Alla inlägg under februari 2007

Av elaina - 20 februari 2007 22:23

JAaaaaaaaa! Vad GOTT det är när ens projekt går i land!
Började på denna skapelse för kanske en månad sen? närmare bestämt 21januari!


När jag haft en stund över har jag målmedvetet satt mej å sömat å nu är det klart!
Har bara haft sjal-stickning som ett litet sidospår, men dom har jag oxå slutfört allt eftersom! (se tidigare inlägg den 30jan.+ 18feb.)

Kors i Kapernaum, ja tror jag övervunnit mej själv?

(Gällande det här med halvfärdiga projekt iaf.)
Men inte värt att ropa Hej förrns man fått arslet ur vagn ;0)
Vi får väl hoppas å se att det utvecklar sig till en god vana!

Som inspiration har jag haft mina arbetskamrater samt bloggisar som visat upp sina fina alster. Å nu vill ju fö´ståss åsså jag paradera:

Vad tycks?

ta-daaah!

*Sonen ryckte på axlarna å sa "-fin..." men tyckte nog det va lite kul att tigern som han tryckte när han va sisådär 4år är mitt-motivet på "patchen".*Dotra har klart å tydligt deklarerat att hon kommer å blå-vägra gå ut med mej om jag tänkt ha den på nångång: "-Den är piiiinsam, Mamma!"*Kärbon anser den kanske lite väl "biokemisk",men so what: då är väl jag lite bohemisk då!


Å under tiden jag sömat på den så har jag funderat på vad jag ska namna den till å inte kommit på nå´t bra. (Jo, jag envisas med att namnge mina alster)
Inte förrns nån gång efter AllaHjärtansD. kom det för mej:
"TALULAH", å så blire nog om ingen misstycker . . .
:o)


ANNONS
Av elaina - 19 februari 2007 22:09

En mycket BRA dag på jobbet: glad fastän lite rätt så stillsam oro.Svårt att beskriva stämningen när det är flera människor med olika sinnelag tillsammans. Men det är häftigt att se hur de funkar ilag; De rosa molnen samsas med de mera gråblå, tillsammans sänker de sig och dämpar omedvetet de stormiga vågorna som stillnar...Åsså har jag dom bästaste arbetskamrater man kan tänka sig;Dom står stadigt i båten då det går vågor och vet vilka tampar som ska dras i och vilka segel som skall revas för att båten så sakteliga ska kunna styras i hamn, med alla kvar ombord...Mer ingående kan jag inte vara för stunden utan att talla på sekretessen å det är mot mina etiska principer när det gäller ämbetet. Privat däremot kan jag vara tämligen öppen som ni kanske märkt... ;0)TACK alla som gjorde det till en bra dag!

ANNONS
Av elaina - 18 februari 2007 23:01

ÅH jag har glömt bort att berätta att jag fick tag i Lillor på söndan. Det va ett oerhört värdefullt samtal, som ej kommer att yppas här, men så mycket kan jag säga att sorgen är ofattbar... :´0(

Av elaina - 18 februari 2007 20:25

HUR GAMMAL ÄR SVÅGER-ROGER?Kan ni gissa hur mycket min Svåger fyller idag? Va med i vår spännande pristävling!Första pris är en fotvandring till Palestina,sandaler erhålles vid starten!GRATTIS KÄRA "SVÅGERROGERÅGREN" PÅ DIN FÖDELSEDAG!stor KRAM från Svägerskan&co!

Av elaina - 18 februari 2007 11:41

Lingonsylt, men även mangochutney passar till denna anrättning som Kärbon tar KOPIÖSA mängder av som synes!

Detta behövs;
bacon i bitar
lever i strimlor
hackad purjolök
lite buljong
matlagningsgrädde
äpple i tärningar.
Potatis (eller ris) till

Sålunda görs den;
Lägg baconet KALL gryta, stek det så att vätska bildas,
släng då ner levern å bryn den i detta fett.
Häv ner purjon oxå å låt den få lite färg, slå sen på lite buljong.
Låt det stå å puttra ett tag under tiden potatisen görs klar för att sättas på spisen.
Så redes grytan av med grädden till lagom såsig konsistens.
När potatisen straxt är klar, tärnas äpplet i små tärningar och rörs ner i grytan.

Mmmmums!

PS! När Kärbon läste igenom receptet noterade Han mycket riktigt:
"-Det står ju inte hur mycket det ska va av ingredienserna, nu blir dom arga på Dej!" =)
Å Huga! Tyvär så har jag inte några måttangivelser att ge för jag lagar sällan eller aldrig mat exakt efter recept. Det blir mer på en höft å de flesta recept som jag fått är muntliga återgivelser å dom förvarar jag i huvvet.

Hoppas det går bra ändå! D.S.

Av elaina - 18 februari 2007 10:06

Har just knutit klart fransen på den blå sjalen. Känner mej mycket nöjd med även denna skapelse, något "mulligare" än sin syster "Valborg Eld" (JO, även sjalar har syskon) eftersom som denne är stickad med fyra trådar.

När jag nyss hängde upp den för beskådan å fotografering, i badrummet, så kom namnet plötsligt för mig. (JO, jag döper mina skapelser, dom är ju besjalade...)

Kaptenskan Blåskägg heter hon! Skäggiga Damen har vi ju hört talas om, men jag tänkte snarare på att Kapten Blåskägg måhända hade en Fru? Härmed skall hon lyftas fram och föräras en namne!
(hörde ni trumpetfanfaren?)
=0)

Av elaina - 17 februari 2007 17:46

När jag slutligen fick upp 7sovarn ur sängen, så åt vi en lätt frukost å försökte lyssna på Melodikrysset via webben, men det gick inte! Nå vaj med inspelningen, hördes bara nå´t sport-referat ?Sen sydde jag lite på patchwork-klänningen som jag på börja förut, snart klar!(ska lägga ut bild på den sen för jag tror mig bli nöjd med resultatet.)Efter att Kärbon tippat Lotto (-Tänk 92miljoner, Gumman! -Ja,ja, när jag ser dom så...) gick vi ut på en långpromenad: halvvägs runt sjön upp vid lilla kyrkan, över stora vägen å sen allén bort mot Hemköp (hängde ni med? ;0) ) Där köpte vi lite förnödenheter inför dagens middag som vi just har avnjutit:Levergryta a`la Lalla (?), vet inte riktigt vem som lärt mej receptet, tror det va en av syrrorna, men GOTT äre! Fast vi kan bara göra det när vi är barnlediga, ty barna tjöjs utav steklukten. Därför passar vi på när dom är hos fadern, så dom slipper må illa, dom små liven.Men själv mår jag så bra just nu i denna stund, å man ska ju leva i NUet: tänk vad lite motion OCH mat kan göra! Ska bara skriva klart denna rad sen så ska jag knô ner mej på soffan bredvid Kärbon som ligger å vilar/sover middag... Ropen skalla: MysPys åt ALLA!

Av elaina - 17 februari 2007 15:29

Måste bara få berätta vad vår knasiga undulat Paloma roa sig med på lördagskvällen;När Kärbon slog sig ned med återstoden av middagsölen i soffan blev hon som tokig: Flög rätt på Kärbons hand å kasta sig huvudstupa i glaset! För att bada tänkte vi först, men blev sen varse om att hon va galen i att dricka ölen!Kärbon fick hålla för glaset, tordas ju inte riskera att undulat-stackarn sku bli full å kanske t.o.m trilla av pinn!! Då klättra hon runt på hans näve å picka på glaset som för att komma åt den gyllene drycken.När jag straxt därefter kom med min minst lika gyllene äppeldricka va det överhuvudtaget icke intressant. Lukta förmodligen inte alls lika gott i henes näsborrar. Tänk om hon har nå´n vitamin-brist, öl innehåller väl äre Bvitamin? Men hon får ju kraftfoder mellan varven åsså frukt å grönt flera ggr iveckan, (om inte varje dag rent utav!)En skojig syn va det i vilket fall!

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS

Följ bloggen

Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Blogkeen
Följ Mamma Talar visserligen inte ofta,      men säger väl en del vettiga saker... med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se