Direktlänk till inlägg 29 november 2009

AdventsKNÄCK!

Av elaina - 29 november 2009 20:12

Sesamknäck (80 st)

2 dl vispgrädde
2 dl ljus sirap
2 dl strösocker
1 dl sesamfrön
2 msk smör

Blanda grädde, sirap och socker i en tjockbottnad kastrull. Koka utan lock, rör om då och då tills termometern visar 122° eller när smeten håller kulprovet: häll några droppar av smeten i iskallt vatten och rulla till en kula som ska vara fast till hård. Koktid 15–30 min. Rör ner sesamfrön och smör. Ställ knäckformar på en skärbräda. Fördela smeten i knäckformarna. Strö ev över lite extra sesamfrön. Låt stelna i kylen minst 2 tim.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Syss

29 november 2009 21:41

Läste i ngn tidning, tror att det var ett tips ifrån Ernst K, att man kunde hälla ut knäcksmeten på ett bakplåtspapper och sedan skära den i lämpliga bitar när den stelnat. Det tycker jag låter enkelt och bra, gillar inte att pytsa i den heta knäcksmeten i de där små formarna som bara välter.

 
Lena

Lena

30 november 2009 16:02

Gör jah knäcken nu är den slut till Lucia :D

http://almamater.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

elaina

30 november 2009 17:43

Syss: Spraya eller dutta vatten på en bricka som Du omgående sätter formarna på, knäcksmeten häller jag i en mindre tillbringare, typ snipa, då blir det lätt att hälla...

"AlmaLena": Määäh, till Lucia gör vi ju en ny sats! Detta va ju ADVENTsknäck...

;o)

 
Maraia

Maraia

1 december 2009 22:43

Låter spännande...måste jag prova!!

http://www.kaiza.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27 28 29
30
<<< November 2009 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se