Alla inlägg under november 2008

Av elaina - 17 november 2008 17:36

Vissa dagar känns allt tungt å motsträvigt andra dagar helt äre varken eller. Idag va det en helt OK dag, som sedan övergick till att bli en riktig HöjjdarDag!


Fick nämligen vetskap om att En Mycket God Kamrat efter många års harvande fått en FAST TJÄNST, ja eller tillsvidare anställning som det väl heter numera? Hur som haver såna växer det inte på träd där Hon är ifrån, så jag utbrister:


GRATTIS "P"!

 Du är bäst- ingen protest!

KRAMen, elaina

=0D

Av elaina - 16 november 2008 14:00

Efter några dagar i Yrsel-&Urk-Träsket är vi nu iaf på benen/banan igen.

Orka inte med nå´ra stora ovationer när det snöade för en stund sedan när jag språkade med StorSvägerskan, som oxå blivit med katt!


Deras verkar åzzå vara en MyzPyz, fastän han är rö´fräs. Min erfarenhet av sådana är liten, men dom få jag träffat på har varit sturska. (nu får jag säkert på pälsen av RödkattsÄlskare OCH svenska lingvister: ÄR stursk överhuvudtaget ett svenskt ord?)



Hur som haver så har vi märkt båd här å där att dessa kattungar, oavsett färg, lockar fram gulleriet i det manliga släktet, i alla åldrar. Det bådar gott för framtiden: förmodligen törs dom gulla med sina Fästmöer, Fruar å framtida bäbisar oxå på samma sätt.


- Det är gott gry i grabbsen...

;o)


Av elaina - 12 november 2008 09:01

Vi ber att få framföra våra varmaste gratulationer på "24årsDagen"! ! !

(Du ser iaf inte en dag äldre ut!)

Mary & Jannecito...

Åsså lite text som Dina rara Föräldrar kan läsa och förstå:

Feliz cumpleaños querida Mary!
Espero que podamos llegar a la salud de la que ya este fin de semana o tan pronto como sea posible. Muchos abrazos de su amiga "Elaina" y sus hijos!

Av elaina - 11 november 2008 17:53

Lånar Sonens dator, för Dotra gör skolarbete vid Familjedatorn, och av nån anledning är hans trådlösa tangentbord inte här på dator/skrivbordet.


-Men hur kan det komma bokstäver på skärmen då?, undrar de snabbtänkta. JO:det dök automatiskt upp ett "skärmtangentbord" som man markerar bokstav för bokstav på med muspekaren, sålunda "blippar" jag fram texten.


Det ger en aning om hur det sku vara att bli helförlamad, förutom ett finger att bokstavera med. Å kan man inte ens det har jag för mig att det även finns ögonrörelse-styrda tangentbord? Tänk vilken befrielse att kunna meddela sig med omgivningen på nåt sätt iaf!


Nu har jag ju inga planer på att bli förlamad men ska vid tillfälle kolla på en film som jag tänkt se en längre tid: "Min vänstra fot" kanske därför jag kom in i dom tankebanorna?


Egentligen är varje morron man tar sig ur sängen själv nåt att va tacksam över.

För att inte tala om mat på bordet när man är hungrig, å det är jag nu!


-Maken, är maten klar...?

;o)


Av elaina - 10 november 2008 18:09

Denna Katt som vi fått som en del av bröllopsgåva är nog bland den keligaste, mest sociala katt jag nå´nsin träffat på. Han försöker t.o.m umgås med Paloma;

Sigge spanar på Paloma...

Å tänk, Hon är inte det minsta rädd som synes.

* * * * * * * * *

Här putsar Hon sig helt obekymrad å fastän det va en katt som nöp av Henne stjärtfjädrarna visar Hon inget som helst tecken på rädsla.

* * * * * * * * * *

Paloma testar Sigge...

Tvärtom passa Hon på att tukta Honom när Han slumra till bredvid buren.

* * * * * * * * * *

Dotra & Sigge tittar på Persiljas sida...

Barna har Han oxå tagit till sitt hjärta & DOM Honom!

* * * * * * *

Marsvina sökte först skydd i sitt hus när dom togs ur buren till köksgolvet.

* * * * * * *

Men sen våga dom sig fram när dom märkte att Han va ofarlig å Han låg lugnt kvar

* * * * * * *

Å när Husse kommer då gäller det att ta tillfället i akt att gosa ordentligt

Bäst av allt sover man efter Bajjenmatcher verkar det som;

* * * * * * *

Andra dagar duger väl Mamman att vila sig på, för allan del:


TACK Snälla RappHonan (med -Hane) för denna fantastiska MYSfaktor som

tillfört Vårat hem en extra dimension;

Fågel, fisk katt och mittemellan marsvinskillar...

;o)


Av elaina - 8 november 2008 09:49

Satte i veckan en surdeg, har matat den lite nu å då under överinseende av

Sigsten "Sigge" Skåpkatt :skåpkatten...

Han såg till att jag satte degen som vanligt, å ville att vi sku söta med "zaffranshoning", ha i båd råg å havremjöl, linfrön å blanda ut gammelfilen med en slatt nyponsoppa.


Som synes är min kära BakAssistent sedan det glada 70talet OCH

DEN LÅTER SÅ INNI VASSEN

SÅ MAN MÅSTE SKRIKA SÅ HÄR HÖGT STARKT

FÖR ATT GÖRA SIG HÖRD!

bilden är sedan en tidigare LYCKAD bakning...


Men jag har kommit på ett knep: när det är dags för obligatoriska kvartsmassagen av degen så ställer jag helt sonika ner hela apparaten i hörnskåpet som den bor i när det inte bakas. Då hörs inte är ljudet åtminstone inte så öronbedövande.


i brist på limpa kan man äta bröd...


Och eftersom den kraftiga motorn ger ifrån sig en hel del värme oxå, så har jag upptäckt att skåpet funkar bra som jäs-skåp: bara dra ur kontakten å vrida på ägguret en ½timme! Har gett märkbar jäsförbättring se t.ex dom fluffiga rågkakorna på bilden här ovan!


Nackdelen kan vara att man inte ser hur degen beter sig. Denna gång märkte jag t.ex inte att det va rejvparty därinne, såg inte att den stackars degen blivit hög som ett hus å sen kräkts över hela sig:

OBServera flinet på vänsterflanken...

Tog hand om eländet å försökte få nå´styrsel på det hela, men det blev inget vidare bröd. Platt å kompakt, men gott! Sonen vart särskilt förtjust i det


 -Mamma, så´nt här bröd får Du göra fler gånger! 


OK! Njaa, kanske inte precis hela proceduren med överjäsningen å det. Har ju förresten heller inget exakt recept. Men surdeg blire definitivt fler gånger! Ni ser ju hur snygg man blir av det, för att inte tala om stark, vig och...

;0)

Av elaina - 7 november 2008 09:36

Nä, jag ska gå in i garderoben!

Eller snarare gå in för att tömma den för att få plats för min "andra kollektion". Hm, det där lät ju förnämt! Men så märkvärdigt är det definitivt inte!

bluesblusarna goes west...

Eftersom jag länge haft dålig ekonomi så har jag sällan haft möjlighet att köpa en massa nya kläder, varken efter årstidens eller modets svängningar. Det har blivit nå´t enstaka nytt plagg, det mesta har införskaffats i second-hand-butiker. På så sätt har jag hittat en hel del FavoritPlagg som jag stortrivs i! Under årens lopp har dom blivit rätt många, vissa mycket originella.

boHEMSKA klänningar...

Barnens pappa avskydde just den klädstilen å när jag lät mig påverkas av honom så la jag undan dom plaggen i ett par resväskor i förrådet. Är idag glad att jag åtminstone hade så pass mycket vett att jag inte slängde bort dom!

koftväskan...

Förra helgen när Dotra å jag va upp å städa på vinden så hitta vi igen dessa väskor å jag mannekängade inför storögd publik (Henne å Katten). Fick tummen upp för några  kläder, dom flesta kritiserades dock kraftigt: -Ha aldrig det där på Dig utomhus! Jag sku inte våga visa mig för nån klädd så där!


Va skönt att man inte är tonåring längre å att jag numera återigen är så stark att jag bär vad jag vill å gillar oavsett va folk tycker tänker. Men av hänsyn till barna har jag lagt undan dom, i deras ögon,  mest "gräsliga".  Dom känsliga tonårssjälarna ska inte behöva känna oro för att nån retsticka ska få syn på att deras Mamma går omkring å är piiinsamt klädd. Så halsstarrig är jag inte, min tid kommer.


Istället är det är hög tid att ta ner höst-å vinter-kläderna som jag har i att par lådor uppe på vinden. Men först måst jag plocka ihop å rensa ut bland vår-å sommar-kläderna, där finns en hel del gamla paltor som jag inte ens använt! Dom skänker jag i min tur till second-hand för det är ju inget fel på dom å kan det komma nån annan till pass så är ju det "pööörfect".


Här inunder kommer en bild på hemskaste utstyrseln,

enligt Dotra...

;o)







Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12
13
14
15
16
17 18
19
20
21 22 23
24 25 26 27
28
29 30
<<< November 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Skapa flashcards