Alla inlägg under november 2009

Av elaina - 12 november 2009 15:27

Nä, jag har inte börjat virka vantar av dillkvistar, om nu nån lät sig förledas att tro det. (Men bambufibrer går det tydligen att göra tråd utav å väva tyg med, köpte en jätteskön BAMBUtröja på en viss mässa, för inte så länge sedan.) 

Det är bara det att jag fått DILLe på att sticka vantar! Stickar på 4 strumpstickor å har dubbla uppsättningar, så jag stickar bägge jämsides s.a.s Det är så praktiskt när man gör restgarnsvantar: bara dela upp det garn som är kvar på nystanet i två mindre å bägge blir klar samtidigt!


Har även stickat av dubbeltgarn(ylle/akryl) och lovikka vantar å det är hur KUL som helst! Dotras gjorde jag en i taget eftersom jag inte hade dubbla omgångar "lovikka-stickor", å se det straffa sig: visade sig att garnet inte räckte!

Så äre nån som har mörk vinrött lovikkagarn som går åt det faluröda hållet

så hojta till i kommentörsrutan, det räcker nog med en halv härva...

=o)


ANNONS
Av elaina - 10 november 2009 21:32

För en tid sedan blev jag utvald att få va med på ett utgallringstest till "Vem vill bli en postkod?" Vi va väl en tju30 stycken som fick svara på branog många frågor på begränsad tid. Sen fick vi skaka hand med han "Den Långe" som va iförd röda brallor så bena såg ännu längre ut. Men han verkar vara lika 3vlig som lång å påminner lite om min gamla klasskamrat Mats. (iaf kommer jag att tänka på honom när jag ser Rickard!)

När Rickard Sjöberg inte leder Postkodmiljonären i TV4 eller umgås med sin familj håller han föredrag på olika företag och vid olika events runt om i Sverige. 

( lånad arkivbild, fotograf: TV4    + samt ännu en lånad bild från resume.se)

 

En annan Rickard som åxå, åtminstone i TVrutan, är sympatisk å humoristisk är han Olsson. Dessutom leder han ju frågetävlingsprogrammet "Vem-vet-mest?" Å nu ska jag avslöja att jag faktiskt sökt även till det programmet! Så nu får vi väl hoppas att jag blir utvald å komma på nån provfrågeomgång. Därefter återstår det att se om dom tycker att jag platsar i TVrutan, i ansökan sku man nämligen bifoga en bild på sig själv å jag är ju inte så fotogeniq utav mig:

hallå i luren    

(denna bild, som jag skicka med i ansökan, har Maken tagit) 


Eftersom jag är förtjust i frågesporter så gillar jag naturligtvis denna sida:

www.vetgirig.nu 

Pröva Dina kunskaper Du åxå, men jag förvarnar: det är beroendeframkallande...

;o)


ANNONS
Av elaina - 8 november 2009 13:21

Äras de som äras bör en dag som denna: Alla sorters Fadersgestalter!

Eftersom våran biologiska pappa sällan va nån närvarande far åt mig så har jag, i vuxen ålder, kommit underfund med att jag istället under årens lopp haft flera manliga förebilder; Min Morbror, StyvFar/Farsan, Svåger m.fl


Därför vill jag nu med denna visa hylla alla som fungerat som vettiga FadersGestalter under min uppväxt:Ordvitsen i rubriken syftar på långpannekakan och den andre sångarens smeknamn...

=o)

Av elaina - 6 november 2009 10:58

Har ju fått flera "KattVattenbeskrivande" kommentarer på förra inlägget å det gemensamma är VIDA skålar å badkar/dusch + handfat.

Sigge dricker ur glas som man hällt vatten i vid diskbänken, hans torrfoder står nämligen så lägligt där bredvid på en liten oanvänd arbetsyta.      

vattenkatten

(ja, torrfodret ligger i flingautomaten som Sonen fick i julklapp häromåret)


Gottfrid dricker överallt ifrån, men jag har lagt märke till att han alltid doppar framtassen, liksom för att provsmaka? Är detta något nedärvt sibiriskt beteende? brukar heliga birmor göra så? eller så äre helt enkelt så att det bara är nåt som han fått för sig.

Har ännu inte lyckats fånga "vattenprovningen" på bild, men om så råkar bli kommer den givetvis att publiceras på en blogg nära Dig...

;o)


 

Av elaina - 4 november 2009 23:10

Minns ni att det fanns ett program som hette så?

Vet att jag tyckte det va rätt kul att se dom små filmsnuttarna med djur som gör knasiga saker i alla möjliga å omöjliga situationer. Nu för tiden är detta vardagsmat i "YouTube-skafferiet", hitta bl.a igen ett klipp från just "Hur gör djur":


Kanske sku jag lägga in ett klipp med våra katter när dom dricker vatten?

Gör era katter/ hundar/ husdjur nåt speciellt när dom är törstiga?

Våra har båda lite för sig, ni kan ju försöka gissa...

;o)

Av elaina - 1 november 2009 10:53

PLötsligt kom November...

:o]

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se