Alla inlägg under april 2008

Av elaina - 24 april 2008 00:17

å jag som lovat Tant Doktorn att gå å i säng före 22.oo på vardagar!

Men jag hitta en så skojjig sida där man kunde göra egna kom-i-håg-kort:

å med tanke på hur virrig jag är så tyckte jag det va en strålande idé

att lägga in den här på bloggen så att jag kan läsa å begrunda den i morron!


Neeej, nu minns jag inte va sidan heter där jag har gjort detta kort...


Kul grejj va!

 Nu ska här sovas:

Go´Natt & sov gott, vakna torrt...

#0O

*gäspar*

Av elaina - 22 april 2008 09:37

Det va ett bra tag sedan vi såg filmen "Sömnlös i Seattle" men vad jag minns tyckte jag den va sockersötromantisk. Mitt manus för tisdagen visade sig inte vara det minsta romantiskt:


Eftersom min envisa e.m-feber å allmänna yrslighet inte vill gå över (å då syftar jag inte på fotbolls EM utan eftermiddags-) så har jag blivit sjukskriven å beordrad lugn å ro. Å förra veckan, då jag va sjukskriven på egen hand, så ringde en kvinna från stressrehab på Danderyds Sjukhus å ville ändra tiden jag hade hos sjukgymnasten där, med på följd att jag blanda ihop alltsammans:


Lyckligtvis åkte jag inte dit på fel dag å jag kom heller inte dit för sent. Tvärtom på tok för tidigt, upplyste receptionisten mig om, när jag gick in för att växla pengar till p-automaten. Tur att jag inte hade lagt i pengar redan! Köpte istället en banan å en fralla å åkte dit näsan peka. Å den måst ha pekat lite förnämt uppåt för jag hamna i faschionabla Djursholm, minsann.


Hittade en liten parkeringsficka invid en liten båthamn å gick en sväng längs strandpromenaden tills jag hittade en fin plats med utsikt över havet (?) nåja vatten vare iaf. Där satt jag sen i godan ro å läste en bok, som nån här på bloggen rekommendera mig att läsa "Små citroner gula" , medans tanter i sidenscarfs å farbröder med spatserkäpp passerade, hövligt hälsande.

Men säg den ro som varar för evigt?


Solen sken, vågorna kluckade å måsarna skria högt ovanför å det va bara så overkligt att sitta där: kändes som om jag va med i en film. Inte Dolda kameran, mer som ett meditiationsprogram, sååå rogivande precis vad jag behövde.


Efter jag ätit min bananfralla å druckit mitt medhavda vatten satt jag å bara njöööt av alltsammans. Sku verkligen vilja bo närmare havet, i byn finns bara en å, där visserligen aspen går till, men inte går det att åka båt på den inte.


Så började det blåsa lite kallt, två tjejjer som prata ryska gick förbi med en grandios dalmatiner, solen gick i moln å jag sa "-Dasvidanja!" reste mig å gick åt motsatt håll å dom titta snopet efter mig, hihihi.


Men, men skrattar bäst som skrattar sist: när jag så va tillbax på sjukhusparkeringen, å skulle lägga i pengarna jag växlat till mig, upptäckte jag till min fasa att jag glömt min väska på ryggstödet på parksoffan ! ! !


Tänk om den sku försvinna! Jag som nyligen skaffat nytt körkort å precis tagit ut en femhundring när jag köpte lunchen! Katastrof om den sku visa sig va borta! Blev alldeles skakis å visste inte om jag sku kunna köra bilen å än mindre hur sku jag hitta tillbaks dit?!?


Så gjorde jag som jag brukar säga till dom som håller på att bli hysteriska: ANDAS! Såja, lugna andetag så att hjärnan får syre å kan fungera som den ska. Å på nåt mirakulöst sätt lyckades jag finna den rätta vägen, har ju nånstans rätt bra lokalsinne, å väskan hängde där!! Allt fanns kvar!!


Ååh, vilken lättnad, höll nästan på att börja grina, men istället börja jag fnissa: så typiskt symptomatiskt! Virriga människor med obalans i huvet borde inte få vistas ute bland folk, för sin egen skull!


Några medelålders paranta kvinnor gick förbi å log så glatt åt mitt håll å då slog det mig: väskan hade säkert fått hänga orörd hela e.m med tanke på att alla dessa människor aldrig sku förmå sig att röra vid en besudlad liten ryggsäck med ena axelremmen trasig. Ingen av dom behöver heller stjäla för sitt uppehälle, så gott ställt som dom verkar ha.


Å andra sidan så sku jag inte heller,oavsett hur dåligt ställt jag än må ha det, stjäla någons pengar. Nä, gröt å potatis går att variera i det oändliga...

;0)


Dagens Devis: Ska Du nånstans glömma Din handväska:

gör det med stil och finess i Djursholm ! !


(38,2')


Av elaina - 21 april 2008 20:26

Vem har inte drömt om att få vara ekonomiskt oberoende?

När vi växte upp så hände det lite nu å då att vi fabulera kring detta ämne å jag hade väl ganska klart för mig vad jag ville;

  • åka med kompisarna till Gröna Lund
  • ta med släkten till nån paradisö ett par veckor
  • köpa en röd mustang med röd skinnklädsel
  • åka med Bästa Vännen på Jorden-runt-resa
  • ha en stuga på egen ö ute vid kusten

På den tiden så va det en miljon som va drömmen, nuförtiden nöjer sig folk inte med det. Inte ens tio miljoner räcker, nä helst ska det va 100 miljoner å gärna mer ändå!


Jag känner mig helt yrslig vid blotta tanken på dom summorna som drömvinsten brukar vara uppe i; 121 miljoner vann han på Gotland (undra hur han har det idag?) 132 miljoner har det visst oxå varit å jag har inte förstått vad nån ska med så mycket pengar till utan har hellre tyckt att det vore väl bättre om 132 stycken finge vinna en miljon var?


Fast Kärbon förklara då för mig att många är med i andels-spel eller har spelbolag el.dyl å då är hundra-miljoners-summor mer lockande. Han upplyste mig även om att summan denna vecka pyntats med ytterligare 20 mille, å är alltså uppe i ofattbara ett-hundra-femtio-fem miljoner svenska riksdaler ! ! ! Fatta hur mycket pengar det är! ?


Men frågan är då om man blir lyckligare av så mycket pengar?

Svar JA, tror jag, under förutsättning att man får hjälp att placera pengarna å att det inte läcker ut på orten där man bor. För avundsjuka är ett gissel, tiggarbrev likaså, sku jag tro. Nåt annat jag sku kunna tänka mig är att det är nog lätt att bli fart-kostnads-blind till en början, shoppa loss hejdlöst å drunka i utbudet av prylar, kläder m.m


Om jag vunne mycket penningar (hur det nu sku gå till för jag spelar sällan eller aldrig) eller finge ärva snuskigt mycke av nån rik släkting (lika icke-troligt det) så sku jag så här i mitten av livet;

1) Göra mig skuldfri:skönt att va o-skyldig

2) Hjälpa Mammary med det hon önskar

3) Renovera Syss&Svågers hus

4) Köpahus Nä, rådgöra med arkitekter å bygga mitt dröm-hus som jag har ritningarna till inne i huvudet(brukar roa mig med att bygga drömhus när jag har svårt att sova, eller grubblar för mycket)

5) Gifta oss på vårat vis, inte nå´t traditionellt kyrkbröllop här inte!

(kan liksom inte se mig själv i nån vit princessklänning, sku nog bara se ut som en utflippad maräng )

6) Åka på bröllopsresa till Maldiverna, Seychellerna eller nåt annat fantastiskt paradis på jorden medans drömhuset bygges.

7) Köpa katt åt Sonen, en boxer åt Kärbon, hästar åt Bonus å Dotra om hon vill det (men hästar mår väl bäst med sällskap?)

8) Anlägga ett Edens lustgård för alla stackars ratade djur på Blocket. (inklusive personal som sköter hand om dom)

9) Ha städhjälp till kök, vardagsrum å badrum. Sina rum sku barna få ta hand om själva för att lära sig att man måst hålla ordning för att det ska gå lättare att städa. (Å vi vuxna måst föregå med gott exempel i vårat första gemensamma sovrum.)

10) Ha en ateljé där jag sku dona med alla projekt som oxå ryms i mitt huvud (mycket i återvinningens tecken) utan att behöva bekymra mig om att få ekonomin att gå ihop.


Dessutom sku jag mäkla fred på jorden (HA!) nåja, åtminstone ordna mer aktiviteter för ungdomar att göra på fritiden, så meningslöst våld å skadegörelse minskas, skänka pengar till dom välgörenhetsorganisationer jag redan nu försöker bidra till och annat som sku kännas bra.


Åsså borde jag väl ha en personlig tränare å åka till nåt hälsohem emellanåt för att hålla trivselvikten efter alla gastronomiska utsvävningar på restauranger jag bara drömt om att få besöka; Grythyttan, Saltsjöbadens GrandHotel åsså


Image hosted by Tablefinder


(som jag faktiskt sytt vinflaskeförkläden å textat åt)


En livsmedicus vore heller inte så tokigt, kanske han/hon kunde klura ut vad göra åt min envisa eftermiddags-feber som aldrig verkar vilja ge sig...


;0}


ps: vad sku Du göra om Du vunne en miljon eller så?

Av elaina - 17 april 2008 19:23

Kolla vad jag hitta i tygskåpet!

nästan så att det luktar tomater...

Visst äre helt ljuvligt!

Köpte det på Emmaus längs Götgatan nån gång i vintras, kan inte begripa varför jag inte visa det då, genast å på en gång? Men bättre sent än aldrig!

 Eller hur ! ? !


När vi Kärbon pimpa sopskåpet så sattes det in en vit korg ämnad för förpackningsinsamlingen:

Vinnaren i Persiljas Pimp-my-sopskåp-tävling...

Men Sonen (som har tömningen av den+soppåsekastning som en syssla) tyckte den inte rymde tillräckligt (varför behöva sortera för ofta?) så han tog å stuva om sina rullskridskogrejjer å tog den högre hårdplastkorg/kassen till förpackningarna.


Redan tidigare har jag tyckt att det varit bökigt att komma åt soppåsarna längst in i skåpet å så kom jag ihåg att jag då tänkt göra en påspåse!

Så voilá!

Inte världens bästa bildkvalité, men jag är helNÖJD med resultatet...

 Gjorde en applikation på linneliknandetyg,

volangen är faktiskt oxå en återanvänd gardin

å den är tillräckligt lång för att rymma alla plastpåsar vi samlar på oss.


Jag försöker ha tygkassar eller återanvända dom i plast som Kärbon släpar hem, fast jag för en ojämn kamp mot påsberget som ibland får liksom vulkanutbrott!  Det väller ut påsar bara man gläntar på skåpdörren...


Visst finns det soppåsar av majsstärkelse som förmultnar av sig själv?

Ska nog snacka ihop mig med miljömedvetna Bonus i helgen å be henne upplysa sin Pappa om nyttan av att minska påsansamlingen.


Kanske ska vi sy lite allt möjlig i helgen?

Om det inte blir för vackert väder,

hmm, den som har hälsan får se...

=0)

37,8´



Av elaina - 17 april 2008 10:12

YIPPIE! Jag har fått en hel låda med stuvar å tyglappar!

hann inte ta nån bild på härligheten,återanvänder denna tygbild, hysch-säg inget ;) ...

Kanske jag i å med detta kan få lite inspiration å komma igång å va lite kreativ ? Mår ju så bra av att skapa, men varken orken eller lusten har varit särskilt i topp på sistone. Fast när jag så blev uppmanad att sjukskriva mig å va hemma å ta det lugnt så kan jag ju inte skylla på  tidsbrist å det börja faktiskt klia i fingrarna på mig när jag såg alla fina tyger! Kan faktiskt inte komma på nåt bättre sätt att kurera mig än att börja planera lite olika projekt! Så jag går nu iväg å rotar i det proppfulla tygskåpet åsså får vi se vad det kan bli...

=0)

Av elaina - 15 april 2008 20:45

Efter att fått en barsk förfrågan av min HusLäkarinna:


Hur bra är det att gå iväg å jobba dan efter att man haft 38,5 i feber?


så sjukskrev jag mig å stanna vackert hemma. Har ju inte haft några symtom i övrigt, varken snuva, hosta eller ont i halsen (möjligen lite tjock i densamma, å dålig kondis i största allmänhet) å är ju uppfostrad så att har man inte feber så går man iväg! Tycker det kan vara svårt att avgöra när är man tillräckligt sjuk för att vara hemma?


Va iallafall upp på "Labb" å lämna prover av alla de slag, spännande att se vad det blir för svar på måndag. (Läkarinnan hota med förlängd sjukskrivning om värdena va åt skogen å febern fortfarande åker jojo)




 


Passa sen på att låna hem lite böcker från "Bibblan" när jag ändå hade vägarna förbi. Blev några knasiga å några skönlitterära;

  • Ännu mera FNITTER-en rolig bok av Kvinnor
  • Damernas ABC, av bl.a Barbro Lindgren å Gunna Grähs
  • Underdog av Torbjörn Flygt
  • Vägen till Ekenäs av Birgit Sparre

Hemma blev det minsann ingen tid för läsning: Det va arbetsfördelning som gällde, palla inte både tvättstuga å matlagning kände jag; barna bar ner tvätten å vi hjälptes åt att sortera, Dotra satte igång att göra spagetti å köttfärssås, Kärbon duka å diska, skjutsa Dotra&co till Taekwandon, hängde å tumla tvätten å sen vek vi allt tillsammans å bar upp det med gemensamma krafter.


Pusta sen ut vraklång i soffan framför TVn med ett kvittrande marsvin på magen. Upptäckte då att vår undulat Paloma härmar marsvins-ljudet!

Hon är verkligen förtjust när Grabbarna Gris får vara i lekhagen som vi kallar den stora kartongen vi har i rummet för att dom inte ska va så isolerade på Dotras rum när hon är borta. (phu-vilken-lång-mening-det-där-blev!)


Friden bröts av mobilens kvittrande signal, sen högljudd förkrossad gråÅååt! Dotra! VAD har hänt!?! Gick ner på gården å mötte en linkande storgråtande unge! Hon hade ingen strumpa på ena foten å gick på hälen. Det visa sig att hon å Kamraten sparrat mot varandra å tån kolliderat med ett parerande knä å böjts bakåt! En rejäl stukning å vila i högläge resultera i att hon oxå blir hemma från sitt arbete/skolan några dagar .


Men jag är iaf så pass så jag kan vara pass-opp: komma med vattenglas å frukt, lämna marsvin å hämta papper till bajspluttar, vädra fisfilt  nä fleecefilt ska´re visst va *fnissar* å har nyss gett henne telefon som ringde (va visst bästisen som ringde för att höra hur det va) å nu ska jag gå å påminna henne att hon ska ringa Mormor för att berätta vad som hänt.


Sen en kopp påtår på det, sku kunna stuka tån för en kaka...

;0)


Av elaina - 15 april 2008 10:37

Med risk för att bli tjatig så meddelas härmed att

eländiga "Elainskan" har feber igen!

Va tvungen att gå hem tidigare från jobbet igår å

idag blev jag dålig igen när "medusin" gick ur kroppen vid tiotiden.

Så nu är jag bara hem å vänder/bloggar lite tills

det är dags för läkartiden kvart över 11.


Surfa nyss runt lite hos några bloggkamrater;

Persilja har upptäckt ett tonårsmonster,

helga hade ett så himla bra fläskfilérecept

Millis visar sin fina skapelse å kommande projekt

 å fler hann jag inte med att besöka så här i väntan

 på att åka iväg till Doktoriet.

Återkommer å surfar vidare,

vi bloggs...


#0}

Av elaina - 14 april 2008 21:23

Dotra å jag har tänt ljus i alla våra fönster, gjort en fruktsallad å

väntar nu på att Sonen ska komma hem från fotbollsträningen.


detta ljus är för Bibbi oxå...


ÄR SÅ INNERLIGT TACKSAM ÖVER;

att jag har två friska välbehållna barn,

förmågan att sätta dom till världen fanns trots cellförändringar,

att jag lyckats uppfostra dom till någorlunda välartade ungar,

att livet inte farit så illa fram med dom som jag varit rädd för,

att dom har Kärbon som hygglig manlig förebild,

m.m.m.m

0}

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4
5
6
7 8
9
10 11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22
23
24 25 26
27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards