Direktlänk till inlägg 11 februari 2007

Mamseller på gång...

Av elaina - 11 februari 2007 08:56

Nu ska här bakas "Mamseller", med eller utan köks-spökets hjälp ;0)
Å här får Du receptet som e så lätt så;
INGREDIENSER;
DEG:
125 g smör eller margarin
50 g jäst
1 dl strösocker
ca 15 dl vetemjöl
½ tsk salt
5 dl mjölk
FYLLNING:
125 gr rumsvarmt smör eller margarin
1 dl strösocker
1 msk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR:
Smält smöret, häll i mjölken, och värm till fingervarmt (ca 37 grader om Du har tillgång till baktermometer) lös upp jästen i denna vätska.
Blanda alla torra ingredienser och häll ner i degvätskan, rör ihop alltihop så att det blir en smidig deg. Låt jäsa i ca 30 minuter.
Rör under tiden ihop fyllningen till en smidig kräm.
Tag ur degen ur bunken, arbeta ihop degen och dela den i två delar. Kavla varje del till en avlång platta. Bred på fyllningen, vik dubbelt.
Skär varje platta i ca 20 bitar,lägg sedan ett snitt mitt på varje bit. Dessa "ben" lägger Du sen i kors, eller tvinnar ihop alldeles. (det är därför dom kallas Mamseller)
Lägg dom små "oskulderna" på bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta i ca 30 minuter.
Pensla de färdigjästa bullarna med uppvispat ägg. Strö strösocker på. Grädda i ca 225 grader i ca 5-10 minuter.
Låt svalna, bjud runt ät å njuuut!

Nu äre bråttom!, måst hinna baka moccarutor med grabben oxå för han ville det. Men det fixar vi medans degen jäser å ugnen ändå ska slås på.

 
 
Ingen bild

jocke

11 februari 2007 19:06

dom vart jättegoa mamma
hejdå från jocke

 
MammaMu

MammaMu

14 februari 2007 21:39

Har du möjligen nåt foto på Mamsellerna? och ska det vara strösocker på dem? inte pärlsocker??

Älskar Bloggar med recept!

http://hemmahos.bloggagratis.se

 
Ingen bild

elaina

15 februari 2007 06:48

I inlägget efter, den 11e feb., så är dom med på bild. Det kan vara vilket socker som, det man har hemma. Denna gång blev det glasyr som synes på bilden ovan...
Roligt att Du gillar recept: Det kommer mera...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av elaina - 25 mars 2017 13:13

En sak som fascinerar mig mest av allt i denna värld på Tellus är att barn blir till! HUR kan dessa mikroskopiska spermier å ägg bli en levande varelse ?!?  Liv är verkligen ett totalt mirakel, vilket sker i ett mikrokosmos...tänk om vi här-å-nu-l...

Av elaina - 28 maj 2016 14:39

En MYCKET regning e.m./kväll i fjol sommar va vi på en visning av utgrävningarna som vi kunnat se från vårat sängkammarfönster, det va mycket fascinerande å vi tog flera bilder på fascinerande fynd. Dessvärre hittar jag inte igen dom i skrivande stun...

Av elaina - 12 februari 2016 19:17

Istället för att slänga bort köttben+ styckslamsor, kycklingskrov å fisk-/ lax- huvud+ ev skaldjursrens, går det utmärkt bra att koka fond till soppor å grytor av det! Brukar i frysen ha typ 2l. tomma glasslådor å spara tills dom blir fulla av; ox-/ ...

Av elaina - 29 november 2014 14:30

Ibland kan det hända sig att en totalt glömmer bort att lägga överblivet kaffebröd i plastpåse. Liksom matbröd som säljs i nån sorts halvpapperspåse brukar det bli torrt å tråkigt redan dan efter, för att inte tala om vad trist det är efter en liten ...

Av elaina - 15 april 2014 19:12

Häromdan begav mej ut på en SOLskenspromenad runtomkring i dom vackra omgivningarna:             I år gick det att ta sig runt "KyrkSjön" ända bort till "Herrgårn", där står flera runstenar som jag nu detta år änteligen kom fram till ! ( i fjo...

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28
<<< Februari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards