Direktlänk till inlägg 17 juni 2011
Ingredienser (ca 10-12personer)
1 kg strömmingsfilé rensas, filéas, skinnas, delas i munsbitar
GravningsLagen; häll vätskan+ salt å socker i en kastrull
1 l vatten koka upp lagen så att sockret löser sig
1 ½ dl ättiksprit, 12 % lägg strömmingsbitarna i en bunke
3 msk salt häll den ljumma lagen över dessa
½ dl strösocker lägg tallrik el.dyl med en tyngd på över alltihop
låt stå kallt över natten, slå bort lagen
Vitlökssås:
2 dl crème fraiche/gräddfil
2 dl majonnäs blanda såsen
2 pressade vitlöksklyftor varva med strömmingen i glasburk
2 tsk torkad dragon låt gärna dra ett dygn i kylskåp
1 burk grovkornig kaviar på burk
MUMS!
En öl eller två smakar gott till,
men nubben klarar jag mig utan!
Vad klarar Du Dig inte utan på midsommar?
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 |
3 |
4 | 5 |
|||||
6 |
7 |
8 |
9 |
10 |
11 |
12 |
|||
13 |
14 | 15 |
16 |
17 | 18 |
19 |
|||
20 |
21 |
22 |
23 |
24 |
25 |
26 |
|||
27 |
28 |
29 |
30 |
||||||
|