Alla inlägg under februari 2007

Av elaina - 11 februari 2007 13:12

Nu har vi bakat klart och så här fint blev resultat! Gästerna kommer om 3kvart å det ska bara dukas på någevis så vi får plats. Det ständiga dilemmat i vårat lilla hem. Men finns det hjärterum så finns det stjärterum!Så pep telefonen till å lät meddela oss att "Sväger-paret" från Åberga bara kommit till Vetuna å där slog det stopp, bromsarna vägra släppa taget! Trååååkigt, både med deras bil å att dom inte kom sej hit till oss - vi har ju så 3vligt på våra möten! =0) Så efter vi fikat här så tog Kärbon med sig KalasBarnet å en påse Mamseller för att åka å trösta dom. -Hoppas det duger som lite kalas-kompensation!Övriga gäster lät sig väl smakas å inte mycket blev kvar till sonens "förtrumpenhet" (se där: ett nytt utryck uppfunnet!) Men det fanns så det ska räck till hanses mellis nå´ra da´r denna vecka... HåHåJaJa: Ny vecka, nya tag, som ska räcka - varje dag!

Av elaina - 11 februari 2007 08:56

Nu ska här bakas "Mamseller", med eller utan köks-spökets hjälp ;0)
Å här får Du receptet som e så lätt så;
INGREDIENSER;
DEG:
125 g smör eller margarin
50 g jäst
1 dl strösocker
ca 15 dl vetemjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
FYLLNING:
125 gr rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret, häll i mjölken, och värm till fingervarmt (ca 37 grader om Du har tillgång till baktermometer) lös upp jästen i denna vätska.
Blanda alla torra ingredienser och häll ner i degvätskan, rör ihop alltihop så att det blir en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Rör under tiden ihop fyllningen till en smidig kräm.
Tag ur degen ur bunken, arbeta ihop degen och dela den i två delar. Kavla varje del till en avlång platta. Bred på fyllningen, vik dubbelt.
Skär varje platta i ca 20 bitar,lägg sedan ett snitt mitt på varje bit. Dessa "ben" lägger Du sen i kors, eller tvinnar ihop alldeles. (det är därför dom kallas Mamseller)
Lägg dom små "oskulderna" på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg. Strö strösocker på. Grädda i ca 225 grader i ca 5-10 minuter.
Låt svalna, bjud runt ät å njuuut!

Nu äre bråttom!, måst hinna baka moccarutor med grabben oxå för han ville det. Men det fixar vi medans degen jäser å ugnen ändå ska slås på.

Av elaina - 10 februari 2007 16:22

apropå spöken så har jag en längre tid känt det som om det vore något "skromt" ute i vårat kök. Speciellt när man står å diskar, för köket är Uformat å diskbänken belägen längst in, så man står med ryggen mot ingången.Vid ett sån´t tillfälle fick jag plötsligt för mej att nå´n stod tätt bakom! Nackhåren reste sig å jag va helt övertygad om att vänder jag mej nu så står jag öga mot öga med ja-vet-inte-vad! (får ståpäls nu vid blotta tanken!)Försökte resonera för mej själv att detta är helt orealistiskt, men hjärtat skena iväg i alla fall. Vände mej så sakteliga om och där va . . . . . . . . . . . . . . ingenting!Straxt efteråt kom Kärbon till oss å jag berätta med inlevelse vad jag vare med om. Han sa väl inte så mycket då, men nån kväll senare kom han oanmäld ut till oss å smög sig in å höll på att skrämma ihjäl mej! Blev så j#¤*a rädd så jag börja grina. Då bad han om ursäkt å sa att han bara tänkt skämta!Efter den gången monterade jag ned skåpluckorna ovanför diskbänken å satte dit en spegel bakom hyllorna för att kunna se om nå´n kommer smygande.Vad hjälpte det när Kärbon vid nästa tillfälle åla sig in å högg tag i mina anklar! Då höll jag på å sparka in näsan på honom, så galen blev jag!Han bara garva å sa att det oxå bara va menat som på skoj.Men sånt ska man tydligen inte skämta om, ty;Nå´n dag senare när han sku till å torka under diskstället så visade sig denna bild på diskbänksplåten;

Av elaina - 10 februari 2007 00:09

Nu har klockan precis passerat 12slaget å jag känner mej som ett spöke i det blåvita skenet från skärmen! ser förmodligen spöklik ut oxå. Kan säkert skrämma slag på nå´n nerv-klen förbipasserande. Själv höll jag på att få en chock nyss, fast av det mer angenämare slaget:79st. människer har kikat in till mej förra dygnet! som mest har det nog vare 53 tror jag. Beror det på att fler å fler hittar hit till min platå i cyber-rymden och återkommer för att dom tycker det är lite små3vligt,eller? Måhända har det nå´t med att jag skrev Anna Nicole Smiths namn å många sökt på det igår? Jo, så kan det ju vara, återstår att se, detta dygn kanske jag har bara 14 besökande? (varav hälften är Nära&Kära?) Men det har ju ingen större sexuell betydelse, jag kan nöja mej med det lilla å fortsätter bloggandet för mitt eget höga nöjes skull. Kan jag roa några stycken på köpet så är ju det en bonus! Å vad e väl en bal på slottet mot nå´ra rara kommentarer här å var?Go´Natt Swedala-where-ever-You-are!

Av elaina - 9 februari 2007 15:33

På vårt fredagsnöje "obligatorisk utåtriktad aktivitet" dvs. fika, bevistade vi ett lokalt lunch-cafe´ som ligger på lagomt promenadavstånd från jobbet. Hungrig som jag va höll jag på att börja drägla när vi kom innanför dörrn, för det luktade ljuvligt från köket!!! Nyttig och annorlunda Dagens-meny hängde precis rakt fram i ögonhöjd; MajsKycklingsallad, purjo/broccolipaj, Pustasoppa och Djävulsgryta! En sån blev det å jag svettas än! Till kaffet på maten så sku det ju gottas: Där låg dom sötaste små mini-semlor man kan tänka sig å kråmade sig på förförande spetspapper. Va just på väg att beställa en, , men ICKE! Ändrade mej på inandningen å pustade sen bara ut: -Har ni mer mjölk till kaffet?Ska ju äta Mamseller i helgen å det gäller ju att begränsa sig när man går omkring som en presumtiv blodproppare! Nä nu ska jag gå å blötlägga lergrytan som jag hitta igen vid mina arkeologiska utgrävningar i NedreSkåpien...

Av elaina - 8 februari 2007 23:04

men kan inte påstå att jag kommer att sakna henne ett dyft!inte ett jota faktiskt. Men tragiskt iaf, hon hade ju oxå mist en son. bara inte PGs Mamma stryker med på kuppen... (se inlägget före detta)( bildtext: så hedra vi minnet av PG på jobbet... )

Av elaina - 8 februari 2007 22:44

Denna gång va det en f.d arbetskamrat, bara 52år gammal med stort hjärta, som till slut inte orka slå; Vila i frid- Du fattas oss PG!Hans syster&svåger blev glad/rörda när vi två från jobbet dök upp. Bad dom hälsa till deras Mamma som inte palla med begravningen, aldrig träffat henne men talat mkt på telefon när han inte va frisk.Måste väl va det värsta man kan va med om som Mamma: att förlora sitt barn... vill inte ens tänka tanken ut -NEEJ!!PSALM 285: "Det finns glädje bortom graven och en framtid full av sång." tror jag inte sku trösta mej om jag vorte barnalös... Men det är en vacker melodi... OCH det va gott att sjunga!( Lyssna på psalmen här;http://www.svenskakyrkan.se/trollhattan/psalmer/285.mid )Funderar på att återuppta sången igen, kan ju inte skylla på att barna är små längre, dom klarar sig själva så bra så. Det är bara en fråga om prioritering!Kanske ska jag rent utav ta kontakt med Caroline af Ugglas? *skakar på huvudet* Hon verkar ju het; syns och hörs överallt på TV&radio nuförtiden!Men vet ju en som sku uppmuntra mej: Kärbon! Ska faktiskt ta å fråga Honom nu!

Av elaina - 7 februari 2007 17:40

Idag har jag inte fått tag i nå´n kôrv ;0)

Det får bli FISKlasagne istället!
Fick tipset från min eminenta arbetskamrat "PiaLotta". Hon har lyckats lura i flera fisk-hatande barn denna rätt.
Och även mina raringar, som ratar all fisk utom lax å fiskpinnar, åt detta utan att åbleka nånting. JO, sonen undra vad jag hade för krydda i ? -Timjan, svara jag snabbt. Å tänk han "svalde" det å tog påfyllning!

Här ett liknande recept, som jag hittat på nätet.
(Det är ju så man oftast fångar fisk, haha )

FISKSÅS:
500 gr fryst torskfilè
1 stor gul lök
1 brk krossade tomater
0.5 l grönsaksbuljongbuljong
ca 1 dl chilisås
3 pressade vitlöksklyftor
salt + vitpeppar + paprikapulver

Fräs den finhackade löken och fisken. Tillsätt tomatkross, buljong, chilisås
Låt koka tills fisken är klar ( ca 15 min. ) Krydda. * varför inte med lite timjan? *

OSTSÅS alternativt spenatsås? :
100 gr margarin
6 msk vetemjöl
ca 7 dl mjölk
ev. 1 dl grädde
ca 3 dl riven ost eller
litet paket mjukost.
(samt ev.litet paket hackad spenat)
salt + vitpeppar & muskot!

Smält fettet, tillsätt mjölet och låt det koka ihop.
Vispa ner mjölken och krydda. Låt koka ca 5 min.

ca 10 - 12 lasagneplattor, gärna gröna, om man väljer bort spenaten i såsen.
(annars kan det bli för mkt av det goda...)

Varva ingredienserna i ugnsform:
Täck botten med ost/spenat-sås.
Fyll på med lasagneplattorna.
Täck därefter med ett tunt lager ost/spenat-sås och sedan fisksås.
Lägg på plattor och häll över vitsås osv. till formen är fylld/ ingredienserna gått åt.

Gratinera i 175 - 200° ca 45 min.

Nå´n annan dag får ni veta vad fUsk-lasagne kan innebära...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards