Alla inlägg under november 2009

Av elaina - 22 november 2009 19:02

Idag va vi uppe om än inte med tuppen så iaf med hjälp av väckarklockan. Vi sku nämligen iväg till Dotras dansskolas julshow redan på f.m. Tre föreställningar á 2t fördelade över dagen; kl.11.00, 13.30 och 16.00!


Gissa om varje föreställning va fullbokade? Jajamensan: massor av förväntansfulla föräldrar, släktingar å vänner vällde in samtidigt med oss å när vi supernöjda gick ut så väntade lika många på att få komma in!


Två timmar varade showen som handlade om ett syskonpar som tappat bort sin Mamma. Dom gick å leta henne på alla möjliga avdelningar; klädavd. m modeuppvisn, smyckesavd. m dansande diamanter, sportavd. m breakdansande expediter, godisavd. m rockande karameller å balett-polkagrisar m.m


Dotras dansgrupp förställde ett gäng "töntnördar" som satt på kaféet å plugga men plötsligt börja dansa för att överraska coolingarna. (lite Glee-inspirerat kanske?) Dotra är hon med höga pippilotter å EN röd strumpa!

 

Naturligtvis tyckte jag i egenskap av Mamma att dom va jätteduktiga, fast låten dom dansa till va inte direkt "my-cup-of-théa".

Men det va rytmiskt å medryckande å Dotra stråla när hon galant klara av dom besvärligaste passagerna/ stegkombinationerna å allesammans verka nöjda med sin insats efteråt å det är ju det allra viktigaste...


=o)

Ps!

Dans är verkligen stort numera:

kan det bero på alla "dansprogram"

som visas på TV månntro?

ANNONS
Av elaina - 19 november 2009 18:42

Det finns ju ett ordspråk som lyder: >>I brist på limpa äter man bröd<<

I mitt hushålle så blir det mycket så i slutet på pengarna: oavsett hur lite "deg" vi har kvar så lyckas jag för det allra allra mesta få ihop mat på bordet om inte annat så kokar jag soppa på en spik lök, icke att förakta!


I mörka midnattstimmen rassla det dock in lite slantingar å idag har vi varit på utflykt till ÖB i grannbyn: vi va ett gäng på 11 st. som åkte tillsammans utrustade med "dramatenkärror" å ryggsäckar!


Förutom att vi åkträna pendeltåg längs vägen/rälsen dit så blev samtligas behov av toapapper, konserver å dylika förnödenheter tillgodosett för rimlig penning å träfflokalens förråd av engångsmaterial blev påfyllt. För egen del köpte jag lite smått å gott, bl.a buljong som är så himla bra att ha hemma när man just ska koka soppa på en spik!


Dagens rätt va däremot planerat att bli pannkaka å det höll just på att bli pannkaka av alltihop för det fanns inget vetemjöl hemma. Men jag gjorde som Anna Christina Warg sa: "Man tager om man så hafva kan ...” å leta igenom skafferiet å hitta lite rågsikt, skrädmjöl, kornmjöl å potatismjöl å se det blev supergoda pannkakor utav alltihopa!


Å i morrn kommer barnbidraget, då ska barna få det dom behöver som mest nu,

så att dom slipper få mjuka paket i julklapp...

;o)


ANNONS
Av elaina - 18 november 2009 22:58

Många som jag känner är så fina i håret även till vardags!

Själv lyckas jag få till en någorlunda hyfsad frisyr några gånger per år.

Kan ju bero på att jag går till frissan på sin höjd varannat år (ja, Du läste rätt!): visserligen brukar min Kära Kamrat klippa topparna å fixa lite med slingor osv. å för egen del tonar/ färgar jag ju mig med varierande resultat.


Borde nog önska mig en frisyrklippning och en sån här mackapär i julklapp:

I Veckorevyn beskrivs den sålunda:

Oslagbart snabba och effektiva volymtången Volumaster från Björn Axén, ger volym utan att du behöver tupera. Fungerar som en "våffeltång" närmast rötterna. Ofta slut i butikerna...

 

#oP

Av elaina - 18 november 2009 07:30

Nu äre riktigt billigt att ha ihjäl Bill: check it out...

;o)

Av elaina - 17 november 2009 21:18

Fast för våran å Sigges del blev vissheten en lättnad: inget illavarslande som jag va rädd för, men en rejält inflammerad bukspottskörtel va det som dom hade sett å den har han nu fått antibiotika samt specialfoder för.


Medicinen kosta 230:-, torrfodret 330:- spänn, hela veterinärbesöket 110:- Dyrt? Näää, vi tyckte vi kom väldigt billigt undan: egentligen sku gårdagens undersökningar gått på 2700:- å dagens behandlingar på 3850:- sammanlagt drygt 6 och ½ tusen spänn!!! (som en weekend för två på Estländskt SPA ungefär)


TACK å lov att vi försäkrat Sigge fastän han "bara" är en vanlig huskatt

OCH

framförallt Gu´ske lov att det "bara" va pankreatit...

:o´}

Av elaina - 16 november 2009 17:57

USCH-fy-buöuäu!

Sigge har inte varit sig riktigt lik den sista tiden; inte lika kelig som han brukar vara, slingrat sig loss när man lyft upp för att gosa med honom, liksom hukat sig när man strukit han över ryggen å dragit sig undan i största allmänhet.


Å förra helgen när vi åkte till Norrköping för att tapetsera va Bonus kattvakt å hon kunde, eftersom hon inte sett honom på ett tag, bekräfta det vi anat: att han magnat ur på sistone! Minns i skrivande stund inte riktigt om det va hon eller SyssDotra som nämnde nåt om avmaskning, men när jag ringde rådgivningen å fråga så tyckte dom att vi hellre sku boka ett veterinärbesök för säkerhets skull.


Idag har vi så varit till kliniken med Sigge å Veterinären Jerker undersökte honom å kattstackarn protesterade ljudligt när han blev klämd på magen! Röntgen nästa! Väntan på vetrinären efteråt kändes som evigheter innan han kom in å berätta att i bästa fall har Sigge nån tarmficka där det samlats/ packats avföring eller i sämsta fall så är den mörka fläck dom såg på plåtarna "nåt annat" som jag inte tänker nämna vid namn!


När dom så sku sätta dropp för att få fart på magen nu vet jag inte riktigt varför så skrek Stackarn som ett barn!!! Försökte lugna utan att ömka å han stilla sig något å personalen berömde honom eftersom han trots all vånda inte gjorde några som helst försök att klösa eller bitas!! Han va så himla duktig å tapper!


Till slut for vi hem, helt slut både Maken å jag å han ska vara kvar för observation till kl.21.oo då vi får hämta hem honom över natten. Men imorrn ska vi tillbaka för ultraljud och OM den mörka fläcken är kvar fastän magen skött sig så vet jag inte vad vi gör.

Dör en smula antar jag...

:ó{


Av elaina - 14 november 2009 15:17

Maken å jag ska ut på baluns i afton...

=o)

Av elaina - 13 november 2009 17:12

Denna fredag blev det några DVDfilmer som jag lade ut: vilka kan Du se HÄR...

=o)

pst: lämna gärna bud om det är nån film Du saknar! 

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se