Alla inlägg under juni 2007

Av elaina - 17 juni 2007 23:36

... denna afton noterades 1000st. besök för juni-månad!

Personligt rekord i förrgår med 160 besök.

TACK för besöket allesammans, speciellt ni som gläder mig genom att  lämna små rara kommentarer härinne i min lilla vrå i cyberrymden...

=0D

PS: Välkomna åter!

Av elaina - 17 juni 2007 00:00

Kändes anings tungt att komma hem till lägenheten efter friheten i skärgården.

Å inte gjorde det saken bättre att det ösregna när vi sku gå ner till båten.(lite drygt en ½t. promenad) Som tur va fanns det regnrockar som vi låna, blev ändock dyngsur om bena å småfrusen. Förutseende som jag är ibland kan vara, hade jag lagt ner mysbyxorna å tjocktröjan i en plastpåsen överst i väskan: Så så fort vi kommit ombord bytte jag om till torra kläder: härligt!


Sen hade vi fullt sjå att hitta sittplatser OCH att hålla oss vakna! Vet inte om det berodde på att vi va trötta dagen-efter-kvällen-före eller om det va så dålig, syrefattig, luft inne i båten (inombords?)


Väl hemma konstatera vi att det tagit 4timmar från port till port!

Lika lång tid som det tar att åka upp till Hudik! M.a.o sku man lika gärna kunna ha ett sommarställe däruppe som ute i skärgårn...

=0)

Av elaina - 16 juni 2007 19:20

Vaknade först vid ½7 å va ut å pinka vid husknuten efter att först förvarnat småfolket: Akta Er nu, pass på! Så måst man tydligen göra enl. gammal folktro, oavsett vad man kastar för sorts vatten. Vet inte riktigt vem som lärt mig (kan det va Mormor Bojjan?) eller om det är nödvändigt. Men jag törs vill heller inte låta bli, tänk om nå´n nyper mig i rumpan? *fnissar*


Gick sen in å kröp ner i sängvärmen å slumra lite till. Vid 10tiden vakna Kärbon å gick upp å gjorde frukost som vi åt ute på bron i morgonsolens glans. Det va länge sen filmjölk smaka så gott!


Tillbringade hela f.m på bron: turades om att läsa en bok, ett kapitel vardera, jag satt upp å sticka på mina mönster-vantar medans Kärbon läste, sen näre va min tur la jag mig ner på mage å han vände sig på rygg. Å eftersom Kärbon läser långsammare än jag blev det en hel del stickat!(ska visa bild på dessa "testvantar" av restegarn, så småningom) Å jag som aldrig stickat vantar förr: men det är givande å se hur det växer fram fastän garnet är så tunt!


När bron hamna i skugga vare dags å gå in å göra lunch, det blev

kallskuret å potatissallad, gjord på färskpärena sen gårdagskvällen.


potatsalata!


Då vi ätit färdigt å diskat undan hade solen lagom kommit till klipphälls-sidan av stugan där vi intog kaffet-på-maten.

 de fåfänga klipporna...


Medans vi drack det fick jag syn på det, minst sagt, försummade jordgubbslandet: ett-tu-3 så fick ogräset med mig att göra: Gott att köra händerna i ModerJord!


jorgumman...


Resultatet blev en klar förbättring: kanske jordgubbarna får glädjefnatt å ger frukt(bär) till midsommar? Mycket troligt eftersom Kärbon dessutom hämta vatten ur tunnan vid stuprännan, för att vattna landet i skymningen.


Efter påtår å lite småprat med en granne, bestämde vi oss för att gå ner till Viken å fiska kvällsmat.


gumman i gummistövlar...


Aborre hoppades jag på, Kärbon berätta när han fick en gädda på första kastet en gång, till E´s stora förtret (han hade aldrig lyckats med det konststycket)


storfiskarn min...


Men denna gång blev det varken eller fast det gjorde inte så mycket: bara att stå å fiska i sig är meditativt varesig man har met- eller kast-spö.


fotspegel...


Dessvärre hade vi inget troll-spö å när vi insåg att kvällens meny sku kunna bli burk-ravioli å sega digestivekex, skynda vi oss ner på Krogen. Hann precis beställa innan köket stängde: Kärbon tog aborrfiléer m helstekt färskpotatis å smörkokta primör-rödbetor, själv föll jag för saffransfiskgryta m aioli: mmm, HUR gott som helst OCH så rejäl portion att jag inte orkade äta upp! (å jag är rätt så bra på att äta!)


hårsvall från Hudiksvall...

Precis när vi ätit klart så började ett par trubadurer spela å vi beslöt oss för att gå in å lyssna på dom. Va väl duktiga att spela, fast körde mest dom gamla vanliga covers-låtarna, som jag tycker blir lite tråkigt i längden. Men i andra setet framförde dom  en del potpurrier som va rätt skojigt å oväntat sammansatta. Så vi blev kvar längre än beräknat å gick hem i skymningen, eller kanske vare gryningen...


;0)


Av elaina - 15 juni 2007 17:16

Efter den hektiska avslutnings-dagen, va detta precis vad jag behövde!

Redan på själva båtresan ut, som tog två timmar, kände jag att jag gick ner i varv. Mysigt med båt-tur, även fast det va med en modern båt. (allra mysigast är ju ångbåtarna!)


När vi kom fram gick vi å tog en öl/cider på Krog-Bryggan för att fira att vi kommit ifrån staden hets&jäkt. Underbart att sitta i solen, smutta på cidern å iaktta skärgårdslivet: måsar&tärnor om vartannat, båtar av alla de slag med vänliga människor som vinkar glatt.


Även en kändis hade sökt sig ut i friden visa det sig: en programledare som länge haft ett program med anti-kriminellla förtecken, satt i godan ro på bryggan. Jag hann hejja innan jag fatta att det inte va nån vi lärt känna från våra tidigare besök på ön. Men han hejja obekymrat tillbaka, å tog avspänt nåra klunkar ur sitt glas. Kärbon såg inte vem jag hälsat på utan trodde det va en Hammarbyare som satt straxt intill.  Sen när Han blev varse vem det va påminde han mig om att vi träffat denne kändis vid ett annat tillfälle också: på FinlandsFärjan när vi åkte till Åbo för att se Hammerfall för nåt år sen. Kanse han sku häls på släkten?


Allt nog , efter att vi provianterat på HandelsBoden, gick vi den mödosamma promenaden (tungt att bära vare) upp till Ekmans stuga i gassande sol. När vi kom fram smaka deras egna käll-vatten GOTT kan jag intyga! (vattnet i kran duger bara till att diska i)


Hitta inte igen hängmattan, men satt ihop trädgårdsstolarna å slängde upp fötterna å bara koppla aaav: så skönt! Farfar E. kom å hälsa oss välkomna å sa att det bara va att säga till om vi undra över nå´t, sen drog han sig diskret tillbaka.


Stugan är belägen uppe på en bergsknalle, med stugor å hus lite runtomkring.

På kvällen grilla vi å satt sen där å romanta oss i solnedgången, som skymtade mellan träden.

(va gott det är med grillat förresten: HURRA! att grillsäsongen är här)

Sen blev det lite kyligt å när myggen börja surra valde vi att gå in. Hade tänkt elda i öppen spisen men så drog Kärbon sig till minnes att E nämnt nåt om skorstenen, så då våga vi inte. (inte värt att riskera kolmonoxidförgiftning! eller va det heter?) Tände istället så många värmeljuslyktor som vi hitta, sen somna jag i soffan mätt&belåten...

 ;0)






Av elaina - 15 juni 2007 08:49

Nu är allt färdigpackat, ska straxt äta frukost sen bär det iväg!

Vi har ju fått låna en stuga på en ö i Stockholms skärgård utav en kompis till Kärbon, som tack för att han hjälpt honom med ett vardagsrum. Väntjänster när dom är som bäst!


Det ska bli så skönt att byta miljö å komma ifrån byn ett tag, om så bara för två dagar. Åka båt, fiska, bada, ligga i hängmattan det låtar väl som balsam för själen, eller hur? Å vädret idag kan vi inte klaga på: strålande SOL! Sku bli lite blåsigt ute till havs, men vi  ska ju hålla oss inomskärs, så det blir nog bra med det.


Kl.12.00 avgår båten från Dramaten-kajen, om nå´n kommer förbi för att vinka adjö lovar jag att vinka tillbaka...


=0)

PS: Om nå´n släkting känner för det kan dom gärna ringa vid tvåtiden å påminna Sonen att Han ska gå iväg absolut senast ½3, ifall min mobil inte funkar ute till ha-a-a-a-a-a-a-avs! (hörde ni Jussi Björlings sång?) Ska även ringa å försöka få tag i er personligen. Men skriver här oxå för säkerhets skull, för här vet jag ju att ni är å gluttar lite nu å då :)

Av elaina - 14 juni 2007 19:04

Måste bara få visa vad fint Sonen gjort åt mig på syslöjden;


inte illa pinkat av en grabbhalva, va!?!



Monterad å  inramad av Honom själv!

Nu ska här åkas å lämnas liten pippifågel å

hämtas lagom stor luftmadrass...


=0)

Av elaina - 14 juni 2007 17:37

Men änte typiskt då?

Efter så mycket solsken, så ska det behöva regna på avslutningen!


en av klassens profiler...Dotras frisyren


sprejades rejält,


i förebyggande syfte,


å så här fin


i håret


blev Hon: ------------------------->


Synd bara att

inte pappan kom,

han ringde å meddela att

bilen gått sönder.


Lova att fotografera

när vårt gemensamma

Lilla underbara Flickebarn

prata inför folkmassan:



-Å nu ska våran rara rektorska tala, lite kort...Den minst lika underbara Sonen blev besviken å fick för sig att fadren inte ville komma på hans examen. Tänkte strunta i å gå dit, mycket oxå beroende på att det regnade, så jag åkte helt sonika å hämta han.




Ja, jag for som en skottspole mellan barnas avslutningar: Opraktiskt att dom är på olika stadier, fast  man får va glad att det är samma skola! Även tur att Dotras börja vid kl.8.30 å Sonens ca en timme senare , på så vis gick det lite omlott å jag hann lagom se Dotra presentera programmet å kolla lite när dom sjöng: hem hämta Sonen,som sagt, smaka på bakverken i Dotras klassrum, upp till Sonens examen, sen locka med Dotra upp till Brorsans klassrum där det va mer fika.




en lärare i världsklass...Det va avtackning för deras braiga magister som hade ordnat så att varje elev fick en bok (skriven av italienskan

 Domenica Luciani ) som avskedsgåva; snällt!


Dessvärre får dom inte behålla honom på högstadiet, vilket är synd för det har funkat mycket bra i klassen när han haft dom .


(-Tänk LillPlutten ska börja 7an till hösten,nästan OFATTBART!)


Magister Marc fick blommor å presentkort på bokhandeln, Oturligt nog funka inte kameran när Sonen fick avskedskramen...


=0)

Av elaina - 13 juni 2007 23:07

..efter väl utfört arbete;

  • Tårtorna är sambo med Moccarutorna i kylen

      (GrannFrun, "AnitasLivs", hade florsocker när våran tog slut),

  • maten är äten (blev div.rester)
  • pappan vidtalad (sku dessutom komma! men Farmodern kunde inte)
  • kom på att insamlingen va inbet. sen länge, på föräldramötet i höstas.
  • har hittat en genomskinlig regnrock i händelse av regn

      (blöt hembygsdräkt är inge kul!)


Kärbon skötte disken å  spela uppbyggande musik å va allmänt supportiv,

 Dotra hjälpte gladeligen till med bakverken å allt avlöpte väl,phu...


Imorrn ska vi kliva upp kl.6 för att;


  • locka håret på Dotra,
  • lägga sista handen vi tårtorna,
  • stryka på dräkt-blusen (uppsköljd i handfatet)
  • klä på oss enl. konstens alla regler (saknar lomma!)
  • be Kärbon köra in bilen på gården för att kunna lasta på ett bra sätt
  • lasta in bakverken försiktigt (inget roligt med kapsejsade tårtor)

Dotra kommer att klara konferancier-snacket med glans, fikan i klassrummet blir succe´(stående ovationer för bakverken) sen på da´n  har vi tvättid:kl.13-16.


Därefter hinner vi med att;

  • skjutsa Paloma till pippivaktarna,
  • komma ihåg strumpstickorna,
  • hämta luftmadrassen,
  • packa ryggsäcken (Sonen fixarar sin packning själv)

Å jag kommer att komma ihåg att ta fram ur frysen:  TexMex-Gratängen som Sonen ska värma till lunch i micron när Han är själv på fredan.


Kärbon ska under dagens lopp;

  • höra sig för om båt-biljetter,
  • ordna fram en hundring åt Sonen,
  • dansa en sol-dans i hiss-schaktet han ska måla,
  • gå på Systemet på lunchen,
  • köpa 6pack BajenBärs åt sig
  • komma hem med en pava rö´tjut  åt Tanten (bag-in-box är farligt)
  • massera mina fötter, som brukar vara ömma efter en dag i röda yllestrumpor å ½nummer för små skor...

#0)

PS:Visst verkar jag mer strukturerad?

Nu kan vi Sova Gott!

natti-natt:zzzzzzzzz

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4 5 6 7 8 9 10
11
12
13 14 15 16 17
18 19 20 21 22
23
24
25 26 27 28 29 30
<<< Juni 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards