Alla inlägg under oktober 2008

Av elaina - 27 oktober 2008 09:15

Efter ett välbehövligt miljöombyte och avkopplande helg i Dalarna med god mat i gott sällskap är vi så åter i den bistra verkligheten. Nåja inte så bistert, men  "tusen ting" att göra känns det som;

 Men se det va inte så mycket, när det väl kom på pränt, fast jag har redan kommit på minst lika mycket till, suck...

;o}

Pst!

Dagens mantra;

-En dag i taget, en sak i taget!


Av elaina - 24 oktober 2008 13:22

Här hade jag velat viljat (?) ha en video med titeln "Dalarna" framförd av gruppen Sky High, mina ungdomsidoler. Men hittade den inte i brådrasket, så vi får hålla tillgodo med detta klipp med GitarrGuden Clas Yngström,

-Rock On!

;o)


Av elaina - 23 oktober 2008 20:30


NEJ, det är inte okrönta punkdrottningen Nina Hagen som åsyftas!

Utan min älskade lilla docka som jag fick utav min Morfar/Morbror!

Nina look-a-like... 

Det va när jag bloggsurfa å bl.a hälsa på helga som jag kom att tänka på MinLilla Vän. Helga hade hittat en gammal video med Nina Lizell, som va en av mina idoler när jag va liten, mest för att Hon va så söt å just därför namnade jag dockan efter henne!


Har nu lyckats letat rätt på den å fotat den bredvid vidoen som helga visar inne hos sig,  så att hon/Du/ni får se att det faktiskt är en rätt slående likhet. Förutom att dockan är grönhårig...

;0)

Av elaina - 23 oktober 2008 12:44

Den sista tiden har varit "tufftung" av orsaker jag inte kan gå in på här. Vad jag ändå tänkte säga är att vanmakt kan göra så att man står sämre ut med värk å att magen kurkar ur.


Det som orsakar frustrationen kan jag inte göra något åt: det är som att ge sig på att få en väderkvarn att snurra åt andra hållet. Till slut inser man att det inte är någon ide att utan det är lika bra att vänta på att vinden ska vända så det snurrar åt rätt håll av sig självt.


Men det är jävligt jobbigt att försöka ro sin egen lilla båt i rätt riktning i motvind kan jag meddela! (inte undra på att jag har muskelinflammation!)


Här sku jag kunna fortsätta jag min lilla allegori med att berätta om en mjölnare å hans kvarnstensmetoder. Fast jag tänker inte göra det nu (vem vet, det kanske blir ett annat inlägg? ) nöjer mig med att säga att jag numera inte köper skräpmjöl. Faktum är att jag tänker sluta äta mjöl överhuvudtaget så det inte bara blir skit med avföringen!


Det + att jag idag varit å fått cortison mot armvärken är det jag för tillfället kan göra för att förbättra vår situation. Dotras huvudvärk däremot kommer det att ta lite längre tid att få bukt med, för den är egentligen inte hennes. Låter det krångligt? Ja, det är det oxå, suck...


:o[

Av elaina - 22 oktober 2008 14:06

"Livet är en kamp, kampen är en..."

Dylika trams-ramsor som man tvingas åhöra, har jag lärt mig kallas ekvivokationer ( att använda ett ord med flera betydelser i samma argument som om de vore samma/sanna) å dom är såååå tröttsamma att höra på i längden.


Låt oss istället lyssna till en härlig grupp å rent av stämma upp till allsång? 

Halleluja!

Om inte annat ger den mig lite energi å måhända får den kämpaglöden,

som jag så väl behöver, att ta sig.

Alla som inte instämmer med mig, kan ta sig - (konstpaus)

i brasan...

:0]

Av elaina - 21 oktober 2008 09:24

Barna å jag har varit bort till "blå gården", där Paloma försvann i söndags, i omgångar å spanat, lockat, lyssnat, men utan resultat. Har även vidtalat Vaktis å han tog det faktiskt seriöst å lova att ringa min mobil om han sku få syn på henne nånstans.


Det här kan synas som en bagatell: "bara" en fågel, men för oss har hon ju varit en familjemedlem å Hon fattas oss väldans mycket, mer än vi nånsin trott faktiskt.


här va varken Dotra eller fågel särskilt gamla...


I natt har tankarna snurrat; undra om hon krupit in å gömt sig nånstans, om hon håller på att frysa ihjäl eller kanske, förhoppningsvis att Hon flugit in till nån familj? Känns som icke troligt att hon överlevt utomhus i detta väder, men så länge vi inte hittat henne, död eller levande så går vi omkring med en gnagande ovisshet.


* * * * * * * * * * * * *

I drömmens värld blev det sedan Dotra jag va ute å leta: med ficklampa i mörkret, blåsande kallt å regnigt. Ensam å ängslig sökte jag överallt; i cykelskjul å källartrappor, buskage, trappuppgångar, t.o.m soprum å ingenstans fanns Hon!

* * * * * * * * * * * * * *


Vakna alldeles kallsvettig å begrunda vilka spratt det undermedvetna kan spela en orolig mammans sinne. Vilken ofantlig mardröm det måst vara när det verkligen är verkligt: det är ens Barn som är borta!


Tankarna gick då osökt till Engla å hennes Mamma. Fick snudd på dåligt samvete eller snarare skämdes jag ett tag i nattmörkret: för oss har det försvunnit en undulat å visst det är tråkigt, MEN min Dotra lever å Sonen mår efter omständigheterna bra.


Fast det är j@>£i¤# tyst i lägenheten, inget hemtrevligt kvittrande...

:ó[

Av elaina - 19 oktober 2008 18:07

Snart utlyser vi mycket lokal lands-sorg i våran lilla del utav världen!

Paloma i givakt!

Vid ½ 12tiden stod jag å dekorera smörgåstårta till Makens kalas idag, medans resten av familjen ägnade sig åt att fixa å dona med allt som man kommer på måst göras för att hemmet ska vara representabelt t.ex ruska nåt från loftgången å då råkade Paloma flaxa iväg ut å  sen dess har Hon varit ute!

paloma julbadar...

Jag sprang ut det fortaste jag kunde, (barfota märkte jag efter ett tag) för undulater har ju inget som helst lokalsinne!

 sy-paloma

 Plötsligt hörde "Sonen med Superhörseln" Henne bortanför lekparken, 2 (t-v-å) gårdar bort!

fick-fågel...

 OCH

 vi kunde lokalisera`na till ett träd å Dotra (som måst vare apa i ett tidigare liv) klättra upp kvickt som en ekorre å va kanske lite drygt halvannan meter ifrån att nå, då flög Hon vidare till ett annat träd i samma skogsdunge.

badfågeln...


Gästerna anlände å vi gick i skift för att umgås med dom, vakta trädet fågeln, äta smörgåstårta, (TACK Bonus för att Du garnera den klart så fint!+koka kaffe, duka etc.) lösa av i skogsdungen etc.

 Paloma-Frukost...

 (Dotra har beskrivit våra vedermödor så bra på sin blogg, så kika gärna över dit oxå) 

PåskPaloma...


När solen försvann bakom husen å träden hamna i skuggan, flaxa den lilla vita pippisen till å flög utom synhåll å sen dess har vi varken sett eller hört nå´t.

 

Fast vi fortsatte leta ett bra tag till, men när det börja skymma å vi insåg att det gått en timme till å Hon nu sammanlagt varit ute i 6½ timme så gav vi upp å gick hem.

JärnFågeln...

 SUCK!

Så länge det finns liv finns det hopp, men frågan är ju hur länge en liten undulat klarar sig i höstkylan?

 våra sociala djur...

Det är kylskåpskallt ute, fryser Hon inte ihjäl så drar Hon på sig förkylning å det klarar Hon inte heller! Det är bara att inse: Hon är förlorad hur vi än gör nu.

Bu-hu-hu!

Våran Bäbis! som är född här hemma 3e november 2004, på HugoDagen, såg t.o.m när Hon tog sig ur ägget!


Nä, nu tar jag en ficklampa å går ut en sväng till...

{



Av elaina - 18 oktober 2008 22:43

-"GUD" *

ge mig;


 SINNESRO

att acceptera de människor jag inte kan förändra,


MOD

 att förändra den människa jag kan och


FÖRSTÅND

att inse att den människan är jag...


(* med "GUD" menar jag inte nån speciell religiös Gud.

Tänker det istället som ett samlingsord för "Den Högre Makten",

"Den Egna Inre Kraften", "Det Stora Allvetandet" el. nåt dylikt )


Låt dock aldrig min sinnesro bli så total

 att den släcker min indignation över det som är fel, vrångt och orätt,

att tårarna slutar rinna nerför mina kinder och vreden slocknar i mitt bröst.


:o]

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3 4
5
6 7
8
9
10
11 12
13 14 15 16 17 18 19
20
21 22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Skapa flashcards