulvuskennel

 
Ingen bild

Harpan

9 juni 2007 13:05

Oj då, menade inget illa när jag undrade om du fegade. Men jag var så oerhört stolt, som i ett lyckorus, att jag klarat av milen.
Men du kan oxå vara stolt över din prestation. Du var en av alla som deltog i loppet inte någon som stod på sidan om och hejjade på, det kan du vara stolt över. Vem vet nästa gång kanske du är motiverad att pröva milen.

 
Ingen bild

elaina

9 juni 2007 23:46

TACK själv Lisbeth,
Din kreation måst ha vare en syn för Gudarne när Du va ute å kuta! Förstår va lycklig hundarna sku bli om Du leta fram brallorna å gav Dig ut längs byvägarna...


Harpan: Det är lugnt, jag va bara självironisk, bäst å inte vara övermodig ;) Men nog är jag stolt allti å det ska Du oxå vara med all rätt! Å som sagt vem vet vad detta kan leda till? Kanske har jag bara fördomar om mig själv...
=0)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards