Alla inlägg under mars 2007

Av elaina - 13 mars 2007 07:34

Inatt drömde jag om våran Farmor Alma.Vi va på besök i hennes lägenhet på Lantmätargatan, som jag bara har svaga minnen av. (jag kan ju inte ha varit mer än tre4 år när hon dog)Hon stod i köket å lagade mat tills vi sku komma, kan man känna lukter i drömmen?Hur som helst en varm känsla spred sig från henne å ut i tamburen. Ändå stod jag å tvekade, fingrade lite på en porslinsräv med pälsklädd svans på hallbyrån.Till slut kikade hon ut genom köksdörren med en kastrull å visp i händerna å log,så där snällt som bara en BesteMor kan, å undrade om jag inte sku komma in? Sen vakna jag.Undrar nu hur i hela fridens dagar det kan komma sig att jag drömde om henne? Är det ett varsel? Är domedagen nära? (Va hon JehovasVittne på slutet tro?)Kallar hon på mig från sin molntapp:Är Du redo? Nä-ä, förmodligen va det för att jag prata på henne härom dan då jag berätta om när jag hade blå ögon å hette Kristina efter Farmor. Antagligen så drog det igång tankeprocesser i mitt undermedvetna som resluterade i denna rara lilla dröm.Ska nog prata med Modern&SysterY för å höra lite mer om Farmor.Själv vet jag inte så mycket mer än att hon va kocka å under många år arbeta på Badholmens Restaurang, Saltsjöbaden, på somrarna å under vintern på nå´t Hotell inne i Stockholm.Känner historiens vingslag eller äre änglavingars fläkt?

Av elaina - 12 mars 2007 19:23

Tack JanneMannen för Dagens Garv!

En man sitter hemma och kollar sport på tv när hans fru frågar:
- Kan du fixa lampan i hallen??
Han tittar snett på henne och säger:
- Ser jag ut som en elektriker?
- Men kan du fixa kylskåpsdörren då??
- Laga kylen?? Ser jag ut som en kylmontör??
- Jaha, men du kan väl åtminstone fixa trappsteget vid ytterdörren.
Han säger: - Jag är f-n ingen snickare och fixar inga trappsteg!!
-Ser det ut som det står Järnia i pannan på mig? Jag har fått nog. Jag går till puben..

Han går till puben och dricker några timmar och börjar få skuldkänslor och bestämmer sig för att gå hem och laga de trasiga sakerna.
När han kommer hem märker han att trappsteget är lagat och lampan i hallen fungerar och att kylskåpsdörren är hel.

- Älskling, hur har det här gått till??

- Tja, efter du hade gått satte jag mig på trappan och grät lite. Just då passerade en ung man och frågade vad som var fel. Och jag sa som det var. Han erbjöd sig att fixa alla sakerna om jag antingen hade sex med honom eller bakade en kaka.

- Så vad blev det för sort?

- Men Hallåååå... Ser jag ut som en konditor eller!!???


Av elaina - 12 mars 2007 15:41

Skämt åsido så känns det ibland som om jag faktiskt jagar mat när jag är på affären. Eller snarare rödlappar: på vårat Hemköp har dom dagligen varor till halva priset pga sista-bäst-före-datum å det gör faktiskt stor skillnad i hushållskassan!I synnerhet i slutet på pengarna, när det det är så mycket månad kvar...Idag när jag gick in i affären kom jag på mig själv med att ha sökarsiktet iställt på rödlappar: liksom dom som letar kantareller spanar efter gult.Svampletaren brukar ju ha sina specialställen, så även jag;till vänster om potatisen, längst in vid charkvarorna åsså på en gång i mjölkkylen.Sålunda gjorde jag min sökarrunda;Rundade grönsaksdisken, passerade potatisen: inget fynd, på väg mot charken tyckte jag det lyste till: nähä,xtrapris på läsk bara, men så borta vid charken:ett stycke falukorv utav den bästa! för bara 10 riksdaler! Hurra, hade inte kunna bli gladare av ett gäng kantareller, som visserligen är gott men inte mättar barnamunnar!-Har Du sett Herr Falukorv bort i enebacken?

Av elaina - 11 mars 2007 17:15

Min äldsta, nu levande Syster får berätta hur det gick till:

När Vår Yngsta Syster var liten funderade hon mycket på
varför vår Mormor, Mamma och jag, hette Linnea i mellannamn OCH
att vi dessutom allesammans hade gröna ögon.
Hennes var klarblå som Pappas och så hette hon Kristina efter Farmor.
Detta upplevde hon tydligen som MYCKET orättvist, ty hon stod OFTA och stirrade in i spegeln med vidöppna ögon och upprepade med bestämd röst:
-Jag heter visst Linnea och JAG HAR VISST GRÖNA ÖGON!
Detta spegel-mantra ljöd med en dåres envishet och vi lyckligt grönögda klappade henne lite milt överseende på huvudet med orden: -Såja LillaGumman...
Vi noterade ingen som helst skillnad under årens lopp. Men på skolporträtten syns hur färgen gradvis går från klarblå i 1a klass, till gråblå i 4an, grå i sjuan, grågrön i första ring, för att vid sista året på gymnasiet transformerats till just gröna!
Och tro det eller ej men sen dess har hon "VISST GRÖNA ÖGON"!

Fast hon har inte, så vitt jag vet, lagt in Linnea till sitt namn, men det går ju lätt att fixa om hon skulle vilja...
;)

Av elaina - 11 mars 2007 10:33

Säga vad man vill men fördelen med att möblera om är att det blir ordentligt städat!Nu va ju inte jag så särdeles delaktig i varken möblering eller städning p.g.a sjukdom, MEN jag njuter inte desto mindre av resultatet, det blev jättefint!Imorse gjorde jag dock ett ryck å städa badrummet, det brukar jag annars göra på lördagsmornarna, fast igår va ja ju inte riktigt i form. Men nu känner jag mig bättre å vill jobba imorron. Om jag orkar hjälpa Dotra att städa hennes rum idag så borde det gå. Hon har oxå blivit smittad, nä inte av febern men väl utav "möblerings-bassilusken": -Mamma, kan man ställa loftsängen framför fönstret?-Hmmm, fråga P!(Kärbon), han e duktig på så´nt där...

Av elaina - 10 mars 2007 18:19

Så här 3vligt har vi dukat vid köksbordet när vi ska till att ha TacoFiesta!(övriga hemmet är fortfarande i en salsig röra, håhåjaja)Nu väntar vi bara på att Bror ska komma hem från Fotbollscupen å Syster från affärn med läsk så vi kan göra bål att skåla i!Saludos å ha det Gott i kojja å slott!!! =0)

Av elaina - 10 mars 2007 12:18

Egoista, Maskrosblomma, Persilja å MammaMu samt övriga intresserade: Här kommer listan på mina underligheter;1) HAR MED VILJANS MAKT BYTT ÖGONFÄRG! (HUR är en för lång historia att gå in på här, Släkten får intyga att det är SANT! )2) KLARAR INTE AV LJUDET FRÅN KASTRULL-LOCKsom snurrat å är på väg att stanna.(Mina stackars Barn har fått leka denna skojjiga lek hos Tant, Släktenoch andra vänligt sinnade människor, själv har jag då gått UT!)3) HAR OMEDVETET ORDNINGSSINNE:kan komma på mej själv med att stå å sortera i butikernas oreda.( å vad värst är, när jag väl blivit varse mitt beteende, så har jag svårt att sluta!)4) KAN SÄTTA HANDFLATORNA I ARMHÅLORNA!alltså vänster handflata i vänster armhåla å vice versa, fingrarna pekandes bakåt. (inte ens våran indier på jobbet klarat: -Bra yoga övning! )5) KAN SKRIVA MED RYSKA BOKSTÄVER, kommer dock inte ihåg mycket av språket, men kalligrafin är underbar!(skrev en gång i ungdomstiden min dagbok med ryska bokstäver,fast med svenska ord, allt för att förvirra...)6) HAR KNAPPT NÅGRA LILLTÅNAGLAR!de jag har är en sorts reviderad variant på nå´ra få mm.(löns inte ens att försöka måla de pyttesmå flagorna med nagellack,något jag brukar förära de övriga tåsingarna med efter vintervilan)Så va det lilla roliga gjort!Har ännu inte bestämt vilka jag ska ta, får fundera på det medans Kärbon röjer färdigt...

Av elaina - 9 mars 2007 20:20

Nu har Kärbon allstrat upp en onödigt massa överskotts energi! När jag klev upp ur min skönhetsmiddagsömn i e.m hade han börjat möblera om! Allt va i en enda röra i det kombinerade hall-kök-vardagsrummet. Hade svårigheter att hitta till vattenhålet: det va som en hel djungel av Billybokhyllor, bänkar, soffsektioner, boktravar och PRYLAR! Ja men man kan ju bli matt för mindre! Visste inte om jag sku skratta eller gråta: detta va det sista jag sku ha dragit igång efter att ha legat halvt döende! Så jag gick å la mej igen, med orden: -väck mej sen, teaterSUCK!*handen-för-pannan*När jag sen kom upp så sluta ja klaga, med nå´ra smärre justeringar blir det riktigt bra. Åsså blev min gamla soffa äntligen lagad!!!(-köket är det enda som är sig likt härhemma...)

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards