Alla inlägg under juni 2008

Av elaina - 6 juni 2008 18:00

I gassande sol firade vi med svenska flaggor på bilen och tog en tur till VikingaMarknaden invid Gamla Uppsala Museum

Där hade en vikingatältby ställts upp i en vid ring kvällen innan å dom allra flesta visade sig vara försäljare av olika vikingatida hantverk å nyttosaker.


Vi gick runt å kika i dom olika stånden som överlag va seriösa å innehöll fina tidsenliga saker. Införskaffade mig en sax modell ½stor av forntida modell att ha i min nålbindningskorg, en mindre har jag redan som ska hänga invid mina presumtiva spännbucklor. Tittade givetvis även på några såna men såg inga jag direkt fastna för. Vill att dom ska kännas "rätt", inte för pråliga men samtidigt inte för simpla heller.


Till lunch köpte vi vildsvinskött med mycket lök, isbergsallad och jättegod dressing MUMS! Stekfatet va stort som en parabol! Två karlar stod på var sida om det å vände köttet som hade rykande åtgång trots värmen.


Gick sen en sväng runt högarna å det va en mäktig känsla att se dom enorma gräsbevuxna kullarna torna upp sig ovanför sig: här å där va skyltar uppsatta som beskrev vad resp. hög innehöll, dom flesta som begravts va kungar. Men i en kan skelettet ha härrört från en kvinna! 


Efteråt tog vi igen oss i skuggan under ett träd å drack kopiösa mängder vatten (lätt att bli uttorkad när är så varmt som det va denna dag) Ungefär samtidigt som vi slog oss ner, började ett gäng vikingar visa stridskonst på alla möjliga sätt. Blev matt av bara titta på dom, att dom bara orka i hettan!


Gissa hur skönt det va att sätta sig i bilen å kunna slå på airkondition?

Lika behagligt som att sen sätta sig vid dukat bord hos Svågern&Svägerskan I Å-berga på deras skuggiga altan på kvällskvisten. Där tillbringades resten av kvällen, som vanligt trivsamt å glatt.


Summa-sumarum en riktigt lyckad nationaldag...

=0)



Av elaina - 5 juni 2008 07:47

Eftersom det är helgdag/nationaldagen imorron så jobbar vi bara halvdag enl. våra avtal. Men tro inte att jag ska ligga å pressa i solen, nädå jag ska till käftis.


Va ju till tandläkarinnan ifjol å hon konstatera ju att jag kommer att bli trångbodd i munhålan eftersom två visdomständer, båd uppe å nere, har för avsikt att tränga fram samtidigt å där finns  inte plats för dom! Fick då tid till käkkirurgen, fast jag hade ömsom inte tid (semester) ömsom inte råd (månad före jul) Men så fick jag löfte om avbetalning så då hamna det ekonomiska i ett annat läge OCH nu har även gaddarna hamnat i annat läge!


Bara för några veckor sen satt jag å skrävla om att jag nog sku ha opererat bort visdomständerna i onödan, för jag har inte känt av dom på länge: så ska man inte säga å utmana ödet!


För den sista halvannan veckan har jag haft känning av "örsprång" å det va ju så det yttra sig förra gången oxå, suck! "Hä bare å bit hop å stå ut" brukar man säga, fast i detta fallet får jag väl istället "gå in för att gapa å få ut dom" håhåjaja.


HOPPSAN

nu ser jag att klockan är långt liden å att det är på tiden att jag far till jobbet:


Hä ä bare å åk...

;0)

Av elaina - 4 juni 2008 00:15

Har druckit

för mycket

å försent

Nähä,

ingen alkohol

"bara" KAFFE!

Men det är illa nog

när man blir helt

speeedaaad av koffeinet!


Ska nu försöka trötta ut mig genom att försöka mig på nåt jag förmodligen inte klarar av, åtminstone inte kl.kvart över armen på natten....



Nu ska vi se vad som händer...


typ ingenting eller?


zzzZZZzzzZZZzzz...

Av elaina - 3 juni 2008 18:41

Jaha, så har man levat i 44 36år, som om det vore nå´t att fira?

Men det är klart det är KUL när folk ringer redan före 7 på morronen å gratulerar, lika roligt med samtal under dagens lopp + förväntade å oväntade sms å för att inte tala om att bli uppmärksammad här på bloggen. TACK alla som gjorde min Dag speciell på alla upptänkliga sätt...

;0)


Av elaina - 2 juni 2008 08:17

Har gått å tryckt på det här sen fredagen före dopet

om jag sku offentliggöra det eller inte, vojne-vojne.

Men nu ska det ut i ljuset!


hambostinta i trång-trångt...


Fundera ju på om jag sku ha hembygdsdräkten eller den betydligt svalare linne-outfiten på själva dopdagen. Det blev ju den senare med en tunn blus, men inte enbart för att dräkten sku bli för varm (har ju härdat ut förr, för det är fint å högtidligt) utan av den enkla, men ack så sorgliga, anledningen:


Jag kom inte i hembygdsdräkten!


Spännet i midjan på kjolen gick inte igen, blusen strama över axlarna å hyskorna i livstycket/västen höllt på att dras isär. Det enda som passa va förklädet, fattas bara annat! Vilken tragedi: bara att inse att jag nog är lika tjock kraftig som Tant Naimi, som hade dräkten före mig, när hon s.a.s växte ur den. SUCK.


Å jag som traditionsenligt absolut vill ha den på midsommarafton!

Därför har jag hållt stenhårt på tallriksmodellen, inget kaffebröd å slarvmat+ promenixer sista veckan å faktiskt minskat lite i omfång. Åtminstone visar det -3kg på vågen nu på morron när jag vägde mig.


Glatt överraskad så fortsätter jag denna vecka med "Hembygdsdräkt-Trimmet":

SKA komma i dräkten till midsommar det är mitt mål.

Kom gärna med tips å råd, peppa mig Snälla BloggVänner!


Tror det va Martin Ljung som sjöng: -Jag ska klara av ét om jag måste å kan...

HJÄLP!

;0)

Av elaina - 1 juni 2008 20:27

Om 17½ dagar börjar min semester å inget är riktigt planerat!

Vi borde nog ta å rita upp en liten färdrutt åtminstone, eller?

Kärbon har föreslagit en camping som ligger invid Mälaren, våran gamla GrannTant hade varit där i många somrar å lovordade stället. Jag vill ju helst ut till havet, men vi hinner väl dit oxå. Här hitta jag en bra sökkarta iaf, som jag ska visa Kärbon när Han kommer hit härnäst.


Han är med sin Dotter på f.d Night Wish sångerskan Tarjas konsert:

ett j#¤*a  rännande på konserter den här helgen tycker jag, hehe.

Hoppas att dom fick bra platser så dom både ser å hör bra,

ska kolla på Youtube å se om nån lägger ut konsertbilder direkt.


Risken finns att jag förlorar mig själv där ett tag, ska faktiskt ställa ägguret på ringning så att jag kommer i säng i tid (alltså kl.22.00 prick!)


Good Night & Sleep tight!

=0)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards