Direktlänk till inlägg 18 december 2009
Idag åt jag en liten Janssons Frestelse till lunch å kom då att fundera på vem det va som givit namnet till denna enkla men goda maträtt?
Enli. Wikipedia så va det en operasångare Per Adolf Janzon (1844-1889) för han brukade bjuda på vickning hemma hos sig: allt-som-oftast ett slags ansjovisgratäng, vilket skulle ha givit upphov till namnet Janzons frestelse på denna typ av gratäng. Dock blev rättens namn inte allmänt accepterat förrän 40 år efter Janzons död.
Å det va ungefär då som en kokerska på Östermalm, Fru Boberg, påstås ha döpt en ansjovisgratäng till "Janssons frestelse "efter en film med samma namn som va väldigt populär då.
Vilken histori som ska anses som den rätta det vete gröne?
Därom tvista de lärde, men hur som haver:
GOTT är det...
=o)
En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!? Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...
En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...
Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 |
2 | 3 |
4 | 5 |
6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 |
22 | 23 | 24 |
25 |
26 |
27 |
|||
28 | 29 |
30 |
31 | ||||||
|