Direktlänk till inlägg 17 juni 2011

En given MidsommarKlassiker: Vitlöksgravad strömming!

Av elaina - 17 juni 2011 23:34

Sill och strömming är givna klassiker på MidsommarBuffébordet. Det här är en supergo variant med krämig vitlökssås som strömmingen får gravas i under ett dygn i kylskåpet.

Ingredienser           (ca 10-12personer)
1 kg strömmingsfilé        rensas, filéas, skinnas, delas i munsbitar

GravningsLagen;        häll vätskan+ salt å socker i en kastrull
1 l vatten                       koka upp lagen så att sockret löser sig 
1 ½ dl ättiksprit, 12 %    lägg strömmingsbitarna i en bunke
3 msk salt                      häll den ljumma lagen över dessa
½ dl strösocker              lägg tallrik el.dyl med en tyngd på över alltihop

                                     låt stå kallt över natten, slå bort lagen
Vitlökssås:
2 dl crème fraiche/gräddfil
2 dl majonnäs                              blanda såsen
2 pressade vitlöksklyftor             varva med strömmingen i glasburk   
2 tsk torkad dragon                     låt gärna dra ett dygn i kylskåp

1 burk grovkornig kaviar på burk


 

MUMS!

En öl eller två smakar gott till,

  

men nubben klarar jag mig utan!

Vad klarar Du Dig inte utan på midsommar?

 

 
ANNONS
 
Ingen bild

pierre

21 juni 2011 22:43

risk att den tar slut tror ja!

elaina

22 juni 2011 19:43

Risken finns å fara föreligger jaa...
;oP

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se