Alla inlägg under november 2007

Av elaina - 20 november 2007 15:42

Till veckan ska vi på kurs med jobbet, här är kursprogrammet;


Dag 1: Att umgås med andra kvinnor.

Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian. Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper. Kursmaterialet är något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för att

"den där jävla subban på korrektur, som tycker hon är så snygg, inte kom i tid med grejerna"


Dag 2: Navigering.

Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut. Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss ned till Stockholm själva. Fastklistrad, rättvänd, karta på instrumentpanelen monterar vi. Överlevnadspaket för 3 veckor, nödraketer, 8000 meter snöre för er som kommer helt fel redan från början (fästs i bakre kofångaren vid starten), parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.


Dag 3: Skopackning.

Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till? Lagom till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med de där asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet. Samling hos Jönssons Hydrualikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen. Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.


Dag 4: Finn 55 fel.

För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om D.D.S.S.H.S.Ä.P (De Där Sakerna Som Han Ska Ändra På.)

Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte ens tänkt på. Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig och vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med sitt alltid aktuella föredrag "Har du snopp? Då har du fel!" Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5% rabatt på alla inköp över 50.000 kr hos plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa, (kläderna väljs naturligtvis av hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor istället.


Dag 5: Parkering på 10 minuter.

Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni glömmer räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje gång? Vi lär er att på bara 10 minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka utan mer än två kofångar-touchar. Samling Bulltofta Flygfält. Ta gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor på händerna och blodsockerdilerium. För er som har mer pengar än tid kan vi istället erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.000kr, då behöver ni inte bry er så mycket om andra bilar vid parkering.


Avslutningsmiddag:

Du som lyckades undvika prata skit, kunde läsa kartan å hitta ner t Sthlm, förmådde stuva in åtminstone 20 par skor till, insåg ialla fall 40 fel på karln å slutligen fixa att fickparkera får limousine till GrandHotel där en 3 rätters middag kommer att serveras. Vi andra ses vid korvmojjen "Mammas" i Upplands Väsby straxt efter sex på fredagskvällen...


;0)


Av elaina - 19 november 2007 21:12

Signaturen J.Å undrar "hur i ..! kan man byta ögonfärg med viljans makt!?????"

i en kommentar till ett inlägg som jag gjorde i början på året.


Det va i mars som blev jag utmanad, "tagen", å sku då berätta lite udda saker om mig själv. En av dom sakerna va att jag som barn ville bli mer lik mina idoler, dvs; Min Syss, Mamma å Mormor. Detta genom att intensivt önska mig samma ögonfärg som dom! Hur det gick till kan Du läsa här.


Många har under årens lopp undrat hur det kunde gå till: under sker väl inte i modern tid?  Jag har själv oxå  förundrats över hur min ögonfärg gradvis kunde förändras från klarblå via grågrön till grön. När vi hade genetik i skolan kunde vår biologi-lärare inte heller förklara.


Å jag förstår honom för detta är vad som står i Wikipedia i ämnet:


"Genetik: Det finns tre kända genpar som kontrollerar mänsklig ögonfärg. Två av dessa finns på kromosonpar 15 och en på kromosompar 19;

  •  Bey 2 genen (EYCL3) på kromosom 15 har en blå och en brun allel
  •  Gey (EYCL1) på kromosom 19 har en blå och en grön allel och
  •  Bey 1 på kromosom 15 är en gen för brun ögonfärg.

Det finns en genetisk modell som förklarar ärftligheten av blå, gröna och bruna ögon. I modellen är den bruna allelen i bey 2 alltid dominant, så även om en person är heterozygot och har båda allelerna kommer den bruna genen att bli uttryckt. Den gröna allelen på gey är dominant gentemot den blå allelen men reccesiv mot den bruna allelen på kromosom 15.


Detta gör att det bildas en dominansordning mellan genparen. En person med en brun allel på kromosom 15 kommer att få bruna ögon om resten av allelerna är gröna eller blå. Finns det en grön allel på kromosom 19 och resten av allelerna är blå blir resultatet gröna ögon. Blå ögon uppstår bara om samtliga alleler är blå.


Denna modell kan bara förklara ärftlighet av blå, bruna och gröna ögon men kan inte förklara grå eller melerade ögon. Den kan heller inte förklara hur två blåögda föräldrar kan få ett brunögt barn eller hur ögonfärg kan förändras över tid. Detta tyder på att det finns fler, ännu oupptäckta, gener som inverkar på ögonfärgen. "


Som ni kan se i det sista stycket som jag delvis markerat med mörkare fetare  text,  fritt citerat nu: "Denna modell kan heller inte förklara hur ögonfärg kan förändras över tiden"


Så då kan vi konstatera att DET FINNS LOGISK INGEN FÖRKLARING, bara ett konstaterande att en färgförändring kan ske!

Något jag å t.exTrolltygs syster är levande bevis på! (hör gärna av er om Du själv eller personer ni känner också ändrat ögonfärg)

Finns det ändå någon beläst klok människa ute i cyberrymden som läser detta å har förklaringen till denna genetiska kulör-nöt så är ni varmt välkomna att reda ut begreppen!


Men ligg nu inte sömnlös pga denna gåta, för det tänker jag inte göra...

Go´Natt!

#0)


Av elaina - 18 november 2007 23:16

När jag va in till Mariakodens musikblogg nyss så tipsa hon om Kim Larsen.

Ååh ljuva -80tal: bitter sweet memories...

=´0)

Av elaina - 18 november 2007 22:20

Om lördan va tråkigt, så va söndan betydligt nöjsammare!


VikingaFöreningen hade hantverksträff å en killekarl föreläste om mjödbryggning, något han hållt på med i ca 1½år. Mycket intressant å väldigt seriöst beskrivet. Mycket av sina kunskaper har han hämtat från Kalle Runristare på Adelsö, men det mesta är egna erfarenheter som han noga dokumenterat. Vem vet snart kanske han kan kalla sig Pelle Mjödbryggare?


Under tiden han föreläste satt dom flesta å nålband div. saker.

Jag hann en halv socka som jag börjat på tån när vi va hem till Hudik på höstlovet:

kanske svårt att se när det är mörkt garn...


Det är mycket tillfredsställande när man väl lärt sig hur man gör å det går alldeles utmärkt bra att lyssna uppmärksamt under tiden! Å så behändigt att ha med sig överallt: stoppa i fickan bara, inga skrymmande stickor.


Fick även hjälp att sovra bland mina tyger: vilket material som passar bäst till vilket klädesplagg osv. TACK för alla goda råd Go´Vänner!

Dom fyra timmarna som träffen varade ruscha fram, men så äre ju: tiden går fort i trevligt sällskap!


Efter det vare bara att plocka upp TaekwandoTjejjerna å sitta med dom på träningen i nära två timmar till dunket av (nä inte fiskebåt) teknomusik! URS, säger jag bara, men den musiken är tydligen extra bra att träna till enligt tjejjorna: bra driv liksom!


Som tur va hade jag en liten stickning som jag roade mig med. Det ska bli en julklapp till någon, så därför kan jag ju inte visa upp den på bild här för då är risken stor att den jag tänkt ska få den "tjuvkikar" å då blire ju inget överrasknings-moment jöh!


Men en fartig bild från uppvärmningen på Taekwandon kan jag bjussa på;

vilket schwung va´!


Dom kör full-contact-soccer med en skumgummi-fotboll. Bilden gör verkligheten rättvisa: det är full ös å världens kämpaglöd! Å tjejjerna går på även dom killar som är nästan dubbelt så långa som dom själva: Go GirlsGO!


Det är en väldig blandning i gruppen, vissa stora killar har bara vitt eller gult bälte å får då rätta sig i ledet efter dom som har högre rang. Dotra å hennes bästis har orange bälte nu, men om 2veckor ska dom gradera till grönt, som deras gemensamma bästis har. Hon i sin tur får nog lila eller blått om jag inte missminner mig?


Va jag vill säga att jag tycker det är en väldigt jämlik sport som inte gör skillnad på varken kille/tjej eller ålder: alla deltar på sina villkor å alla kan träna tillsammans. Sammanhållningen är god å tränaren lugn, snäll å disciplinär, inte ofta dom egenskaperna går hand i hand annars. Är glad att Dotra hittat till denna grupp där hon får utlopp för sin sisu-energi å samtidigt får träna lite disciplin oxå.


Åsså lite lax på löken: när vi kom hem hade Kärbon skalat å kokat potatis så det va bara att steka på laxkotletterna å vispa ihop lite pås-sås: såååå GÔTT! det blir lite väl sen middag för oss eftersom träningen drog ut lite på tiden(klockan va över 20.00 när vi kom hem): med den fördelen att Dotra somna som en stock när hon gick å la sig på maten! Annars kan hon va lite uppskruvad efter sena kvällsträningar, dock ej så denna afton.


Själva Mamman däremot är inte det minsta trött utan ska nog gå å sätta sig att sticka lite till, när nu lusten återigen faller på. Risken finns att bloggandet får stryka på foten framöver när vi börjar närma oss jul: det brukar ju vara 50elva saker att gör vid den tiden, så det är väl lika bra att få så mycket som möjligt på börjat innan rejset börjar vid 1a advent...


=0)







Av elaina - 17 november 2007 19:43

På lördags-kvällen hade vi FajitasFiesta!

Oftast brukar vi göra  med finstrimlad kycklingfile´eller lövbiff, men denna gången tog vi köttfärs, det blev lika gott.


Det som är praktiskt med fajitas är att det inte blir så många skålar med tillbehör eftersom man steker lök,paprika å köttet tillsammans å sen ställer fram hela stekpannan på bordet å alla får ta av blandningen där ur.


De övriga tillbehören, youghurt/gräddfil å salsan, tar man ju direkt ur respektive förpackning, så det blir inte en massa pyttsar att diska som efter tacosbuffé.


Mätta å belåtna drabbades vi sedan av matschvimmen å Martin Timell...


#0+)

Av elaina - 17 november 2007 17:03

Lördan va lite småtråkig: glåmit väder, Dotra hos kompisar, Sonen på fotbollsträning, Kärbon ute å övningskörde med Bonus.


Jag kände mig lite ensammen å då brukar jag ju försöka hitta på nåt kreativt. Denna dag kände jag dock inte alls för nånting tôcke: läste iaf  lite i en bok jag börjat på "Till Afganistan kommer Gud bara för att gråta" en mycket bra bok säkert, fast jag hade inte rätta inspirationen.


Såg en dvd istället "Liftarens guide till galaxen" som många tycker är så himla bra, det vet jag inte om jag kan instämma med. Tyckte den hade väl sina poänger, men jag satt då å då å tänkte undra hur mycket som rökts på när boken skrevs? Så jag va väl negativ inställd å inte riktigt mottaglig för budskapet s.a.s Va inte nå särskilt upplivad efter att jag sett den färdigt, hade nog hoppas på nå´t riktigt skojjigt för att liva upp denna i övrigt gråa dag.


Fast så kan livet ju vara ibland, lite småtråkigt, kanske äre så för att man ska uppskatta så mycket mer när man väl har nå´t vettigt att göra...


? :0/

Av elaina - 16 november 2007 22:02

Livet från den ljusa sidan, med Jack Nicholson en riktigt bra film...


=0D

Av elaina - 16 november 2007 21:42

Men hörrni! Redan i februari lova jag att jag sku dela med mig på receptet om fusklasagna. Men å andra sidan kanske alla redan vet hur man gör?


När ni kokar pasta nästa gång: koka lite mer än vad som beräknas gå åt.

Likaså när det vankas köttfärssås: stek på extra mycket eller dryga ut det som blev kvar med en burk krossade tomater.


Så om ni har fjärilspasta å korv ena dan å  tacoköttfärssås den andra så kan det bli fusklasagna den tredje!


Lägg pastan i en gratängform i väntan på köttfärssåsen, låt det sen bo ihop sig  i kylskåpet över natten. Dan därpå kokar Du sen bara ihop en bechamelsås slår i formen, river lite ost över: skjuts in i ugnen och SIMSALABIM: Fusklasagne...


=0)



Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards