Direktlänk till inlägg 7 februari 2007

FISK-lasagne!

Av elaina - 7 februari 2007 17:40

Idag har jag inte fått tag i nå´n kôrv ;0)

Det får bli FISKlasagne istället!
Fick tipset från min eminenta arbetskamrat "PiaLotta". Hon har lyckats lura i flera fisk-hatande barn denna rätt.
Och även mina raringar, som ratar all fisk utom lax å fiskpinnar, åt detta utan att åbleka nånting. JO, sonen undra vad jag hade för krydda i ? -Timjan, svara jag snabbt. Å tänk han "svalde" det å tog påfyllning!

Här ett liknande recept, som jag hittat på nätet.
(Det är ju så man oftast fångar fisk, haha )

FISKSÅS:
500 gr fryst torskfilè
1 stor gul lök
1 brk krossade tomater
0.5 l grönsaksbuljongbuljong
ca 1 dl chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
salt + vitpeppar + paprikapulver

Fräs den finhackade löken och fisken. Tillsätt tomatkross, buljong, chilisås
Låt koka tills fisken är klar ( ca 15 min. ) Krydda. * varför inte med lite timjan? *

OSTSÅS alternativt spenatsås? :
100 gr margarin
6 msk vetemjöl
ca 7 dl mjölk
ev. 1 dl grädde
ca 3 dl riven ost eller
litet paket mjukost.
(samt ev.litet paket hackad spenat)
salt + vitpeppar & muskot!

Smält fettet, tillsätt mjölet och låt det koka ihop.
Vispa ner mjölken och krydda. Låt koka ca 5 min.

ca 10 - 12 lasagneplattor, gärna gröna, om man väljer bort spenaten i såsen.
(annars kan det bli för mkt av det goda...)

Varva ingredienserna i ugnsform:
Täck botten med ost/spenat-sås.
Fyll på med lasagneplattorna.
Täck därefter med ett tunt lager ost/spenat-sås och sedan fisksås.
Lägg på plattor och häll över vitsås osv. till formen är fylld/ ingredienserna gått åt.

Gratinera i 175 - 200° ca 45 min.

Nå´n annan dag får ni veta vad fUsk-lasagne kan innebära...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards