Alla inlägg under september 2008
Det har gått troll i min mobiltelefon å dom vägrar släppa ifrån sig bilderna jag tagit!
Hur jag än försöker så slår dom bara knut på USBkabeln så att bilderna inte kan överföras: dom syns på själva telefonens display men på överföringsprogrammet? ICKE! Spårlöst försvunna, går ej att få fram nån förtecknings ens en gång!
VAD TRÖTT JAG BLIR!
Har någon månne ett tips på hur man utrotar troll som
råkat bosätta sig i telefoner/kameror?
Måtte dom inte kravla sig över till datorn via USBkabeln...
:o}
Är sedan några år med i en klubb som inte har varken medlemsregister, möten eller några särskilda stadgar. Inte kostar det något att gå med heller, förutom lite medmänsklighet å en slant då å då.
Jag syftar på Anonyma Klubben som helga skrivit om inne hos sig.
Mer säger jag inte. JO: gå med Du oxå...
;o)
Länge har jag längtat efter en maträtt som va bland dom första jag lärde mig.
Tror det va min Syss/Svåger som instruera mig vid grytorna (rätta mig om jag har fel?) på den tiden jag mer eller mindre bodde hos dom OCH det inte fanns någon KinaRestaurang i HUDIKsvall.
Det är alltså en kinesisk Kina-inspirerad maträtt det är fråga om: "Chicken á la HongKong". Men när jag sökt på det namnet så har inget som liknar det jag menar dykt upp. Så härmed jag döper helt sonika om kycklinggrytan till "Chicken á la Chi" efter en söt å god arbetskollega som ursprungligen kommer från HongKong.
Här följer receptet (som vanligt utan mängdangivelser);
*Kycklingfilé i bitar
*soya/paprikapulver
*champinjoner
*grön paprika
*syltlök
*ananas (helst skivad)
*maizenamjöl
Stek kycklingbitarna noggrant i en stor gryta,
bättra på stekytan och färgen med soya/paprikapulver.
Hacka under tiden paprikan, häll ner dom
+"svampimonerna" i grytan å stek på alltsammans en stund.
Tillsätt syltlöken+lite spad därav OCH ananas+lite mer av dess saft
Koka ihop å red av med nån matsked maizenamjöl utrört i kall vätska.
Servera med jasminris!
YUMMIE!
"På torsdag äts det ärtsoppa, på lördag är det fest
Men fredag är ändå den dagen som känns bäst
Ge mig då kyckling, det gillar jag mest
Kyckling på fredag, det enda jag vill ha
Kyckling på fredag, då mår man riktigt bra
Kyckling på fredag, vad var det jag sa?
Jag vill ha fredag var dag!"
;oP
Denna dags afton skall jag tillbringa i SPAt.
Det är Min KäraKollega som boka tid för nån vecka sen å sen ringde å bad mig bli med. Såna initiativ tycker vi om!
Efter vad jag förstår så är det barnfritt/endast vuxensim, nedsläckt i barnbassängen, lugn musik (ev. "undervattnisk") åsså får man div. flyt-attiraljer så det känns som man svävar, ljuvligt avslappnande.
Å inte nog med det; sen kommer det personal å ger mild massage/beröring så man snudd på somnar tydligen. Ska bli mycket intressant att ta del av. Har inte hört talas om det finns nån annanstans än i Sigtuna Kommun? Men det är ju mycket möligt ett det finns nå´t liknande nånstans i vårat avlånga land...
?=o)
Tänk att en månad redan förflutit!
Känns som förrförra veckan vi gifte oss å hade festen,
antagligen för det va så många intryck att smälta...
=0D
ps: TACKkort är på gång, än en gång!
VikingaVännen "Aveline" hade en bild på sin hemsida som jag inte sett förut;
Jag visar "Estrild" sockan som jag höll på å nålbinda: kanske rådfrågar jag henne, för jag ser lite bekymrad ut...
;o)
ps: "Estrild" kan heta nå´t liknande,
rätta mig om jag har fel !?
De ev. sensationslystna nyfikna som trodde sig kunna få odör-upplysningar om min bakdel/ rumpa/ stjärt/ ända, meddelas härmed att ni är vilseförda:
det är min bakning som åsyftas i rubriken.
(vad förväntades egentligen? ruttna ägg? rosenpuder? *fnissar* )
Degen som jag satte nyss är kryddad med kummin, bröd-kummin, å det luktar så gott när man maler det i morteln å häller ner i ljumma degvätskan med lite honung:
mmmm...
Detta är den tredje degen jag sätter: VikingaGården i byn+Vänföreningen, som vi är med i, ska nämligen ha HöstMarknad i helgen! Vid måltiderna kommer det att vara ca 80 personer med Gårdens personal, marknadsknallar å vi i Vänföreningen, så det kommer att gå åt en hel del bröd!
Vad kommer då själva marknaden att innehålla? Förutom massor av fint forntida hantverk så är det en hel del annat smått å gott;
Prel. program!
Lördag:
Söndag:
Inte illa va?
Lyckligtvis äre ju inte bara jag som bakar utan vi är flera som hjälps åt. Tyvärr har vi ingen gemensam bagarstuga med bakugnshäll, det vore mysigt, trevligt, praktiskt om man kunde ha bakhelger emellanåt...
Kanske nån känner till en bagarstuga, helst i mellersta Uppland, som står oanvänd?
=o)
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 |
3 |
4 | 5 | 6 |
7 | |||
8 | 9 |
10 | 11 |
12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 |
17 |
18 |
19 |
20 | 21 | |||
22 |
23 |
24 | 25 |
26 | 27 |
28 |
|||
29 | 30 |
||||||||
|