Alla inlägg under januari 2007

Av elaina - 23 januari 2007 20:00

Denna syn mötte mej i isande kyla invid busshållplatsen;En mycket vacker bukett STORA blodröda rosor och vit glittrig brudslöja, NERKÖRDA I EN PAPPERSKORG!Detta hade jag en stilla betraktelse kring när jag inväntade bussen:*Vem hade köpt rosorna för att ge till Vem? *Varför hade buketten hamnat här, på detta viset?Såg först för min inre syn en tjej som just fått reda på att pojkvännen varit otrogen OCH att han försökt smöra för Henne genom att ge henne rosorna.Sen slog det mej att det lika gärna kunde vara en tjej som inte dykt upp och dejt-killen lessen å besviken brutit sönder buketten.Men varför tänkte jag inte en tjej som givare? blev irriterad på mej själv att jag instinktivt sett tjejjen som passiv mottagare. snacka om inlärda mönster!Sålunda bestämde jag mig för att det faktiskt kunde va en tjej som köpt rosorna till sin tjej! å att nå´n av dom av nå´n anledning blivit förbannad på den andra å...DÅ KOM BUSSEN!Frusen steg jag ombord å satt mej i värmen, vände mej om för att kunna se hur den "tragi-vackra" bilden försvann ur synfältet... MEN den kommer nog aldrig att försvinna ur mitt medvetande OCH jag läre nog heller aldrig få nå´n visshet i hur det egentligen gick till, eller?

Av elaina - 22 januari 2007 21:48

I söndags va jag till djuraffären på Köpcentrummet norr om byn, för köpa nån liten skojig sak till Paloma å mer frön.Titta in till fåglarna å höll på å få en CHOCK! Där va så ostädat å skitigt så det va äckligt åt det! Värst av allt va att dom stackars små liven inte hade nåt vatten i automaterna! (kopparna avsedda för vatten hade nån ofräsch beige vätska som dessutom va förorenad med avföring m.m.!) De som jobbade verkade bara vara extra-personal insatta över helgen, men jag bad dom -Käre Söta ge fåglarna färskt vatten NU! Dom stirra på mej som om jag kom från en annan planet å svara mej inte ens.Sen föll det sig så att jag fick möjlighet att titta in dit igår oxå, för att checka upp om "ordinarie" personal röjt upp efter helgen: MEN ICKE! Såg lika illa ut som när jag va där sist, suck! Gick då fram till kassan å frågade om expediten va chef, men det va hon inte. Påtalade då att jag varit in da´n innan och att det fortfarande såg lika illa ut. Hon bara mumla nå´t till svar å jag blev så upprörd så det jag fick ur mej va: -Men ge dom för Guds skull rent vatten åtminstone! Hon mena på att dom får rent vatten varje morron, men jag tyckte mig se exakt samma halmstrå å bajsplutt låg i en vattenkopp å att automaterna va snustorra!(Om det tagit slut under dagen så måst personalen se till att fylla på eller hålla mindre antal fåglar i varje bur!)Till saken hör att jag har fågel själv och därtill jobbat på Hund&Katt i min Hemstad, visserligen bara på helger å lov i ungdomens dagar. MEN jag vet att så här gräsligt ska det inte se ut! Dom måste få hjälp, både personalen som verkar heltrötta, men framför allt djuren! Har skrivit ungefär ovanstående och skickat in till Djurskyddsnämnden eller vad det heter. Sände dessutom en kopia till min fågelvän i Storvik. Hoppas verkligen att dom på affären får en varning och börjar sköta om sina djur bättre!!! För när det är riktigt illa kan det ju i princip bara bli bättre!

Av elaina - 21 januari 2007 22:40

Känner mig mycket nöjd efter att ha röjt ur min tygskänk å sorterat tyger efter sort,färg och alla lappar för sig! En väldig tillfredställelse att lägga dom tänkta projekten i genomskinliga plastkassar så man se vad det ev. kan tänkas bli för nå´t! Ren fröjd att öppna dörrarna å titta in! Har nu blivit så inspirerad att jag påbörjat en klänning i "patchwork-teknik", återstår bara att se om den blir färdigställd!

SUCK! Det har ofta varit mitt dilemma: slängde/skänkte en hel massa halvfärdiga handarbeten när jag flytta hit ner för 5-6år sedan. ( å det va nästan lika illa denna röjning!) Tyckte/tycker att ofärdiga alster stjäl energi utav mej, fastän dom bara ligger tyst å stilla i ett skåp. (liksom även batterier som ej används kan laddas ur)

Känner Du igen Dej i det här med att inte slutföra handarbeten av olika slag?
Vet Du varför man plötsligt kommer av sej?
Hur det kommer sej att man inte lyckas "sy ihop påsen"?
Har Du nå tips på hur göra för att inte tappa skaparlusten nå´stans mitt i arbetets gång?
Ge Dej gärna till känna å kom med uppmuntrande tillrop!

Bäst å söma lite till, gäller att passa på så länge skapar-anfallet varar...

Av elaina - 20 januari 2007 23:16

Satt å bläddra i resekataloger å kolla internet efter semester resor å fann en liten paradis ö -ARUBA! här följer lite fakta;"Ö som ligger i Karibien, norr om Venezuela. Upptäcktes 1499 av spanjoren Alonso de Ojeda och tillhörde Spanien fram till 1636 då den tillföll Nederländerna, Ytan på 180 km2, Folkmängd: 70-90,000 inv. Huvudstad: Oranjestad, Språk: Holländska, valutan är Aruban guilder/florin, Flygplats: Queen Beatrix International Sveriges honorärkonsulat ligger i Oranjestad, Sveriges ambassadör heter Hans Magnusson. Temperaturen är mestadels konstant med runt 27 grader.Aruba Karneval inträffar varje år i februari med evenemang in San Nicolas och med konserter och parader i Oranjestad.På Bubali Bird Sanctuary, där det finns 80 ovanliga sorters fåglar, eller fall i trans av beundran utav alla vackra fjärilar på Butterfly farm!" Ja vem sku inte vilja göra det! DIT VILL VI ÅKA, åtminstone nå´n gång i detta livet...men vi får väl va glada om vi tar oss till Gotland

Av elaina - 19 januari 2007 22:41

(Bildtext: Herr&Señora W. när dom va nygifta för 2år sen)JaAaAaAaH! Barn- å Kärbo-ledig! Hade redan i början av veckan bestämt med "Jannes-Fru-från-Peru" att vi sku träffas, för det va så länge sen.Vi möttes vid SödraStation å gick till SöderHallarna där vi kika i alla möjliga butiker, shoppa lite å prata oavbrutet!Vilket vokabulär hon har den Quinnan! svänger sig med uttryck som knappt nå´ra infödda svenskar äger! Språkbegåvad som få å intelligent i största allmänhet: Humor är ju även det en sorts intelligens, tycker jag. Å det blev mycket av den varan oxå -fniss! =) Avrunda kvällen passande nog med TexMexmat å sa "-Adios Amiga" med löfte om att vi inte sku vänta lika länge med att umgås "Makelösa" ( Se där en ordvits!) -------------------------------När jag kom Hem till Byn va det så precis oläglig tidpunkt att bussarna börjat gå bara en gång i timmen! Fick stå i 35minuter i 35graders kyla( kändes det som iaf!)Ringde först hem till kärbon för å höra om han kunde hämta mig å eftersom jag hade lite markeringar på mitt kontant-kort bad jag att Han sku ringa upp mig. -Javisst,fick jag till svar, men sen gick det en-2-tre-4-fem(!)min. å inte ett livstecken! ? Ringde upp igen å fråga varför han inte ringt upp? å då har Yxskafte mage att svara att han glömt bort det! Men va #¤*! Sämre ursäkt har jag ju hört! I ärlighetens namn va han ikke i körbart skick, så jag fick vackert stå å frysa mej lila i seklets längsta 1/2-timme! Väl hemma möts jag av Rock´nRoll å lokaldistrikts-mästerskap i luftgitarr! Där laddades det för fullt inför HAMMERFALL! I brist på bilj.t lördagens konsert på Fryshuset hade KamratJanne beställt å betalt konsert-resa åt dom bägge2 t OSLO!! Sen går karljä¤eln å vinner 2bilj.t konserten i Sverige på RockKlassikers morrontävling! Men se det va en annan historia!Nu ska jag gå å värma min fortf. frusna lekamen till tonerna av "Hearts of Fire, hearts on fire(?) burnin, burnin with desire...." i ett ett varmt bad...

Av elaina - 18 januari 2007 23:09

Ja då har vi varit med om en TV-inspelning! jag va själv lika fascinerad som barna som storögt tittade på allting inne i studion! Dom tävlande skojade avslappnat å Adam Alsing prata lite med oss i publiken, några verkade han känna igen . Kanske äre så att vissa är med ofta, en del kanhända varje gång? Finns ju många som har lite att göra, å jag säger inget om det. Bättre att aktivera sig genom att åka på inspelningar än att bara sitta passiv!Vi fick även inbjudan till andra inspelningar å det är mycket möjligt att vi åker på dom oxå, bara Kärbon å jag. Ett billigt och underhållande nöje!Filmvetare "Bob" Wiklund va minst lika kul som Martin! Vad jag menar med "Bob" får ni se om ni tittar på Jeopardy tis el. tors om 4-5 veckor, vi lovade den genom3vliga Studiovärden att inget avslöja! Men så mycket kan jag nog säga att Håkan "Luge" Loob visste bättre än Adam vad gällde en viss OS-sport!

Av elaina - 17 januari 2007 07:21

Vi ska på inspelning av KändisJeopardy idag! Har just varit ut på Eniro å skrivit ut färdbeskrivning, så vi hittar dit ordentligt. Om vi kommer härifrån vid senast 16tiden borde vi, till barnas stora lycka, oxå hinna äta på "DenSkotskaRestaurangen" ( McDonalds )Det här ska bli spännande / intressant! Tur att det ramla in pengar igår...

Av elaina - 16 januari 2007 23:02

Tisdagar då tränas det minnsann; både fotboll å taekwando! Barna alltså, själv har jag svårt att komma iväg...Varför äre så svårt att avsätta tid? Tid till motion, alltså. Handarbeta å sån´t jag tycker om, kommer jag mej för att göra, men träna - NIX!Om jag enstaka perioder kommer iväg så känns det som tvång-JAG TYCKER INTE DET ÄR KUL! å då äre ju inte så konstigt att jag tröttnar efter några veckor( statistiskt sett 10v.)JO, jag har provat massa olika sorters träningsformer; ren styrketräning, friskis&svettis, spinning, stepup, aerobix osv.Men inget som jag kännt -WOW! det här var nå´t för mej!Mycket varför jag tröttnar tror jag beror på att jag inte har nå´n att träna tillsammans med. Känner ju ingen här i byn, mer än dom på jobbet å dom är inte så sportiga.( fast dagliga promenader kommer vi åtminstone iväg på.)Kärbon har inget behov av träning; smal som sin Farfar, kondition som en häst efter allt trappspringande, kan äta som en häst oxå å ändå inte gå upp nå´t= ORÄTTVIST!Å jag behöver bara stava till C-H-O-K-L-A-D...-Se där gick jag upp två hekto!Undra om hypnos sku kunna hjälpa?

Presentation

Gör mig glad: skriv en rad!

KattFnatt

Fråga mig

8 besvarade frågor

OMRÖSTNING!

Vad tycker Du om FISKBULLAR?
 JätteGOTT! speciellt i hummersås...
 Jovars, helt OK vardagsmat.
 Njaaa, finns det inget annat så...
 URS, inget vidare!
 FY! över min döda tunga!
 Sa Du kattmat?

Samma datum tidigare år

Sök i bloggen

Kategorier

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<<
Januari 2007 >>>

Senaste inläggen

Arkiv

Länkar

Besöksstatistik

HUMOR!

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards