Alla inlägg under oktober 2008

Av elaina - 17 oktober 2008 20:28

BonusDotra lämnade, i en kommentar på ett inlägg, ett recept som hennes kompis Bélle hittat på. Jag citerar delvis :


 " *kyckling (hon tog färdig grillad)

*Turkisk yoghurt (ca 2-3 dl)

*Tacokrydda (efter behag)

* Pasta "platt"spaghetti (tagliatelle)

 under tiden pastan kokar;

- värm/stek kycklingen (delad i småbitar) i en stekpanna/gryta

- rör ner yogurten och tackokryddan.

Servera med pastan "


Det här goda receptet kommer att bli en fredags-favorit framöver !

Man kan dryga ut det med ett par hackade gula lökar, en burk majs, paprika, ja i princip allt som man brukar ha till TACOS!

Förutom isbergssalladen då, den blir nog bara slajmig...

=o)

pst! TACK Bélle!

Av elaina - 17 oktober 2008 01:14

* * * *


Du grät i natt,

 i sömnen:

små snyftningar i mörkret

och aldrig

har jag funderat

så mycket

över

så lite...


:´(


* * * *


Av elaina - 16 oktober 2008 14:46

Dotra har ju haft en blogg som legat nere ett tag, men den är nyöppnad igen (eller om Hon skapat en ny?) Hur-som-haver så har hon skrivit så fint om hur vi firade Kär Maken igår kväll så jag tar å länkar dit härifrån.


Kommentera gärna, så blir Hon glad: det kan behövas för det är lite tungt nu här ett tag, även fast det inte märks på hennes blogg (eller min heller för den delen?) Men vi använder väl oss bloggarna lite olika; Hon för att fokusera på det som ändock är positivt å bra i Hennes liv å jag för att vädra lite lagom personliga ämnen. (vill ju inte bli för privat för då kan det ju drabba 3e part s.a.s)


Dotras blogg finns numera även i min länklista benämnd just "Dotras blogg" fastän den heter egentligen "Majbarn" . Alla länkar bär till Dotra...


;o)


pst! HörruDotra, kom inte å säg att jag inte har gjort reklam för Din blogg nu ! ! !

*fnissar*

Av elaina - 15 oktober 2008 08:01

 goda sommarminnen...

Å TACK för påminnelsen Kära Syss!

Tack vare att hon skicka ett grattis-sms på morgonen så kom vi på att det va Hans födelsedag! Även fastän Han sov härhemma inatt just för att Han sku kunna få frukost på sängen, så glömdes det bort! Jag kan ju åtminstone skylla på att jag hade feber, men Han själv då? Pre-senil-sömn-demens eller...

;o0

*gäspar*

Av elaina - 14 oktober 2008 10:58

Efter att ha ägnat sista timmen åt att skriva ett inlägg om GlasPärleTillverkningen som jag va med om i helgen, gick jag för att göra mig en stor balja välgörande the´med honung för min raspiga hals.


Döm om min förvåningtvivlan när jag kommer åter för att läsa detta oerhört välformulerade(hrm) och mycket (harkel)informativa inlägg å DET ÄR BORTA!  Men lyckligtvis inte spårlöst borta, så jag har inte feberdrömt att jag skrivit det, ty:


det står nämligen med under"Senaste inlägg"i marginalen här nere till höger --->

såsom "Glaspärle-tillverkning meddelst lerugn och koleld..." 

MEN klicka på det får ni se!  *klick*


egenhändigt designad T-shirt...Jag tror ja blir TOKig!

VAD har tekniska ting emot mig?


Ja, ja, jag vet att så länge man TROR att man ska bli tokig så äre ingen fara


OCH


att döda ting inte har några känslor eller behov av hämnd  what so ever!


Men man kan ju undra!


Var i hela cyberspace har mitt inlägg tagit vägen då?



-Hallå, Personalen!?!




NÄ, nu går jag å drar nå´gammalt över mig: min älsklingsfilt fåré bli,

AJJÖ...

#o´(



pst! försvinner även detta inlägg kastar jag ut datorn via loftgången!

Av elaina - 13 oktober 2008 00:12

Uj, uj, va klockan är långt över läggdax!


Men jag har lovat Dotra att jag sku skriva ut hennes över-helgen-hemläxa, det är bara det att det gååår inte! Det är ju så att man kan börja tro att det gått troll även i skrivaren?


Vad har dom tekniska sakerna emot mig?

Alla mina kameror strejkar,

mobiltelefonen vet jag ännu inte när den kommer från verkstan å i hemtelefon bor det elaka väsen som fräääser åt mig om jag pratar för länge.


Det är som om det finns nåt sorts magnetfält eller snarare teknik-förstörande-aura runtomkring mig?


Vadå paranoid?

Schizofren- vem?

JAG ? ? ?


NIX -pix! bara lite överspänning i proppskåpet, eller...


;o)


Av elaina - 12 oktober 2008 00:00

Eftersom det inte gick att skriva ut på våran skrivare publiceras Dotras arbete här till allmän förnöjelse;     (OCH för att hon ska kunna skriva ut det på skolan)


INDIENIndien är ett stort land med en area på 3 287 590 km², mer än sju gånger så stort som Sverige! Det har över tusen miljoner invånare (!) och har näst efter Kina mest folk i världen. Huvudstad heter New Delhi, men den största staden heter Mumbai.



här ska jag måla flaggan!



Flaggans färger är symboliska; mörk gul-orange som står för mod och , vitt för renhet och sanning och grönt för tro och fruktsamhet. Det blåa hjulet mitt på flaggan symboliserar nån sorts själslig urgammal lag. Deras nationalsång heter Januari Gana Mana och är skriven av en man som heter Rabindranath Tagore.


Han som bestämmer i landet heter Pratibha Patil och kallas Pressident för statsskicket är Federal Republik. Valutan är Indisk rupee, en rupier = 100 paise = 15 öre. Alltså är 100 indiska Rupies drygt 15 svenska kronor. 1krona= 6 rupier och 66paise?


Indien har cirka 15 större språk och 844 olika dialekter. De indiska bokstäverna kallas sanskrit. Hindi talas av nästan halva befolkningen och är det nationella språket. Engelska har också tagits med som ett språk för officifiell kommunikation för engelsmännen ägde Indien förr i tiden.


Största religionen är hinduism och kom till Indien för mer än 4000 år sedan, men inte från någon profet eller helig bok. Den är mer än bara en religion utan också ett sätt att leva. Den respekterar andra religioner och försöker inte att omvända andra troende. Hinduerna tror på återfödelse och att man ska göra sitt bästa under varje liv för att få bra poäng som dom kallar "karma", det gör att man får ett bättre nästa liv. Fler religioner är islam, buddhism, kristendomen och judendom.


Tigern som förr höll på att bli utrotade för sin vackra randiga päls, lever vilt i landsskapet Bengalien och kallas därför för bengaliska tigrar och är Indiens nationaldjur. Även påfågeln finns vild i Indien, men hålls tama i byar, för det är deras nationalfågel. Annars bor dom i djungeln och landar i närheten av vatten. Påfåglar är släkt med fasaner som finns vilda här vid Antuna t.e.x


National blomman heter Lotus och är en näckros med ljusa doftande blommor. I Indien är den heliga Lotus legendarisk och mycket folktro och religiösa sagor handlar om den. Den är mycket ofta på bilder överallt.


"Indian Railways" är världens största arbetsgivaren. Indien har mest järnväg i världen och massor av tåg, ändå räcker dom inte till utan är fullproppade, en del människor hänger utanför. Det händer många tågolyckor och det är vanligt att folk skadas eller dör när tågen spårar ur för det är för varmt för rälsen med klimatet i Indien.


Indisk filmindustri är världens äldsta och dom gör flest filmer i världen. Den kallas för "Bollywood" och deras filmer är jättevackra och innehåller mest sång & dans, handlar om romantik och färglada kläder. Skådespelarna och filmstjärnorna är väldigt berömda och tjänar mycket pengar för nästan alla indier går på bio och kan alla låtarna o .t.o.m. danserna. Biobiljetter är superbilliga, inte alls så dyra som här i Sverige.


Moder Teresa va en helig kvinna som bodde mest i Calcutta, en stad med mycket slum och elände. Hon fick Nobels Fredspris 1979 för att hon hjälpt fattiga i Indien fastän hon va katolik. Hennes nunnor har blåvita dräkter och fortsätter hjälpa folk här och där.

En annan som också va religös och inte heller tyckte om våld va en hindu: Mahatama Gandhi, han va t.o.m rädd om myrorna. Han ägde bara några få saker typ ett par glasögon och några klädskynken men va nöjd och glad för det.


Schackspelet uppfanns för längesen i Indien och även uppfinnaren av Hotmail är faktiskt indier!

Av elaina - 11 oktober 2008 16:20

Denna kofta är verkligen JAG...

 Min älskade islandskofta, lite annorlunda i färgvalet. Dom på garnaffären där jag köpte den berätta att Stickerskan som gjort den tröttnat på de traditionella mönstren/färgerna å ville ha variation å lät sig så  inspireras av Islands höstfärger;



Vackert, eller hur?

Vid tillfälle ska jag göra nej MÅLA en tavla med dessa kulörer!

Tror dom sku göra sig bra som en stor vardagsrumstavla...

=o)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards